فضای سایبر، میدان جنگ های آینده

چین تمامی توان خود را به کار گرفته تا به یکی از قدرت های جهان در دنیای مجازی ، عرصه مناقشه نوین بین کشورها و از حوزه هایی که روز به روز اهمیت بیشتری برای پنتاگون پیدا می کند، تبدیل شود.
کد خبر: ۱۳۹۶۰۲

ژنرال رابرت الدر، فرمانده واحد هشتم نیروی هوایی ارتش ایالات متحده بر این باور است که همه دشمنان امریکا به دنبال راهی برای نفوذ به شبکه های اطلاعاتی این کشور برای دستیابی به اطلاعات تجاری و دفاعی هستند اما در این بین برای پیشرفت چین باید جای خاصی را در نظر گرفت.
الدر می گوید: چین تنها کشوری است که در خفا به دنبال کسب توانمندی های لازم در این حوزه بوده است. الدر قرار است ریاست مرکز فرماندهی سایبر را که در پایگاه هوایی بارکس دیل در لوئیزیانا، جایی که 25 هزار پرسنل ارتش که در حیطه های مختلف از جنگ افزارهای الکترونیک گرفته تا دفاع شبکه فعال هستند، دایر شود را بر عهده خواهد گرفت.
تمرکز این فرماندهی بر کنترل فضای سایبر خواهد بود که به اعتقاد پنتاگون برای حفظ امنیت ایالات متحده در حیطه های مختلف اهمیت دارد.
اظهارات اخیر الدر پیرو گزارش سالانه ماه گذشته پنتاگون پیرامون قدرت نظامی چین مطرح شد. در این گزارش تاکید شده چینی ها فعالیت در شبکه های کامپیوتری را برای کسب برتری الکترومگنتیک در مراحل اولیه منازعه حیاتی تلقی می کنند. ارتش چین در تلاش برای تولید ویروس هایی است که سیستم های رایانه ای و شبکه های دشمن را هدف قرار می دهند.
به گمان مقامات ارشد پنتاگون ، چینی ها در حال سرمایه گذاری روی تمهیدات دفاعی در برابر حملات الکترونیک ازجمله تله های شبکه ای و سیستم های ایجاد اهداف ایذایی برای دشمن هستند. همین مساله موجب شده ارتش ایالات متحده به فضای سایبر در چارچوبی وسیع تر از حمله یا دفاع صرف به شبکه های رایانه ای بنگرد. مایکل واین ، از مشاوران دفاعی در پنتاگون این اخیرا در توصیف تهدیدی از بابت جنگهای سایبر متوجه ایالات متحده است به مخاطراتی چون منفجر کردن بمبهای جاده ای از نقطه ای دور، ایجاد اختلال در شبکه جهانی مکان یابی ماهواره ای (GPS) و جابه جایی مالی در اینترنت اشاره کرده بود.
ژنرال الدر می گوید جنگهای سایبر احتمالا متضمن توان هدف گیری دقیق شبکه های نظامی دشمن ، مراکز فرماندهی و سیستم های دفاع هوایی خواهند بود. یکی از شفاف ترین نمونه ها از مناقشه سایبر اوایل سال جاری زمانی به وقوع پیوست که استونی ادعا کرد هکرهای روس تحت الحمایه مسکو به تلافی بر چیده شدن بناهای برجای مانده از دوران اتحاد جماهیر شوروی در تالین ، پایتخت این کشور به سایتهای رسمی و دولتی حمله کرده بودند. دولت چاره ای جز تعطیلی موقت سایتهای نهادهای دولتی و مسدود کردن نقل و انتقالات مالی آنلاین پیش روی خود ندید در حالی که شرکتهای مخابراتی نیز از تبعات این حمله بی نصیب نماندند.


منبع: گاردین
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها