در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
روغنهای گیاهی هیدروژنه به روغنهای خوراکی مایعی گفته میشود که طی فرآیندی موسوم به هیدروژنهکردن جامد میشوند. از جمله روغنهای مورد استفاده برای هیدروژنه کردن میتوان به روغن زیتون، آفتابگردان و سویا اشاره کرد. روغنهای هیدروژنه از پخشپذیری بالایی برخوردارند و به خصوص در کیکها و شیرینی ها برای خوشطعمترشدن و افزایش مدت ماندگاری استفاده میشوند.
اما متأسفانه فرآیند هیدروژنهکردن موجب ایجاد تغییراتی ناخواسته میشود که برای سلامت مضرند. طی این فرآیند چربیهای ترانس مصنوعی شکل میگیرد که نوعی چربی غیراشباع و پرضرر است. چربیهای ترانس LDL یا بهعبارتی کلسترول بد خون را افزایش و درعوض HDL یا همان کلسترول خوب خون را کاهش میدهند. چربیهای ترانس موجود در روغنهای هیدروژنه همچنین با افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ در ارتباطند. چراکه روغنهای گیاهی هیدروژنه میتوانند در کنترل قندخون اختلال ایجاد کنند. از دیگر مضرات چربیهای ترانس میتوان به تحریک ایجاد التهاب اشاره کرد. التهابات مزمن در بدن هم که میدانید با بیماریهایی نظیر مشکلات قلبی، دیابت و سرطان مرتبط دانسته شدهاند.
از اینرو در برخی کشورها استفاده از چربیهای ترانس در محصولات تجاری ممنوع یا محدود شده است. به عنوان مثال، سازمان غذا و داروی آمریکا قصد دارد وجود چربیهای ترانس مصنوعی در مواد غذایی فرآوریشده را در سال ۲۰۲۰ ممنوع کند. خلاصه که اگر در ترکیبات مواد غذایی کارخانهای به «روغنهایهیدروژنه» یا «روغنهای نسبتا هیدروژنه» برخوردید، باید حواستان جمع باشد. همان طور که گفتیم بهتر است مصرف این قبیل چربیها را در رژیم غذایی روزانه به حداقل ممکن برسانید.
منبع: .medicaldaily
صدف دژآلود
سلامت
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
برای بررسی کتاب «خلبان صدیق» با محمد قبادی (نویسنده) و خلبان قادری (راوی) همکلام شدیم