به گزارش جام جم آنلاین از ایسنا، دکتر حورا آموزگار داروساز و مسوول فنی تولید داروهای گیاهی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی، در این زمینه اظهار کرد: برگ و گل سنجد تلخ در درمان آرتریت، زخم گوارشی، نقرس و راش های پوستی ناشی از بیماری های عفونی مثل سرخک استفاده میشود.
دکتر آموزگار خواص برگ، دانه، روغن دانه و برگهای سنجد تلخ را برشمرد و عنوان کرد: چای برگ سنجد تلخ منبع آنتی اکسیدان، آمینو اسید، اسید چرب و مواد معدنی است و دانه آن جلوگیری کننده از عفونت، بهبود دید و کاهش سرعت پیری است. همچنین برگ های آن برای کاهش فشار خون و کلسترول، کنترل بیماری های قلبی و عروقی و ضد پیری استفاده شده و روغن دانه آن بعنوان اکسپکتورانت عمل کرده و در آسم، آنژین قلبی و کلسترول بالا نقش درمانی دارد.
وی افزود: از دیگر خواص روغن سنجد می توان به خاصیت آنتی اکسیدانی آن اشاره کرد. از دیگر خواص این روغن گیاهی کند کننده سرعت زوال عقل در پیری، کاهنده احتمال بروز سرطان و عوارض ناشی از داروهای شیمی درمانی، تقویت کننده سیستم ایمنی، درمان زخم معده ، روده و رفلاکس معده به مری بوده و مصرف خوراکی آن سبب کاهش خشکی چشم و شب کوری می شود.
مسئول فنی تولید داروهای گیاهی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی در ادامه اظهار کرد: سنجد تلخ منبع غنی از ویتامین C، A،E، بتاکاروتن، مواد معدنی، آمینواسید و اسید چرب است که به صورت موضعی در درمان زخم های پوستی، زخم بستر، آفتاب سوختگی، اگزما، خشکی پوست و آکنه و در مصارف غذایی در ساخت ژله، آب میوه و سس ها و در مصارف آرایشی در محصولات ضد پیری کاربرد دارد.
آموزگار در پایان تاکید کرد: این گیاه دارویی خاصیت ضد انعقاد دارد و با داروهای ضد انعقاد با احتیاط باید مصرف شود.
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد