معاون وزیر نفت خبر داد

توقف توسعه 3 فاز پارس جنوبی

گروه اقتصاد: معاون وزیر نفت با بیان این‌که با وجود راه‌اندازی 5 پالایشگاه جدید، تولید گاز از پارس جنوبی کمتر از 10 میلیارد فوت مکعب در روز است، گفت: هم اکنون شریک قطری روزانه 2/12 میلیارد فوت مکعب گاز از این میدان مشترک برداشت می‌کند. به گزارش مهر، اکبر ترکان در جمع خبرنگاران با بیان این‌که میدان گازی پارس جنوبی یکی از بزرگ‌ترین منابع مستقل گازی جهان به شمار می‌رود، اظهار کرد: بر اساس برآوردهای صورت گرفته سهم ایران از ذخیره این میدان مشترک حدود 14 تریلیون متر مکعب بوده است که این میزان حدود 50 درصد کل ذخایر گاز طبیعی ایران و 8 درصد ذخایر گاز دنیا را شامل می‌شود.
کد خبر: ۲۴۳۷۱۵

وی با یادآوری این موضوع که حجم ذخایر میعانات گازی این میدان بالغ بر 18 میلیارد بشکه برآورد می‌شود، تصریح کرد: برای توسعه این میدان پیش بینی راه اندازی 28 فاز شده است که به طور متوسط هر فاز از ظرفیت حداقل تولید یک میلیارد فوت مکعب گاز برخوردار خواهد بود. ترکان در ادامه با اشاره به این‌که کشور قطر تولید گاز از میدان پارس جنوبی را از سال 1990 میلادی آغاز کرده است، بیان کرد: اما اولین فاز گازی ایران برای برداشت گاز از این میدان مشترک در سال 2001 میلادی شروع شد که این حاکی از عقب ماندگی 11 ساله در برداشت گاز از این میدان مشترک است.

وی با تاکید بر این‌که سال‌های گذشته تلاش‌های بسیاری برای جبران عقب ماندگی برداشت گاز از این میدان نسبت به شریک قطری انجام شده است، گفت: با وجود راه اندازی 5 پالایشگاه جدید، تولید گاز از پارس جنوبی کمتر از 10 میلیارد فوت مکعب در روز است. معاون وزیر نفت ادامه داد: اما هم‌اکنون شریک قطری روزانه 2/12 میلیارد فوت مکعب گاز از این میدان مشترک برداشت می‌کند. به گفته ترکان، بتازگی قطر در حال تکمیل 2 پروژه جدید تولید گاز از پارس جنوبی بوده که با اجرای آن میزان برداشت گاز این کشور از پارس جنوبی بیشتر خواهد شد.وی در تشریح فازهای جدید در دست ساخت میدان پارس جنوبی، توضیح داد:هم اکنون ساخت فاز 12 به منظور تولید 3 میلیارد فوت مکعب گاز در روز توسط شرکت پتروپارس در حال اجراست. ترکان ادامه داد: از این میزان حدود 2 میلیارد فوت مکعب آن به عنوان خوراک به مصرف پروژه ایران ال ان جی خواهد رسید. معاون وزیر نفت با یادآوری این موضوع که مذاکرات با شرکت‌های توتال فرانسه و شل در فازهای 11، 13 و 14 پارس جنوبی در حال انجام است، خاطر نشان کرد: توسعه این 3 فاز هم اکنون متوقف شده است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها