در تپش این هفته، ماجرای فریب و تعرض در پوشش عرفانهای دروغین و رمالی را بررسی کردیم
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه خبری «راس بالت»، دادگاه بین المللی سازمان ملل متحد در لاهه روز گذشته (15 اکتبر) درخواست گرجستان برای اتخاذ تدابیری موقت بر ضد روسیه به منظور رعایت کنوانسیون بین المللی از میان برداشتن تمامی اشکال تبعیض نژادی را رد کرد.
بخش اطلاعات و انتشارات وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرد، دادگاه مذکور دلیلی برای اتخاذ چنین تدابیری که گویای محکوم شدن روسیه باشد، نیافت. دادگاه لاهه چنین تدابیری را برای هر دو طرف مناقشه لازم الاجرا دانست. این تدابیر جنبه کلی داشته و هر دو طرف به ضرورت رعایت تعهدات اشاره شده در کنوانسیون بین المللی از میان برداشتن تمامی اشکال تبعیض نژادی دعوت شدند.
دادگاه بین المللی سازمان ملل متحد در پی شکایت گرجستان از روسیه، با صدور حکمی مسکو و تفلیس را موظف کرد تا تدابیری به منظور دفاع از حقوق مردم گرجستان، اوستیای جنوبی و آبخازی اتخاذ کنند. دادگاه مذکور اعلام کرد که هر دو طرف باید امکان دسترسی مردم محلی به کمک های نوع دوستانه را فراهم سازند و نیز مفاد کنوانسیون بین المللی از میان برداشتن تمامی اشکال تبعیض نژادی را رعایت کنند. طبق تصمیم دادگاه، روسیه و گرجستان باید از هیچ اقدامی در جهت تامین امنیت مردم، احقاق حقوق آنها برای آزادی عبور و مرور و زندگی در مناطق مرزی و حمایت از پناهندگان فروگذار نکنند.
وزارت خارجه روسیه تاکیدکرد، ضمن اینکه چنین تصمیم هم تنها با اختلاف یک رای به تصویب رسید. 7 قاضی از بین 15 قاضی این دادگاه با موضع گیری روسیه در خصوص فقدان آشکار شرایط قضاوت در خصوص عدم رعایت این مسئله موافق بودند.
در سند منتشره از سوی وزارت خارجه روسیه آمده است، «طرف روسی بر اصل تابعیت از حل و فصل مسالمت آمیز مناقشات بین المللی تاکید کرده و قصد دارد در آینده نیز به تعهدات خویش بر اساس کنوانسیون بین المللی در خصوص از میان برداشتن هر نوع تبعیض نژادی پای بند باشد. و امیدوار است طرف گرجی نیز با دقت مفاد این کنوانسیون را رعایت کند».
در تپش این هفته، ماجرای فریب و تعرض در پوشش عرفانهای دروغین و رمالی را بررسی کردیم
گزارش «جامجم» درباره دستاوردهای زبان فارسی در گفتوگو با برخی از چهرههای ادب معاصر
معاون وزیر بهداشت: