به گزارش جام جم آنلاین، یک تحقیق در آلمان نشان داده که نمک زیاد میتواند تعادل انرژی سلول های ایمنی را برهم زده و از عملکرد صحیح آنها جلوگیری کند.
برای بسیاری، افزودن نمک به وعدههای غذایی کاملاً طبیعی است، اما این موضوع ممکن است یک خطر عمده برای به خطر افتادن سلامتی باشد.
نمک زیاد در غذا ممکن است منجر به فشار خون و همچنین میتواند منجر به اختلال شدید در تعادل انرژی سلول های ایمنی شود و از عملکرد صحیح آنها جلوگیری کند.
طبق گزارشی که در مجله علمی Neuroscience موسسه زیست شناسی سیستمهای پزشکی برلین منتشر شده، نمک زنجیره تنفسی سلولها را مختل میکند.
با انجام تحقیقات بیشتر و بررسی متابولیسم سلول های ایمنی که در معرض غلظت زیاد نمک بوده اند، تغییرات فقط پس از ۳ ساعت ظاهر شده و نتایج نشان داده که نمک زنجیره تنفسی را مختل میکند و باعث تولید سلولها ATP و اکسیژن کمتری میشود.
ATP سوختی است که انرژی تمام سلولها را تامین میکند. همچنین انرژی لازم برای تولید پروتئینها و سایر مولکولهای مورد نیاز برای تقویت عضلات و تنظیم متابولیسم را فراهم میکند.
ATP با استفاده از یک سری پیچیده از بیوشیمیاییها در میتوکندری، یعنی در نیروگاه تولید انرژی ایجاد میشود که نمک زیاد منجر به توقف همه این فرآیندها خواهد شد.
این مطالعه به این نتیجه رسیده که پیامدهای سلامتی ناشی از مصرف بیش از حد نمک ممکن است منجر به کمبود انرژی شود و بر عملکرد سیستم ایمنی بدن تاثیر بگذارد که آسیب پذیری آن در برابر بیماری را به طور چشمگیری افزایش میدهد.
جدای از این، خوردن غذای شور منجر به افزایش التهاب میشود که ممکن است خطر بیماری های قلبی عروقی را افزایش دهد.
منبع: باشگاه خبرنگاران
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد