آغاز مرمت مسجد جامع ورزنه

مسجد جامع شهر ورزنه از نزدیکترین مناطق حاشیه تالاب گاوخونی با سابقه ای 600 سال، در حال تخریب و تهدید جدی بود که اکنون مرمت آن با هزینه محدودی در دستور کاری سازمان میراث فرهنگی قرار گرفته است.
کد خبر: ۲۷۳۹۷۶

به گزارش مهر، این مسجد جامع و شهر ورزنه در مسیر حاشیه جاده ابریشم قرار گرفته و بسیاری از کتب تاریخی و سفرنامه سیاحان به آن اشاره کرده اند.

این مسجد اگرچه از نظر انجام مراسم مذهبی همچنان یکی از پر رونق ترین مساجد منطقه محسوب می شود اما از نظر مرمت ساختمانی و حفظ و نگهداری، آسیبهای قابل توجهی دیده است.

در خصوص مرمت این بنای تاریخی، رئیس انجمن دوستداران میراث فرهنگی شهر ورزنه اظهار داشت: مسجد جامع ورزنه، ‌مربوط به دوره تیموریان است که به علت عدم مرمت اساسی در حال تخریب است.

رضا خلیلی ورزنه اظهار داشت:‌ این مسجد با توجه به شرایط حاکم، نیاز به مرمتی اساسی در تمام نقاط دارد که مرمت سر در آن توسط سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان آغاز شده است.

وی ادامه داد: ایجاد دو دیوار در دو طرف سر در مسجد، جهت حفاظت از دیوارها و مرمت سقف آن همچنین برداشت کاشی‌های آسیب دیده معرق دوره تیموری و استحکام دیوار پشت آن و چیدن مجدد کاشی‌ها از جمله اقداماتی است که هم اکنون توسط سه استاد کار در حال انجام است.

خلیلی ورزنه در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به اینکه، مبلغ اختصاص یافته جهت مرمت این بنای تاریخی حدود 14 میلیون تومان است، خاطرنشان کرد: ‌به طور قطع این مبلغ جهت مرمت سر در مسجد نیز کافی نیست و ادامه برنامه مرمت و تداوم پشتوانه مالی برای مرمت دیگر نقاط این بنای تاریخی امری مهم و ضروری است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها