فوتبالیست نیکوکار مسلمان

مسابقه های جهانی باشگاه های جهان 10 تا 17 دسامبر 19 تا 26 آذر در کشور ژاپن برگزار شد. در این رقابت ها ، قهرمانان باشگاه های امریکای جنوبی و مرکزی ، آفریقا، آسیا و اقیانوسیه حضور داشتند.
کد خبر: ۱۲۴۶۷۸

دیدار پایانی که 17 دسامبر برگزار شد ، با پیروزی تیم اینتر ناسیوناله برزیل به پایان رسید و در رده بندی نیز الاهلی مصر ، نماینده آفریقا ، تیم امه ریکا مکزیک را 2 - 1 شکست داد و به مقام سوم این مسابقه ها دست یافت.
تیم الاهلی پیش از آن و در مسابقه نیمه نهایی تیم اوکلندسیتی ، نماینده اقیانوسیه را نیز صفر - 2 شکست داده بود. گرچه الاهلی مصر در ماه دسامبر نخستین تیم این کشور بود که در دو فینال رقابت های جهانی باشگاهی حضور داشت. اما تیم چندان شناخته شده ای نیست.
همین مساله در مورد بازی ساز این تیم ، محمد ابوتریکه نیز صادق است. با وجود این که نام او در فهرست نهایی نامزد بهترین های فوتبال آفریقا نیز دیده می شود ، اما به اندازه همپاهای خود در تیمهای اروپایی ، مانند دروگبا، اتوئو ، اسین و کانو سرشناس نیست. قبل از شروع جام باشگاه های جهان در ژاپن ، بسیاری معتقد بودند که شاید این جام فرصت مناسبی باشد تا او با حضور پرشور و چشمگیر ، مهارت های خود را به نمایش بگذارد و در صحنه رقابت ها بیشتر دیده شود. ابوتریکه نیز با ابراز امیدواری عنوان کرد که همه سعی خود را خواهد کرد تا ناکامی رقابت های سال گذشته تیمش را بهبود بخشد. او با به کارگیری فنون خود ، باعث رسیدن باشگاه الاهلی به کسب مقام سومی رقابت های باشگاه های جهان شد.
این جوان 28 ساله مصری - که زین الدین زیدان مصر لقب گرفته است - می گوید که جرقه اشتیاق او به فوتبال از دوران کودکی اش زده شد. ابوتریکه فوتبال را از 7 سالگی و در خیابان های غزه شروع کرد ؛ سپس در دوره نوجوانی ، در مسابقه های رمضان بازی می کرد. او با باشگاه و مرکز فوتبال جوانان به زندگی فوتبالی خود ادامه داد. طول سالهای 2000 - 2003 با وجود این که حضوری موثر در تیم باشگاهی و ملی کشورش داشت ، اما فوتبال حرفه ای خود را پس از پیوستن به تیم الاهلی (2004) آغاز کرد.
او معتقد است که باید عادت ستایش از بازیکنان گلزن را ترک کرد ؛ چرا که فوتبال یک ورزش تیمی است : «پیروزی تنها متعلق به ابوتریکه نیست ؛ مربوط به کل تیم است. اگر تلاش تیم نباشد ، من هرگز چیزی نیستم. مسابقه فوتبال با حضور همه بازیکنان به پیروزی می رسد ؛ مانند تنیس یا اسکواش نیست.» این ستاره تیم الاهلی مصر که در تیم ملی و باشگاهی خود خوش درخشیده است ، تنها به میدان مسابقه فکر نمی کند ، بلکه آرام و بی سروصدا به مراکز خیریه و مردم نیازمند نیز کمک می کند و در برنامه های مبارزه با فقر در جهان که از سوی برنامه غذایی سازمان ملل حمایت می شود ، شرکت دارد.
او در این باره می گوید: «همه ورزشکاران باید در کارهای بشر دوستانه نقش داشته باشند و به سایر همنوعان خود نیز کمک کنند. من علاقه مند به فعالیت در امور خیریه هستم و تلاش می کنم تا این کار را به بهترین وجه انجام دهم. همچنین قصد دارم تا از فوتبال به عنوان وسیله ای در این راه استفاده کنم».
براساس همین تفکر ، او در مسابقه ای که در آلمان با هدف درآمدزایی و افزایش آگاهی جهانیان از فقر در دنیا و کمک به نیازمندان انجام شد ، در کنار سایر ستارگان فوتبال جهان مانند زین الدین زیدان و رونالدو حضور داشت.
محمد در این خصوص می گوید: «در این مسابقه ، مردم جهان در برابر فقر ایستاده و یکصدا فریاد (نه) سر دادند». او که مسلمان و پیرو پیغمبر اسلام است ، می گوید: «حضرت محمد (ص) در یکی از انتخاب های مهم در فوتبال به من کمک کرد. زمانی که با تیم الاهلی قرارداد بستم ، دو شماره پیراهن 21 و 22 به کسی تعلق نداشت. قبل از این که یکی از این دو شماره را انتخاب کنم ، به مکه و سفر حج رفتم. در سعی بین صفا و مروه ، دروازه شماره 22 را که پیغمبر برای عبور استفاده می کرد ، دیدم. از آن پس تصمیم گرفتم همین شماره را برای پیراهن خود انتخاب کنم و این اتفاق را به فال نیک گرفتم».
او معتقد است اسلام مشکل فقر را با پرداخت زکات حل کرده است: «جامعه مرفه با پرداخت زکات ضمن آگاهی از شرایط سخت زندگی نیازمندان ، وضعیت اسفناک فقر و گرسنگی در جهان را درک می کند. این مبلغ می تواند تا حدودی نیاز این قشر را برطرف کند. تا جایی که ممکن است ، باید به مردم نیازمند کمک کرد تا آنان احساس بیزاری از جامعه و سربار بودن نکنند». او در ادامه کمکهای بشردوستانه خود، در سومین فراخوان عمومی یونیسف ، با سفیران حسن نیت این سازمان همکاری کرد. این برنامه از طریق تلویزیون و با هدف آگاه کردن اجتماع از آمارهای گرسنگی و افزایش فقر در دنیا انجام شد. روزانه 25 هزار نفر در دنیا بر اثر گرسنگی جان خود را از دست می دهند که 18 هزار نفر از این تعداد کودکان هستند.
محمد ابوتریکه می گوید: «با توجه به این که هر ثانیه کودکی در دنیا بر اثر گرسنگی می میرد ، یک ثانیه هم نباید درنگ کرد.»


مترجم: فریده سبزعلیزاده
منبع: wfp.org
20 دسامبر

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها