به منظور توسعه فاز 11 پارس جنوبی

ایران و چین قرارداد 5 میلیارد دلاری امضا کردند

گروه اقتصاد: وزارت نفت و شرکت ملی نفت جمهوری اسلامی ایران و شرکت سی. ان. پی. سی چین قرارداد انرژی 5 میلیارد دلاری امضا کردند. به گزارش واحد مرکزی خبر از پکن؛ این قرارداد در جریان سفر سیف‌الله جشن‌ساز رئیس شرکت ملی نفت و معاون وزیر نفت کشورمان به پکن امضا شد. وی گفت: این توافق‌نامه برای توسعه مرحله 11 پارس جنوبی امضا شده است. به گفته جشن‌ساز، بر اساس این قرارداد، روزانه 50 میلیون متر مکعب از این مرحله در بخش بالادستی تولید می‌شود.
کد خبر: ۲۵۷۹۰۶

وی گفت: قرار بود این کار را توتال انجام دهد که بیش از حد، زمانبر شد و نهایتا پس از 9 ماه مذاکره با طرف‌های چینی، قرارداد بزرگی میان 2کشور امضا شد و این یک گام اساسی برای توسعه میدان پارس جنوبی محسوب می‌شود.

وی همچنین گفت: شرکت شل در حال بررسی و سرمایه‌گذاری در توسعه مراحل 13 و 14 این میدان است. معاون وزیر نفت ایران گفت: دشمنان ایران تصور می‌کردند با تحریم مانع توسعه و اجرای طرح‌های نفت و گاز ایران می‌شوند، در صورتی که اکنون این تحریم‌ها شکست خورده است و صنعت نفت و گاز ایران به شکلی بالنده و با سرعت توسعه می‌یابد.

حجم  نهایی سرمایه‌گذاری شرکت چینی در توسعه فاز 11 پارس جنوبی بر اساس قراردادهای جدید بیع متقابل پس از برگزاری مناقصات مشخص خواهد شد.بر اساس این تفاهم صورت گرفته، مدت زمان اجرای این قرارداد 52 ماهه است که زمان شروع برنامه‌های توسعه‌ای شرکت چینی در فاز 11 پارس جنوبی باید از سوی شرکت ملی نفت ایران اعلام شود.

همچنین شرکت CNPC چین موظف است تمامی منابع مالی و سرمایه‌ای مورد نیاز را برای اجرای این پروژه تامین کند.

به گزارش مهر، بر اساس یکی از بندهای این قرارداد، مسوولان شرکت ملی نفت ایران با شرکت سی. ان. پی. سی چین به توافق رسیده‌اند که در صورت اظهار تمایل شرکت‌های توتال فرانسه و پتروناس مالزی، این دو شرکت نیز بتوانند سهمی از توسعه این فاز پارس جنوبی را در آینده در اختیار داشته باشند.

سیف‌الله جشن‌ساز، مدیرعامل شرکت ملی نفت با بیان این‌که از سال 2000 میلادی تاکنون مذاکراتی با توتال برای توسعه فاز 11 پارس جنوبی و اجرای پارس ال. ان. جی انجام شده است، اعلام کرد: توتال می‌تواند در صورت تمایل به مذاکرات بخش پایین دستی فاز11 پارس جنوبی برای تولید ال ان جی بپیوندد. به گفته وی طرفین در سال 2004 میلادی تفاهم نامه مشارکت سرمایه‌ای امضا کردند اما تاکنون به نتیجه قطعی در این خصوص نرسیده‌اند.

هدف از طرح‌ توسعه‌ فاز 11 میدان گازی پارس جنوبی تأمین‌ گاز ترش‌ مورد نیاز واحد پارس ال. ان.جی و استحصال میعانات گازی همراه گاز طراحی و اجرا خواهد شد. 2 سکوی‌ تولید شامل‌ حفاری‌ 20 حلقه‌ چاه، دو خط‌ لوله‌ 32 اینچ‌ دریایی‌ انتقال‌ گاز ترش‌ به‌ ساحل، دو خط‌ لوله‌ 4/5 اینچ‌ انتقال‌ محلول‌ منو اتیلن‌ گلایکول‌ به تأسیسات دریایی، خطوط‌ فیبر نوری‌ به‌ منظور ارتباط‌ تأسیسات‌ دریایی‌ و خشکی‌ با یکدیگر و همچنین‌ با سایر فازهای‌ پارس‌ جنوبی و خط انتقال میعانات گازی و گوی شناور به منظور بارگیری و صادرات میعانات تولید شده، تأسیسات دریایی این طرح را تشکیل می‌دهند.

امضای قرارداد  5 فاز پارس جنوبی در خردادماه

این قرارداد جدید گازی با CNPC چین برای توسعه فاز 11 پارس جنوبی در حالی امضا شده است، که طی هفته‌های گذشته نیز قرارداد توسعه فازهای 20 و 21 پارس جنوبی با شرکت اویک به ارزش بیش از 5 میلیارد دلار امضا شده بود.

از سوی دیگر، مسوولان شرکت ملی نفت ایران اعلام کرده‌اند که قرارداد توسعه فازهای 27و 28 میدان پارس جنوبی نیز طی هفته آینده با شرکت پتروپارس ایران امضا خواهد شد.

ایران به دنبال خرید یک میدان گازی جمهوری آذربایجان

در همین حال،  مسوول امور سرمایه‌گذاری و بازاریابی شرکت دولتی نفت جمهوری آذربایجان (سوکار) گفت: ایران خرید تمامی گاز طبیعی تولیدی مرحله دوم میدان <شاه دنیز> این کشور را با قیمت مناسب پیشنهاد کرد.   

 الشاد نصیراف دیروز طی سخنانی در کنفرانس بین‌المللی نفت و گاز در باکو افزود: با آغاز دومین مرحله بهره‌برداری از میدان گازی <شاه دنیز> و دیگر میادین این کشور در سال 2013میلادی، حجم گاز استخراجی این کشور به دو برابر فعلی افزایش خواهد یافت. نصیراف گفت: هر چند پیشنهادهای مشابهی در این زمینه از سوی دیگر کشورهای همسایه جمهوری آذربایجان مطرح شده، ولی پیشنهاد ایران با در نظر گرفتن صرفه اقتصادی از نظر حمل و نقل جالب توجه است. معاون اول شرکت دولتی نفت جمهوری آذربایجان (سوکار) افزود: طبق ظرفیت موجود، این کشور در سال جاری میلادی در مجموع 27میلیارد مترمکعب گاز طبیعی استخراج کرده و 8 میلیارد مترمکعب آن را نیز صادر خواهد کرد.

وی اضافه کرد: ‌بخشی از گاز طبیعی جمهوری آذربایجان از مسیر گرجستان و ترکیه و توسط خط لوله گازی باکو  تفلیس  ارزروم و بخشی نیز ازطریق ایران برای تامین نیازهای جمهوری خودمختار نخجوان، صادر می‌شود.

سیدرضا حسینی، مسوول امور برنامه‌ریزی شرکت ملی گاز ایران نیز که در این کنفرانس بین‌المللی حضور دارد، آمادگی کشورمان را برای مساعدت در زمینه انتقال گاز طبیعی جمهوری آذربایجان به ترکیه از طریق ایران اعلام کرد. وی افزود: ایران می‌تواند شرایط مناسبی را برای صادرات گاز طبیعی جمهوری آذربایجان به ترکیه فراهم کند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها