نقدی بر فیلم «ستاره می‌شود» ساخته فریدون جیرانی

ستاره‌هایی‌ که دیگر نمی‌درخشند

1- از اول قرار بود جیرانی آلبوم [2 یا 3 فیلم اپیزودی] ستاره‌ها را با محوریت قصه «ستاره‌ می‌شود» بسازد؛ اما تهیه‌کننده این فیلم بر سر اختلافش با بیضایی در جشنواره امسال احساس کرد که می‌توان این 3 اپیزود را تبدیل به 3 فیلم بلند کرد و پس از مشورت و پیشنهاد به کارگردان این اتفاق افتاد.
کد خبر: ۲۴۱۱۹۰

پیش از این «ستاره است» با بازی نیکی کریمی به اکران درآمده بود و «ستاره بود» در پی «ستاره می‌شود» در نوبت اکران است، البته ستاره است توفیق چندانی در گیشه نداشت و اشکالات روایی فراوانی در ساختار قصه‌اش وجود داشت که باعث شد اهالی سینما نیز از آن استقبال نکنند.

اما ستاره می‌شود درامی متمرکز و البته کند دارد، ولی به دلیل کارگردانی مناسب و بازی‌های چشمگیر، کندی ریتم قصه مخاطب را نمی‌آزارد و جذابیت خود را برای بیننده حفظ می‌کند. 

2- آنان که در مواجهه با فیلم بیضایی می‌گفتند او چون تئاتری است جانب اهالی تئاتر را گرفته است در مواجهه با ستاره می‌شود در می‌یابند فریدون جیرانی با آن‌که اصلا اهل تئاتر نبوده اما در ستاره می‌شود جانب اهل تئاتر را گرفته است و شرافت کاری آنها را تقدیس می‌کند و اصلا محوریت درام خود را بر شرافت و غیرت انسانی اهالی تئاتر قرار داده است. 

3- موضوع خاص در ستاره می‌شود، نوع بازی عزت‌الله انتظامی در این فیلم است. او بازی درخور توجهی در نقش کسی که بازیگری را می‌داند، اما به دلیل تمرکز نداشتن  توانایی انجام آن را ندارد ارائه کرده است و همین موضوع باعث قوت شخصیت‌پردازی و رنگ‌آمیزی درام «ستاره می‌شود» در مقایسه با ستاره است و ستاره بود، شده است و اصلا تمام حسن ستاره می‌شود به تناقض شکل گرفته در فضاسازی ترسیم شده در درام و عدم تمرکز بازیگر تئاتر به خاطر اتفاقات پیرامونش است. 

4- البته از بازی خوب و شایسته آهو خردمند و امین حیایی نیز در این فیلم نمی‌‌توان بسادگی گذشت و این بازی‌ها به خدمت کارگردان آمده‌اند تا با اجرای خوب، ایده مرکزی اثر را نمایان کنند. معنای بازی خوب این نیست که شخصیت دلنشین این دو در فیلم در نگارنده تاثیر گذاشته تا به نظر بازیشان خوب جلوه کند، بلکه همان‌طور که شخصیت‌پردازی ترسیم شده توسط جیرانی در نظر گرفته شده، امین حیایی و آهو خردمند ایفای نقش کرده‌اند و مطابق برنامه‌ریزی کارگردان کار را پیش برده‌‌اند.

5- این روزها که در سینمای ایران فیلم‌های زیادی درباره پشت صحنه سینما، عوامل فساد مالی و ... وجود دارد. ستاره می‌شود یکی از فیلم‌هایی محسوب می‌شود که ضعف‌های سینما و معرفی بزنگاه سوء استفاده از علا‌قمندان سینما را به خوبی به رشته تصویر کشیده است.

امیر فرض‌اللهی

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها