به گزارش جام جم آنلاین، سیر یک ماده غذایی قدیمی و آبا و اجدادی است که به عنوان چاشنی در تهیه انواع غذاها استفاده میشود و یکی از ترکیبات اصلی داروهای تجویز شده در طب سنتی است.
این ماده غذایی هم خانواده پیاز بودن و با وجود اینکه بوی کمابیش نامطلوبی دارد، اما یکی از پرمصرفترین مواد غذایی در سرتاسر جهان است.
در دوران باستان سیر به عنوان یک چاشنی و طعم دهنده در تهیه غذاها استفاده میشود و همچنین از آن برای درمان بیماریها و دور کردن جن و پری استفاده میکردند.
اگرچه مورد آخر امروزه به تاریخ پیوسته و خرافات محسوب میشود، اما در هر عصری از سیر برای از بین بردن انرژیهای منفی و رسیدن به سلامتی بهره جسته اند.
شاید جالب باشد بدانید که سیر یک ماده غذایی پرکالری است. به این ترتیب که کالری هر ۱۰۰ گرم از آن میتواند تا ۱۰۰ کیلوکالری برسد.
با این حال از آنجایی که مردم میزان بسیار کمی از این ماده غذایی مفید را مصرف میکنند معمولا مشکلی در ایجاد اضافه وزن ایجاد نمیکند.
علاوه بر این، سیر حاوی کربوهیدراتهای پیچیده و پروتئینها است که راندمان جسمی و روحی را بالا میبرند.
سیر همچنین دارای ویتامینهای گروه B و مواد معدنی ضروری مانند سدیم، پتاسیم و منیزیم هست. با این حال خاصیت اصلی این ماده غذایی را به میزان بالای ترکیبات گوگردی آن مانند آلیسین نسبت میدهند.
سیر به دلیل خواصی که دارد عنوان یکی از بهترین مواد غذایی در رژیم غذایی را به خود اختصاص داده است.
این ماده غذایی یکی از مکملهای خوب برای تسکین و در مان انواع بیماری ها، اختلالات متابولیکی و مشکلات دستگاه تنفسی محسوب میشود.
در واقع سیر سرشار از آنتی اکسیدانها و ترکیبات ضدالتهابی است در نتیجه یکی از بهترینها برای سلامت قلب و عروق میباشد.
مصرف منظم سیر باعث افزایش نرمی و انعطاف پذیری رگها میشود، مازاد چربی خون را دفع کرده و فشار خون را تنظیم میکند.
این ماده غذایی جریان خون به سمت سلولهای بدن را بهبود داده و به پیشگیری از پیری زودهنگام کمک میکند. سیر خواص ضدباکتریایی و ضدعفونی کنندگی دارد تاجایی که حتی به میزان آنتی بیوتیکها موثر عمل میکند.
این ماده غذایی ادرارآور طبیعی است که با احتباس آب در بدن و التهاب بافتها مقابله میکند. علاوه براین متخصصان به این نتیجه رسیده اند وزن افرادی که به طور منظم سیر مصرف میکنند کمتر از افرادی است که سیر نمیخورند.
گذاشتن یک حبه سیر زیر بالشت یک روش قدیمی و ساده برای داشتن خوابی عمیق و باکیفیت است. این شیوه بخصوص برای افرادی که از بیخوابی و بد خوابی رنج میبرند فوق العاده است.
ترکیبات گوگردی سیر در بوی آن نیز وجود دارد و مانند یک ماده آرامبخش عمل میکند و در نتیجه کیفیت خواب را بهبود میدهد. زینک موجود در این ماده غذایی نیز باعث ایجاد احساس آرامش میشود.
با وجود اینکه شاید در شبهای اول از بوی سیر اذیت شوید، اما به مرور به این بو عادت میکنید. اگر بیخوابی دارید این روش طبیعی و ساده را امتحان کنید.
چون مشاهده خواهید کرد که صبح با بدنی پرانرژی از خواب بیدار میشوید و تمام روز را با انرژی بیشتری سپری میکنید.
برای افزایش نتیجه همچنین میتوانید به طور ناشتا سیر مصرف کنید. میتوانید این سیر را به تنهایی یا با لیموترش مصرف کنید.
منبع: بهداشت نیوز
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گروسی: مشکل تیم روحی و روانی است
شاهین بیانی در گفتوگو با «جامجم»: