چه میخواهیم؟
گوشت: 350 گرم
هویج: 500 گرم
آلو بخارا: 100 گرم
پیاز: یک عدد
شکر: یک قاشق سوپخوری
رب گوجهفرنگی: یک قاشق سوپخوری
پودر زعفران: یک قاشق چایخوری
زردچوبه: یک قاشق چایخوری
پیش از پخت:
1. هویجها را شسته، پوست بگیرید و بهصورت رشتههای باریک به طول چهار سانتیمتر برش بزنید.
2. پیازها را نگینی خرد کنید.
3. گوشت را قطعهقطعه کنید.
4. آلوها را برای یکساعت در آب سرد، خیس کنید.
چطوری درست کنیم؟
توی یک قابلمه، دو قاشق غذاخوری روغنداغ کنید، بعد هویجهای خردشده را به آن اضافه کنید. درِ قابلمه را ببندید و اجازه دهید هویجها حدود ۱۵دقیقه روی حرارت ملایم تفت داده شده و نرم شوند. توی این مدت، هویجها را هم بزنید تا نسوزند. پس از نرمشدن، هویجها را از قابلمه خارج کرده و کنار بگذارید. در همان قابلمه، سه قاشق غذاخوری روغن بریزید، پیاز خردشده را به آن اضافه کنید و آن را تفت دهید تا طلایی شود. گوشت قطعهقطعهشده را به پیاز اضافه کنید و حدود ۱۰ دقیقه تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند. سپس زردچوبه و فلفل را اضافه کرده و یکی،دو دقیقه به تفت دادن ادامه دهید. دو قاشق غذاخوری رب گوجهفرنگی به گوشت اضافه کنید و دو سه دقیقه تفت دهید تا بوی خام آن از بین برود. بعد چهار پیمانه آبجوش به آن اضافه کنید، درِ قابلمه را ببندید و اجازه دهید گوشت روی حرارت ملایم بپزد. آلوهای خیسشده را آبکش کرده و در روغن تفت دهید. پس از اینکه گوشت به مدت یک ساعت پخت، هویج و آلوها را همراه با مقداری نمک به قابلمه اضافه کنید، هم بزنید و درِ قابلمه را ببندید. تقریبا دو ساعت باید صبر کنید تا خورش پخته و جا بیفتد. وقتی آب خورش تمام شد و به روغن نشست، آبلیمو را به آن اضافه و گاز را خاموش کنید. خورش را در بشقاب بکشید و همراه با برنج زعفرانی سرو کنید.
*** این خورش را به همین ترتیب میتوانید با مرغ بپزید. فقط دقت کنید از تکههای کوچک مرغ در اندازه جوجه کبابی استفاده کنید و مرغ و آلو و هویج را در یک مرحله بریزید، چون مرغ زودتر از گوشت میپزد.
*** اندازه شکر این غذا ذائقهای است؛ یعنی ابتدا نصف شکر را اضافه کنید، بچشید و کمکم بقیه را استفاده کنید.
*** منتظر دستورپخت غذاهای محلی شما هستیم: 09100153949
منبع: ضمیمه چاردیواری روزنامه جامجم