احتمال بروز جنگ بین هند و پاکستان قوت گرفت

شبه‌قاره هند زیر چتر تهدید جنگ

گروه بین‌الملل: ارتش پاکستان عملیات انتقال نیروها از مناطق مرزی این کشور با افغانستان به سوی مناطق شرقی کشور در مجاورت مرزهای هند را در حالی از روز گذشته آغاز کرد که گفته میشود تمامی واحدهای نظامی در این کشور به حال آماده‌باش در آمده و مرخصی تمامی پرسنل نظامی لغو شده است. به گزارش شبکه خبری فاکس‌نیوز آمریکا، در حالی که مقامات ارشد اسلام‌آباد و دهلی‌نو تاکید دارند خواستار تشدید تنش‌ها و بروز جنگ بین دو کشور نیستند اما آنچه در عمل در حال اتفاق افتادن است نشانگر وخامت اوضاع در روابط دو کشور و احتمال خارج شدن شرایط از کنترل است.
کد خبر: ۲۲۶۱۸۹

مقامات اطلاعاتی ایالات‌متحده که طی هفته‌های اخیر به منبع اصلی انتشار خبرهایی در مورد احتمال بروز جنگ بین هند و پاکستان تبدیل شده‌اند روز گذشته مدعی آغاز عملیات جابجایی گسترده نیروها در داخل خاک پاکستان با هدف تقویت استحکامات ارتش پاکستان در مرزهای مشترک این کشور با هند شدند.

در این چارچوب گفته می‌شود سپاه 14 نیروهای پیاده ارتش پاکستان به استعداد 20 هزار نیرو در حال عزیمت به مناطق مرزی با هند است و با اعلام وضعیت فوق‌العاده در ارتش پاکستان همه نیروها به یگان‌های خدمتی خود احضار شده‌اند.

روابط هند و پاکستان پس از حمله ماه گذشته مهاجمان ناشناس به اهدافی در بمبئی که بیش از 160 کشته و 300 زخمی بر جای گذاشت، تیره شد و تلاش‌ها برای توقف خصومت‌ها ثمره چندانی نداشته است.

نقطه جوش تنش‌ها

مقامات ارشد هند و پاکستان تاکید دارند به دنبال تشدید تنش‌ها نیستند اما پاکستان به صراحت اعلام کرده‌اند اگر هند به اقدامات خصمانه علیه این کشور روی آورد با قدرت تمام به تهاجم هندی‌ها پاسخ می‌گویند.

یوسف رضا گیلانی، نخست‌وزیر پاکستان آخرین مقام این کشور بود که به هند در مورد روی آوردن هند به قوه قهریه علیه پاکستان هشدار داد. گیلانی روز گذشته طی اظهارات در جمع گروهی از نظامیان این کشور به هند توصیه کرد قدرت نظامی پاکستان را دست‌کم نگیرد و برای اثبات ادعاهای خود در مورد پاکستانی بودن عوامل حمله تروریستی به بمبئی سند و مدرک ارائه دهد. او در عین حال از جامعه بین‌الملل خواست برای واداشتن هند به پیگیری مطالبات خود از راهکاری دیپلماتیک بر دهلی‌نو فشار وارد آورد.

هندی‌ها با گذشت یک ماه از حملات تروریستی بمبئی (26 نوامبر) همچنان به دنبال اعمال فشار بر پاکستان با هدف مخالفت با دست‌های پشت پرده این حملات هستند.

پرناب مخرجی، وزیر امور خارجه هند دیروز در گفتگویی تلفنی با یانگ جی‌چی، همتای چینی خود خواستار اعمال فشار پکن بر اسلام‌آباد برای واداشتن پاکستانی‌ها به برخورد با ریشه‌های تروریسم در این کشور شد و از او خواست با شعارها و لفاظی‌های مقامات پاکستانی‌ دچار اشتباه نشود.

با وجود تلاش‌های گسترده هندی‌ها برای تشدید فشارهای بین‌المللی بر اسلام‌آباد و طرح درخواست استرداد مظنونان بازداشت شده در پاکستان در رابطه با حملات تروریستی اخیر، به نظر می‌رسد مراودات دو طرف با وجود پیشرفت‌ سال‌های اخیر طی یک ماه گذشته دچار نوعی انجماد و عدم تحرک شده است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها