تغذیه مادران در دوران شیردهی

انرژی موردنیاز برای شیردهی ، به مقدار شیر تولید شده بستگی دارد. به طور معمول و براساس توصیه های تغذیه ای ، مزایای انرژی موردنیاز در دوران شیردهی ، 500کالری بیش از نیاز طبیعی است .
کد خبر: ۲۱۷۷۷
البته چربی ای که در دوران بارداری ذخیره شده است ، می تواند روزانه 100تا 150کالری از انرژی مورد نیاز را برای تولید شیر، در ماههای اولیه شیردهی تامین کند. مهمترین منابع تامین کننده انرژی عبارتند از انواع نان ، سیب زمینی ، ماکارونی و انواع روغنهای مایع و جامد (مانند روغن زیتون ، کره و خامه). در دوران شیردهی نیاز به مواد حاوی پروتئین ، مانند انواع گوشت قرمز، گوشت و سفیده تخم مرغ ، شیر، ماست و حبوبات نسبت به دوران بارداری افزایش می یابد. این نیاز در 6ماهه اول شیردهی به دلیل تولید بیشتر شیر بیش از 6ماهه دوم است . اگرچه مقدار کل چربی بدن مادر، تحت تاثیر رژیم غذایی او نیست ؛ ولی ترکیب چربی شیر، منعکس کننده ترکیب رژیم غذایی مادر است . نیاز مادران شیرده به ویتامین های A ، C ، D و ویتامین های گروه B و املاح کلسیم ، روی ، فلوراید و فسفر در این دوران افزایش می یابد. این ویتامین ها و املاح بخصوص در تنظیم سوخت وساز بدن مادر و استحکام استخوان های نوزاد تاثیر دارند. منابع این ویتامین ها و املاح عبارتند از: شیر، لبنیات ، انواع چربی و میوه بخصوص مرکبات و سبزیهای زردرنگ و برگ سبز، انواع گوشتهای قرمز و سفید، حبوبات و تخم مرغ .مصرف انواع ادویه و چاشنی در این دوران مصرف این گونه مواد می تواند باعث تغییر طعم و مزه شیر شود. بنابراین توصیه می شود از مصرف سیر، پیاز، کافئین ، جانشین های قند مانند ساخارین و دمکرده های گیاهی به میزان زیاد خودداری شود. تحقیقات نشان می دهد، سوخت وساز کلسترول در شیرخوارانی که از شیر مادر تغذیه می کنند، بیشتر است و این امر احتمال بروز بیماری های قلبی و عروقی را در بزرگسالان کاهش می دهد. تغذیه انحصاری با شیر مادر در 6ماهه اول زندگی ، باعث کاهش ابتلای کودک به دیابت نوع 2یا وابسته به انسولین می شود.

واحد تغذیه و مرکز تحقیقات بیماری های
گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها