تشخیص حبوبات غیرقابل مصرف
ﺗﻐﻴﻴﺮ ﺷﻜﻞ و رﻧﮓ و خارج شدن ﮔﺮده و ﺧﺎک از داخل آﻧﻬﺎ از راهﻫﺎی ﺗﺸﺨﻴﺺ ﺣﺒﻮﺑﺎت ﻓﺎﺳﺪ اﺳﺖ. ﻟﻪ و ﺑﺎز ﺷﺪن ﺣﺒﻮﺑﺎت در آب از ﻧﺸﺎﻧﻪﻫﺎی ﻓﺎﺳﺪ ﺷﺪن ﺑﻮده و اﻳﻦ درﺣﺎﻟﻲ اﺳﺖ ﻛﻪ ﻛﺮمزدﮔﻲ و ﺳﻮراخ ﺷﺪن آنها ﻧﻴﺰ از ﻋﻼئم ﻏﻴﺮﻗﺎﺑﻞ ﻣﺼﺮف ﺑﻮدن آن اﺳﺖ. برای جدا کردن دانههای غیرقابل مصرف لازم است مقداری حبوبات در آب بریزید. در این صورت حبوبات سوراخدار به سطح آب میآیند و شما آنها را جدا میکنید. در ضمن بر اثر خیس خوردن، حشرات موجود در دانه حبوبات روی آب میآیند که باید قبل از مصرف، آنها را جدا کنید. حبوبات جزو موادغذایی هستند که دیر فاسد میشوند و در صورتی که در جای خشک و خنک نگهداری شوند به مدت یکسال و گاهی بیشتر میتوان از آنها استفاده کرد. بعضی از حبوبات به دلیل حساس بودن لازم است در یخچال نگهداری شود مانند لوبیا چشمبلبلی. قرار دادن حبوبات در محلهای مرطوب، سبب رشد کپک روی آنها میشود.
ظرف و شرایط مناسب نگهداری
یکی از روشهای مناسب برای نگهداری از حبوبات این است که حبوبات تازه خریداری شده را با حبوباتی که از قبل در منزل داشتید مخلوط نکنید. زیرا این امکان وجود دارد که تخم حشرات در هر یک از خریدهای قبلی یا جدید حبوبات وجود داشته باشد. با این کار همه حبوبات آلوده خواهدشد. برای نگهداری این مواد در کابینت لازم است اجسام خارجی موجود در آنها، بهویژه تخم حشرات یا سایر مواد خارجی از آنها جدا شود. البته بهتر است حبوبات بستهبندی یا فله پیش از انتقال به ظروف در بسته، مورد بررسی قرار بگیرند و هرگونه جسم خارجی غیرمعمول را از آنها جدا کنید. برای نگهداری حبوبات در یخچال، شما میتوانید از انواع ظروف شیشهای، استیل یا پلاستیکی استفاده کنید. درواقع میتوان گفت که بهترین ظرف برای نگهداری از حبوبات ظروف شیشهای است که در مکان خشک و خنک مناسب آن را نگهداری کنید.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد