jamejamnashriyat
نشریات چاردیواری کد خبر: ۱۲۱۱۹۵۹ ۲۷ خرداد ۱۳۹۸  |  ۰۸:۰۰

کدبانویی خانم‌های ایرانی زبانزد عام وخاص بوده و همگی به این موضوع اذعان دارند که خانه‌داری، آشپزی، همسرداری و... خانم‌های ایرانی بی‌نظیر است. آشپز خوب بودن یکی از خصوصیات یک زن کدبانوست البته به این معنا نیست که شما مدام باید درآشپزخانه باشید بلکه با کمی حوصله و خلاقیت می‌توانید غذاهای خوشمزه و متفاوت تهیه کنید. دراین شماره از چاردیواری گوشه‌ای از کدبانویی خانم‌ها را می‌خواهیم به رخ بکشیم.

آجیل پلو

مواد لازم:
برنج معطر ایرانی: نیم کیلو / مرغ بدون استخوان: نیم کیلو / برگه زردآلو: 200 گرم / برگه قیسی: 200 گرم / خلال بادام: 200 گرم / خلال پسته: 200 گرم / زرشک: 200 گرم / پیاز متوسط: 2 عدد / زعفران دمکرده: 5 قاشق غذاخوری / کره، نمک و ادویه: به میزان لازم
برنج را چند ساعت قبل از پخت خیس کرده و سپس آبکش کرده و کنار می‌گذاریم. برگه‌های زردآلو را شسته و در ظرفی حاوی آب خیس می‌کنیم. زرشک را شسته و درآبکش می‌ریزیم تا آب اضافه‌اش گرفته شود. قیسی را هم شسته، از وسط نصف کرده و در کمی آب خیس می‌کنیم. دریک تابه مناسب مقداری کره و زعفران دمکرده ریخته و بعد از کمی گرم شدن قیسی را آبکش کرده، در تابه ریخته و خوب تفت می‌دهیم. یک پیاز را پوست کنده و در کمی روغن سرخ می‌کنیم. زردآلوها را آبکش کرده و به پیازداغ اضافه کرده و تفت می‌دهیم. پیاز دیگر را خرد کرده و با کمی کره و زعفران تفت می‌دهیم. مرغ را به تکه‌های کوچک تقسیم کرده و می‌شوییم و همراه با نمک و ادویه به پیاز اضافه کرده و پخته و در نهایت سرخ می‌کنیم. در قابلمه‌ای مناسب ته دیگ دلخواه را گذاشته و لایه‌به‌لایه برنج، مخلوط برگه زردآلو، قیسی، خلال بادام، خلال پسته و زرشک را می‌ریزیم تا مواد و برنج تمام شود. سپس قابلمه را روی حرارت می‌گذاریم تا برنج دم بکشد. وقتی برنج آماده شد آن را در ظرف مناسبی ریخته و با تکه‌های مرغ سرخ شده تزیین کرده و سرو می‌کنیم.

رولت گوشت

موادلازم:
گوشت چرخ‌کرده: نیم کیلو / پیاز متوسط: 2 عدد / سیر: 2حبه / دانه فلفل سیاه: 5 عدد / رب گوجه فرنگی: 3 قاشق غذاخوری / نمک و فلفل: به میزان لازم / پودرسوخاری: به میزان لازم / تخم مرغ: 2 عدد / جعفری و گشنیز خرد شده: از هر کدام 3 قاشق غذاخوری / زرشک: 2 قاشق غذاخوری / گردوی خرد شده: 2 قاشق غذاخوری / زعفران دم‌کرده: یک قاشق غذاخوری
ابتدا تخم‌مرغ‌ها را پخته، پوست کنده و حلقه حلقه می‌کنیم. جعفری و گشنیز را هم شسته و خرد کرده و زرشک را شسته و گردو را هم خرد کرده و مواد داخل رولت را کنار می‌گذاریم. گوشت چرخ‌کرده را همراه پیاز و سیر رنده شده، نمک، فلفل و رب گوجه فرنگی در غذاساز ریخته و خوب مخلوط می‌کنیم. گوشت را به دو قسمت مساوی تقسیم می‌کنیم. کف یک سینی آرد سوخاری ریخته و یک قسمت از گوشت را در آن پهن می‌کنیم فقط باید حواسمان باشد که گوشت پاره نشود. سپس جعفری و گشنیز خرد شده را روی آن ریخته و تخم مرغ‌ها را روی سبزی‌ها می‌گذاریم و لبه‌های گوشت را روی مواد می‌کشیم و تمام شکاف‌ها را با دست می‌بندیم. قسمت دیگر گوشت را هم در سینی حاوی آرد سوخاری پهن کرده و مخلوطی از زرشک و گردوی خرد شده را درآن ریخته و لبه‌های گوشت را روی مواد آورده و با دست شکاف‌ها را می‌بندیم. درتابه‌ای مناسب کمی روغن ریخته و روی حرارت می‌گذاریم و وقتی گرم شد رولت‌ها را درآن گذاشته و با حرارت کم همه قسمت‌های آن را سرخ می‌کنیم. قابلمه کوچکی را روی حرارت گذاشته و کمی روغن، رب گوجه فرنگی، آب، فلفل و زعفران دم‌کرده در آن ریخته و روی حرارت کم می‌گذاریم تا بجوشد و حالت سس پیدا کند. رولت‌ها را بعد از این‌که پخت و کمی خنک شد در ظرف مناسبی گذاشته و با چاقوی تیزی برش می‌زنیم سپس سس را روی آن ریخته، به دلخواه تزیین کرده و سرو می‌کنیم.

کوکوی هفت رنگ

مواد لازم:
گوشت چرخ‌کرده: 250 گرم / پوره سیب‌زمینی: یک پیمانه / پوره هویج: یک پیمانه‌/ کالباس مرغ: 8 تا10ورق / تخم مرغ: 5 عدد / لوبیا سبز پخته: یک پیمانه / نخود فرنگی آبپز: یک پیمانه / نمک، فلفل و ادویه: به میان لازم
قالب فر را کمی چرب کرده و لوبیای پخته را داخل آن ریخته و در سطح قالب پخش می‌کنیم. زرده و سفیده تخم مرغ‌ها را جدا کرده و سفیده را خوب با چنگال می‌زنیم سپس دو ورق کالباس را به اندازه قالب برش زده و به سفیده آغشته کرده و روی لوبیا می‌گذاریم. در لایه بعدی پوره سیب زمینی را ریخته و دوباره دو ورق کالباس آغشته به سفیده را روی آن می‌گذاریم. در این مرحله گوشت چرخکرده تفت داده شده را می‌ریزیم و دوباره روی آن کالباس می‌گذاریم. لایه بعدی هم نخود فرنگی می‌ریزیم و روی آن را هم کالباس می‌گذاریم و درنهایت پوره هویج را می‌ریزیم. سپس قالب را در فر با دمای 180 درجه به مدت نیم ساعت می‌گذاریم و بعد از پخت، کوکو را از فر خارج کرده و بعد از این‌که خنک شد آن را در ظرف مناسبی برگردانده وبا چاقوی اره‌ای تیز برش می‌زنیم. اگر کوکو گرم باشد موقع برش له می‌شود. درضمن اندازه نمک، فلفل و ادویه آن را حین پخت مواد اندازه می‌کنیم. این کوکوی زیبا و خوش طعم را به دلخواه تزیین کرده و سرو می‌کنیم.

مژده مظهری

ارسال نظر
* نظر:
نام:
ایمیل:

یادداشت

بیشتر
شمایل دانش و خرد

شمایل دانش و خرد

دانش و دانایی و خرد، بزرگ‌ترین سرمایه یک انسان و یک ملت است. فرهنگ‌ها و تمدن‌ها بر بنیاد این هر سه پدید آمده، بالیده و بارور و بارآور شده‌اند و چشمه هنرها در سایه ایمن دانایی و خرد، جوشیده و جاری گشته و فضای زیست فردی و اجتماعی را در هوایی تازه و اهورایی زنده و شاداب ساخته‌اند.

۱۶ آذر؛ زادروز گفتمان «نه به ذلت»

۱۶ آذر؛ زادروز گفتمان «نه به ذلت»

۱۶ آذر ۱۳۳۲ شهادت دانشجویان دانشگاه تهران در اعتراض به سفر نیکسون به ایران پس از کودتای ۲۸ مرداد، آغاز خط مبارزه 67 ساله‌ای است که امپراتوری پر نخوت و شیطانی آمریکا را به سراشیبی افول کشاند.

خطر تندروی در رفع محدودیت‌ ها

خطر تندروی در رفع محدودیت‌ ها

در کشور ما دور تازه محدودیت‌ های کرونایی از اول آذرماه آغاز شد که این تقریبا مصادف با اعمال محدودیت‌های جدید در اغلب کشورهای درگیر با کرونا و به‌خصوص اروپا بود.

گفتگو

بیشتر

پیشنهاد سردبیر

بیشتر

پیشخوان

بیشتر