معرفی برندگان نوبل پزشکی 2007 میلادی

کمیته نوبل روز دوشنبه 8 اکتبر دو دانشمند آمریکایی و یک دانشمند بریتانیایی را به دلیل کشفی جدید در فن آوری ژنتیکی برنده جایزه نوبل پزشکی 2007 معرفی کرد.
کد خبر: ۱۴۸۲۶۲

به گزارش شبکه BBC ، ماریو کاپچی و اولیور اسمیتیز، پژوهشگران آمریکایی و سر مارتین اوانس دانشمند بریتانیایی موفق شده اند روشی موسوم به هدف گرفتن ژن را ابداع کنند.
این روش به آنها اجازه داده بیماری های انسان را با ایجاد تغییرات ژنتیکی در موشهای آزمایشگاه شبیه سازی کنند.
کمیته نوبل روز دوشنبه اکتبر گفت ، نتیجه تحقیقات این پژوهشگران باعث شده که برخی نکات مبهم درباره بیماری هایی مانند سرطان ، آلزایمر و عارضه قلبی روشن شوند و افق های تازه ای برای درمان این بیماری ها پدیدار گردند. برای مثال علم پزشکی به خاطر این تحقیقات اکنون می تواند چگونگی ایجاد بیماری در افراد سالم را بهتر درک کند.
این پژوهشگران در شرایط آزمایشگاهی موش هایی را پرورش داده اند که کد ژنتیکی آنها می تواند برخی از ژن های مشترک میان انسان و موش را روشن یا خاموش کند.
کمیته جایزه نوبل روز دوشنبه گفت ، این دانشمندان موفق شده اند با استفاده از سلول های پایه جنینی اصول لازم برای ایجاد تغییرات ژنتیکی در موش های آزمایشگاهی را کشف کنند.
روش هدف گرفتن ژن به گسترش دانش درباره رشد جنینی ژن های متعدد ، فیزیولوژی انسان، پیری و بیماری ها کمک کرده است.

در تقدیرنامه نوبل که توسط موسسه کارولینسکا سوئد صادر شد آمده است: تحقیقات دکتر کاپچی، هفتاد ساله، نکات مبهم درباره عیوب ژنتیکی انسان را روشن کرده است و دکتر اوانس 66 ساله در تحقیقات خود با استفاده از روش هدف گیری ژن ها بیماری های انسانی را در موش های آزمایشگاهی شبیه سازی کرده است."
اولیور اسمیتیز، 82 ساله، نیز با استفاده از روش هدف گرفتن ژن توانسته در موش های آزمایشگاهی بیماری های موروثی مانند تالاسمی و بیماری های دیگری از جمله فشار خون و انسداد عروق را شبیه سازی کند.

این دانشمندان بیش از 20 سال در حال تحقیق در این زمینه بوده اند. کمیته نوبل پس از اعلام برندگان جایزه پزشکی 2007 گفت ، روش هدف گرفتن ژن در همه شاخه های پزشکی کاربرد دارد و تا سال های متمادی بشریت شاهد مزایای متعدد این روش خواهد بود.
پس از نوبل پزشکی برندگان پنج رشته دیگر، شیمی، فیزیک، ادبیات، صلح و اقتصاد نیز اعلام خواهند شد.
مراسم اعطای جایزه نوبل در ماه دسامبر برگزار می شود. ارزش جایزه نقدی نوبل 10 میلیون کورون سوئد است.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها