به بهانه اهدای مجموعه انیمیشن«کودک و اشغالگر» به کودکان مظلوم غزه

بچه‌ها در فلسطین زود بزرگ می‌شوند

مجموعه انیمیشن سه بعدی «کودک و اشغالگر» یکی از طرح‌‌های دنباله‌دار شبکه جهانی سحر است که نه‌تنها در همدردی و همذات‌پنداری مخاطبان این شبکه در پهنه‌های مختلف جغرافیایی مؤثر است که حتی با ایجاد ارتباطات برون‌مرزی با رسانه‌های خارجی و پخش آن از تلویزیون‌های کشورهای دیگر تکمیل‌کننده نقش القاء پیام‌های رسانه ملی به بیرون از مرزهای ایران است، اتفاقی که از سال پیش و با پخش آن از برخی تلویزیون‌های ترکیه، بویژه همزمان با انتشار اخبار موج جدید جنایات در غزه، در آفرینش فضایی متفاوت مؤثر افتاد. ضمن این‌که اهدای آن به کودکان غزه در مراسمی‌با عنوان «غنچه‌های مقاومت» صورت گرفت، مهر تایید دیگری بر همراهی و همپایی رسانه‌های برون‌مرزی ایران با تحولات روز جهان و دنیای اسلام نهاد.
کد خبر: ۲۳۹۴۲۱

ماجراهای کودک و اشغالگر

کودک و اشغالگر که مجموعه‌ای است  اپیزودیک و بی‌کلام و در قالب داستان‌های کوتاه 5/1 تا 4 دقیقه‌ای تولید می‌شود، در بردارنده ماجراهای یک خواهر و برادر خردسال فلسطینی با یک سرباز رژیم صهیونیستی است. هر قسمت از این انیمیشن با مکر، حسادت، بغض و شرارت سرباز برای آزردن و صدمه‌زدن به خواهر و برادر کوچک فلسطینی آغاز می‌شود. بچه‌ها که به خاطر روحیه پاک و لطیف کودکانه‌شان انتظار دیدن آزار و وحشیگری را از او ندارند، ابتدا غمگین می‌شوند ولی بلافاصله شروع به واکنش و بروز عکس‌العمل می‌کنند. از اینجا به بعد چرخ قصه روی محور نقشه کشیدن و اقدام بچه‌ها برای از رو بردن سرباز و دادن درس عبرت به او می‌چرخد و با کمک هوش، ذکاوت و درایت خواهر و برادر فلسطینی، سرباز صهیونیست که در آغاز داستان مغرور و مطمئن به طراحی یک ماجرای شرورانه برای آزار بچه‌ها می‌پردازد، ناکام و مضمحل از صحنه بیرون می‌رود.

داستان شکل‌گیری

مرتضی شمسی، مدیر شبکه جهانی سحر در رابطه با جرقه اولیه و نقطه شروع طرح‌ریزی برای تولید چنین مجموعه‌ای می‌گوید: ایده اولیه تولید مجموعه انیمیشن کودک و اشغالگر که در ابتدا با نام کودک و سرباز کلید خورد، داخل شبکه شکل گرفت. ما به این نتیجه رسیدیم که اولا شبکه سحر نیاز به آزمودن توان برنامه‌سازی خویش در قالب‌های متنوع نظیر انیمیشن دارد و از جانب دیگر موضوع فلسطین و انتفاضه به عنوان یک رسالت مهم در بیانیه مأموریت این شبکه  به عنوان عضوی از پیکره جهان اسلام  نیازمند پرداخت قوی رسانه‌ای است.

نکته قابل توجه درخصوص مجموعه انیمیشن کودک و اشغالگر تحول شخصیت‌های این انیمیشن است. گویی بلوغ عاطفه و احساس کودکان فلسطینی فراتر از طمأنینه و آرامش طبیعی حرکت و پیشروی زما‌ن‌خیز برداشته است. کودکانی که در اپیزودهای اولیه هر چند باهوش و شجاع‌اند، ولی به هر حال کودک‌اند.

حالا دیگر نقشه‌های چنان هوشمندانه‌ای برای طرف مقابلشان می‌کشند که سرباز را چنان بر سر جایش بنشانند که دیگر رمق برخاستن و طراحی نقشه‌های جدید را نداشته‌‌‌باشد.

اکنون و در حالی که تولید کلاکت‌های این مجموعه از مرز 50 گذشته، دیگر این تصور که آزار و وحشیگری و خلق و خوی تجاوز کاری شخصیت منفی داستان، بچه‌های کوچک را به مرزهای بلوغ و بزرگ شدن نزدیک کرده، با وضوح بیشتری لمس می‌شود.

داریوش دالوند، تهیه‌کننده مجموعه کودک و اشغالگر هم از تغییرات مسیر کار می‌گوید. از این‌که چهره دختربچه فلسطینی از ترکیب و شمایلی که در قسمت‌های اولیه نمایش داده شد، تغییریافته و زیباتر شده و از این‌که نقش بچه‌ها در آفرینش ماجراهای انیمیشن در سیر تولید متفاوت شده است. وی در ادامه می‌افزاید: در قسمت‌های اول حیوانات یا عوامل طبیعی مثل باد، کاراکترهای اسب، خرس یا تمساح به کمک بچه‌ها می‌آمدند و در واقع این طبیعت و اتفاقات و حوادث بودند که به کمک هوش بچه‌ها دستمایه و عامل اصلی در شکست سرباز می‌شدند ولی به مرور نقش‌آفرینی 2‌‌کودک از شکل انفعالی به حالت فعال درآمده و کم‌کم صورت و فرم مبارزه به خود گرفت، بدین مفهوم که در ابتدا قرار بود عکس‌العمل بچه‌ها در قبال توطئه‌های بسیار خفیف باشد و این‌که قرار بود بچه‌ها نقش بسیار کمتری داشته باشند و این طبیعت و اتفاقات تصادفی مثل باد، زلزله و نیش‌ زدن مار باشند که به کمک بچه‌ها آمده و موجبات خنثی شدن توطئه‌های سرباز را فراهم  بیاورند، اما به مرور و بتدریج کار به جایی رسیده که بچه‌ها از مظلوم بودن مطلق خارج شده‌اند و واکنش‌ها و عکس‌العمل‌های کاملا طرح‌ریزی شده و مستقل از جمع آمدن ابر و باد و مه و خورشید و فلک را نسبت به اقدامات سرباز نشان می‌دهند به طوری که در حال حاضر واکنش‌های آنها حالت مبارزه‌گونه یافته است. اتفاقی که به نظر می‌رسد همپای سیر واقعی رویدادهای اخیر فلسطین به عنوان کانون توجه جهان و خبرسازترین واقعه این روزها پیش می‌رود.

شیدا اسلامی

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها