جمع‌آوری قلیان‌ها در مدار ناهماهنگی

گروه جامعه: در حالی که دبیر اجرایی جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات، از جمع‌آوری تدریجی قلیان‌ها در استان‌های مختلف کشور و پیگیری شدید قانون ممنوعیت استعمال دخانیات در اماکن عمومی خبر می‌دهد، وزارت بهداشت در اطلاعیه‌ای اعلام کرد، تا تدوین برنامه راهبردی جامع، جمع‌آوری قلیان‌ها در دستور کار این وزارتخانه قرار‌ندارد. دکتر معدنی، دبیر اجرایی جمعیت در گفتگو با ایسنا گفت: به دنبال همکاری وزارت بهداشت، نیروی انتظامی، جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات و چند ارگان دیگر، مقرر شده قانون ممنوعیت استعمال دخانیات در اماکن عمومی، بشدت پیگیری و اجرایی شود. بر این اساس جمع‌آوری قلیان‌ها نیز مجددا در دستور کار قرار گرفته است.
کد خبر: ۲۴۸۰۴۹

به گفته وی، جمع‌آوری قلیان‌ها که سال گذشته اجرایی اما به علل مختلف متوقف شد، از پایان سال گذشته مجددا ابلاغ شده و با دستور قاطع ریاست جمهوری، اجرای آن از سوی وزارت بهداشت شدت گرفته طوری که جمع‌آوری قلیان‌ها به صورت تدریجی در استان‌های مختلف کشور در حال انجام است و در بسیاری از استان‌ها از جمله استان یزد نیز به طور کامل جمع‌آوری صورت گرفته است.

معدنی با بیان این که این تصمیم در برخی مناطق تهران نیز در حال اجرا بوده و بتدریج به کل شهر اشاعه می‌یابد در توضیح علت جمع‌آوری تدریجی قلیان‌ها گفت: اغلب عرضه‌کنندگان قلیان در اماکن عمومی، از این راه امرار معاش می‌کنند. از طرف دیگر فرهنگ عرضه قلیان به عنوان محصولی برای درآمدزایی، بتدریج شکل گرفته که بتدریج هم باید ریشه‌کن شود. در مجموع جمع‌آوری قلیان‌ها در حال اجرا شدن است؛ اما اجرای کامل این طرح، زمانبر است.

اظهارات دبیر اجرایی جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات در حالی مطرح شده است که وزرات بهداشت طی اطلاعیه‌ای رسمی اعلام کرده است: چون هنوز بخشنامه دولت، مبنی بر مهلت دادن به قهوه‌خانه‌های سنتی با مجوز عرضه قلیان لغو نشده، وزارت بهداشت هم فعلا برنامه‌ای برای جمع‌آوری قلیان‌ها در دستور کار ندارد.برپایه این اطلاعیه، وزارت بهداشت در حال رایزنی با نهادهای فرهنگی و اجرایی و تدوین برنامه راهبردی جامع است و تا پیش از به سرانجام رسیدن این برنامه‌ها اقدام خاصی برای جمع‌آوری قلیان‌ها ندارد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها