چه میخواهیم؟
لیموترش تازه: نیم کیلو
آب لیموترش تازه: به میزان لازم
نمک:3قاشق غذاخوری
فلفل قرمز و سیاه: از هرکدام یک قاشق مرباخوری
زردچوبه: یک قاشق چایخوری
سیاهدانه: به میزان لازم
چطوری درست کنیم؟
لیموترشها را شسته و حدود یک روز در معرض مستقیم نور آفتاب قرار میدهیم تا کاملا پوستش خشک شود سپس لیموها را بهصورت ورقهای برشزده و هستههای آن را گرفته و کنار میگذاریم. نمک، زردچوبه، فلفل سیاه و قرمز و سیاهدانه را در ظرف مناسبی ریخته و خوب با هم مخلوط میکنیم. لایههای لیمو را در ظرف شیشهای تمیز و خشکی چیده و لابهلای آن ادویه مخلوط میریزیم تا وقتی که مواد و ادویه تمام شود. در ظرف را محکم بسته و حدود 3روز مقابل نور مستقیم آقتاب قرار داده و طی این مدت چند بار ظرف را تکان میدهیم تا تکههای لیمو و ادویه خوب با هم مخلوط شود. بعد از 3روز که ترشی آب انداخت در ظرف را باز کرده و روی آن تا جای ممکن آب لیموترش تازه میریزیم و دوباره در آن را محکم بسته و حدود یک ماه در جای خنکی مثل یخچال می گذاریم. بعد از این مدت ترشی آماده است و میتوانیم آن را با انواع غذاهای متنوع سرو کنیم.
نکات آشپزی:
***لیموهایی که انتخاب میکنیم باید سالم و بدون زدگی و خرابی باشد تا ترشی مرغوبی بهدست آوریم و مدت بیشتری قابل استفاده باشد
***هستههای لیمو را حتما باید جدا کنیم درغیراینصورت ترشی تلخمیشود.
***این ترشی تند است و اگر نمیخواهید تند شود باید فلفل قرمز آن را حذف کنید.
***ظرف حتما باید شیشهای و خشک باشد درغیر اینصورت در کوتاهترین مدت ترشی کپک میزند.
منبع: ضمیمه چاردیواری روزنامه جامجم
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
بهتاش فریبا در گفتوگو با جامجم:
رضا کوچک زاده تهمتن، مدیر رادیو مقاومت در گفت گو با "جام جم"
اسماعیل حلالی در گفتوگو با جامجم: