یک الگو برای مشارکت مردمی در حفاظت از طبیعت

جنگل‌های سردشت یکی از ارزشمندترین جنگل‌های ما در منطقه غرب کشور است که پوشش خوبی هم دارد و به همین دلیل امسال در معرض آتش سوزی‌های بسیاری قرار داشت.
کد خبر: ۱۲۲۹۴۴۹

از سویی هموطنان ما در منطقه سردشت نسبت به این جنگل‌ها حساسند و همیشه در اطفای حریق جنگل‌ها شرکت می‌کنند و معمولا هم با موتور، خودشان را به جنگل می‌رسانند. این موتورها در منطقه‌ای که آتش گرفته، مثل یک دینامیت متحرک عمل می‌کند و اغلب آتش می‌گیرد و ممکن است باعث جراحت و سوختگی سوارش هم بشود. ما برای این‌که این مساله را ریشه‌ای حل کنیم، با دوستانمان در سردشت و بنیاد توسعه صلح و مهربانی صحبت کردیم و گفتیم بهتر است یگانی را با 30 نفر از افراد داوطلب ورزیده با قدرت بدنی خوب انتخاب کنند که ما برای آنها به جای موتورسیکلت، دوچرخه‌های کوهستان دنده‌ای با باتری‌های تقویت شده طراحی و تهیه کنیم که قرار شد این کار را با کمک دکتر قرانی و همکارانشان در مرکز پژوهش‌های دانشگاه صنعتی شریف انجام دهیم. از سویی با همکارانمان در سازمان جنگل‌ها از جمله فریبرز غیبی، مدیرکل جنگل‌های خارج از شمال سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور صحبت کردیم تا ایشان هم بتوانند
کوله پشتی‌هایی مجهز به موتور پمپ‌هایی که می‌تواند آب را تا15 متر بپاشد، برای این یگان فراهم کند و همچنین لباس‌هایی که نسبت به آتش مقاوم باشد، که با موافقت آنها نیز مواجه شد. برآورد مالی ما از هزینه‌های این طرح، 400 میلیون تومان بود که بخش اعظم آن توسط مردم آن هم در این شرایط سخت اقتصادی تامین شده است. راه‌اندازی یگان حفاظت مردمی سردشت می‌تواند الگوی خوبی باشد تا مردم در دیگر مناطق زاگرس نشین برای خودشان یگان مردمی حفاظت از جنگل‌ها ایجاد کنند تا بتوانند جلوی قاچاق چوب را بگیرند و هم جلوی تبدیل بلوط‌ها به زغال و جلوی شکار بی‌رویه و آتش‌سوزی جنگل‌ها را. به این ترتیب مردم بتوانند سرمایه‌های محیط‌زیستی‌شان را خودشان حفظ کنند.

محمد درویش

عضو هیات علمی موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع کشور

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها