گزارش جام‌جم از متن و حاشیه جشن سینماگران در خانه سفیر استرالیا و برگزار کننده آن

پشت صحنه مهمانی «باغ سفارت»

مهمانی در سفارت استرالیا، باز هم دیگ‌های پلو این بار در یک سفارتخانه خارجی و... تیترهایی هستند که در روزهای گذشته برای انتشار خبر یک مهمانی در باغ سفارت استرالیا انتخاب شده بود؛ باغی که از قضا منزل شخصی آقای سفیر و همسرش هم محسوب می‌شود. این همه حواشی موجب شد برویم سراغ این سوژه و ته و توی آن را در بیاوریم. حالا که بازار تحرکات فرهنگی سفارتخانه‌های خارجی در ایران داغ شده، طبعا چنین موضوعی از اهمیت رسانه‌ای بالایی برخوردار هم است. اجمالا همین را بگوییم که آنچه هفته گذشته در باغ سفارتخانه کشور مزبور برگزار شده صرفا یک مهمانی نبوده که اختتامیه یک جشنواره سینمایی بوده و تعدادی از سینماگران داخلی هم در این اختتامیه حضور داشته‌اند. در کنار حمایت بخش فرهنگی سفارت فرانسه از یک جشنواره تئاتر به زبان فرانسوی و در کنار بازدید سفیر انگلیس از یک تماشاخانه قدیمی تهران در خیابان لاله‌زار و در کنار میزبانی سفارت فرانسه از تعدادی از چهره‌های علمی و فرهنگی و در کنار باز شدن درهای سفارت انگلیس روی تعدادی از زنان و بانوان که یک تصویر محدود، اما حاشیه‌دار هم از آن منتشر شد، حالا یک گردهمایی سینمایی در محل اقامت شخصی سفیر استرالیا هم حاشیه‌ساز شده است. هرچند ظاهرا متولیان این مراسم کمی هوشمندانه‌تر از موارد قبلی عمل کردند و برای این‌که حداقل راه را برای بعضی حرف و حدیث‌ها بسته باشند، بخشی از این مراسم را به صورت رسمی منتشر و آن را رسانه‌ای کردند. در این گزارش علاوه بر جزئیات این جشن یک معرفی هم داریم؛ به‌نظر می‌رسد جوانی که پشت صحنه برگزاری این مراسم در سفارتخانه استرالیا بوده است: آرمین میلادی.
کد خبر: ۱۲۰۴۳۶۳

«امسال سومین سالی است که افتخار برگزاری این مراسم را در خانه سفیر استرالیا داریم. دوست دارم از آقای سفیر و همسرشان به خاطر این مهمان‌نوازی تشکر کنم.» این حرف‌ها را دوشنبه‌شب گذشته 9 اردیبهشت آرمین میلادی از پشت تریبون ایراد کرده است. جوانی که ظاهرا سیر تا پیاز گردهمایی سوژه این گزارش به او باز می‌گردد. آقای سفیر، بان بیگز در آن شب میزبان تعدادی از سینماگران ایرانی بود؛ از سحر دولتشاهی و باران کوثری گرفته تا محمود کلاری و جعفر پناهی و غلامرضا موسوی.
طبق اطلاعاتی که خود متولیان این مراسم منتشر کرده‌اند، مراسم مورد اشاره نه یک مهمانی به رسم مالوف دیگر مهمانی‌ها که اختتامیه و اهدای جوایز هشتمین جشنواره فیلم‌های ایرانی استرالیا بوده است. مرور حرف‌هایی که آقای سفیر در این مراسم بر زبان رانده هم خالی از لطف نیست. بان بی گز به فعالیت خودش در تعقیب فیلم‌های ایرانی اشاره کرده که آنها را دنبال می‌کند. در ادامه هم انگار که خیلی از حضور این تعداد از عوامل و فعالان سینمایی ایران در منزلش خشنود بوده، گفته که امشب افراد صاحب‌نظر زیادی در این زمینه اینجا حضور دارند و از نظرات آنها بهره‌مند خواهیم شد. آقای سفیر ضمن اشاره به حضور 50 ساله استرالیا در ایران، از این‌که بین دو کشور ارتباط سینمایی دارد هم خیلی احساس غرور کرده است.
12 هزار کیلومتر این طرف‌تر
اجمالا مشخص شده که مراسم مورد اشاره مهمانی نبوده است. اختتامیه یا به بیان دیگر، مراسم اهدای جوایز یک جشنواره سینمایی بوده که اصل جشنواره در استرالیا برگزار شده و حالا جوایزش در قالب یک مراسم 12هزار کیلومتر این طرف‌تر در منزل آقای سفیر برگزار شده است. حدود هشت سال است که هر سال تعدادی از فیلم‌های سینمایی ایرانی انتخاب شده و در تعدادی از شهرهای استرالیا برای ایرانیان ساکن و مقیم این شهرها به نمایش در می‌آید. این رویداد سینمایی سعی کرده برای هر سال تعدادی داور هم انتخاب کند تا به برگزیده‌های هر دوره جایزه بدهند. طبق حرف‌هایی که جوان ایرانی دو بند قبل گفته ظاهرا این سومین دوره است که اختتامیه جشنواره به این شکل و در ایران و البته به میزبانی آقای سفیر و همسرش برگزار می‌شود. آرمین میلادی دلیل این کار را دوری و بعد مسافت اعلام کرده است. البته مرد جوان سوژه گزارش ما دلیل دیگری هم برای برگزاری مراسم اهدای جوایز در ایران دارد: «تاثیر بیشتر!» به اعتقاد او اگر این مراسم در استرالیا برگزار شود، اعلام برندگان تاثیری را که باید و شاید نخواهد داشت به همین دلیل تصمیم گرفته است مراسم را در ایران برگزار کند. حالا با این تفاسیر مشخص نشده که مخاطب این جشنواره ایرانیان خارج از کشورند یا هموطنان داخلی؟!
جعفر پناهی، فرمان‌آرا و دیگران
اگر طالب این هستید بدانید چه فیلم‌هایی در این دوره شرکت داشته‌اند هم باید بگوییم در هشتمین دوره، ۱۲ فیلم سینمایی مارموز، سه رخ، شکستن همزمان بیست استخوان، خوک، امیر، هت‌تریک، هندی و هرمز، دارکوب، تنگه ابوقریب، روسری آبی، همچنان که می‌مردیم و حکایت دریا به نمایش در آمده‌اند. جایزه ویژه تماشاگران هم به فیلم سه رخ به کارگردانی جعفر پناهی اهدا شده است. جالب آن‌که این فیلم پناهی که در جشنواره کن هم مورد توجه قرار گرفته بود، در حالی در داخل ایران ساخته شده که به سبب محکومیت قضایی، حق فیلمسازی و فعالیت سینمایی ندارد. باران کوثری، رویا تیموریان و امیر پوریا، جشنواره فیلم‌های ایرانی استرالیا در این دوره را به عنوان داور همراهی کرده‌اند.
سایر برگزیدگان
این هیات همچنین جایزه ویژه خود را به دلیل آنچه که تلاش منحصر به فرد در فیلمنامه‌نویسی، کارگردانی و تهیه‌کنندگی نامیده به فیلم حکایت دریا به خاطر ثبت شرایط و احوال جامعه روشنفکری کنونی ایران به بهمن فرمان‌آرا داده است. طبق آنچه روابط عمومی جشنواره اعلام کرده، سایر برگزیدگان این دوره به این شرح بوده‌اند: جایزه بهترین کارگردانی به مانی حقیقی برای فیلم خوک؛ جایزه ویژه بهترین فیلمنامه برای شکستن همزمان بیست استخوان به جمشید محمودی؛ جایزه بهترین فیلمنامه به عباس امینی برای فیلم هندی و هرمز؛ جایزه بهترین بازیگر زن به سارا بهرامی برای فیلم دارکوب. محسن تنابنده و حسن معجونی به‌صورت مشترک جایزه بهترین بازیگر مرد را دریافت کردند. تنابنده برای شکستن همزمان بیست استخوان و حسن معجونی برای خوک. همچنین از سحر دولتشاهی هم برای بازی در امیر تقدیر به عمل آمد.
پدرخوانده جوان
در بندهای بالاتر اشاره شد که این جشنواره توسط فردی به نام آرمین میلادی برگزار می‌شود. او علاوه بر اداره جشنواره فیلم‌های ایرانی استرالیا، رویداد مشابه دیگری را هم به نام جشنواره فیلم‌های ایرانی نیویورک اداره می‌کند. او همچنین اداره یک مرکز و موسسه سینمایی به نام دریچه سینما را به عهده دارد که طبق اعلام خودش در استرالیا، نیوزیلند و آمریکای شمالی پخش و نمایش فیلم‌های ایرانی را به‌ عهده دارد. هرچند این مرکز در آمریکا به ثبت رسیده است با این حال دفتری در ایران هم دارد.
دفتر نمایندگی دریچه سینما در حوالی میدان انقلاب تهران و با یک سایت فارسی‌زبان اقدام به پخش آثار ایرانی و رایزنی برای حضور این آثار در جشنواره‌های بین‌المللی کرد. سایت فارسی این مرکز درباره فعالیت خودش نوشته: «اولین پلتفرم آنلاین ثبت نام در جشنواره‌های آسیاست که به صورت رسمی تا کنون بستر رسمی ثبت نام بیش از هزار جشنواره بین‌المللی بوده.» میلادی که اولین تحصیلات آکادمیک خودش را در دانشگاه تهران سپری کرده است در دفتر خود در تهران خدمات دیگری هم ارائه می‌کند. از مشاوره ساخت فیلم گرفته تا کمک برای دریافت حمایت‌های مالی و پیدا کردن سرمایه‌گذار و اسپانسر برای ساخت فیلم.
میلادی سه سال متوالی است که در جشنواره جهانی فجر هم حضور دارد. او اعتقاد دارد ایرانیان آن سوی آب علاقه زیادی به دیدن کمدی‌های ایرانی دارند. او همچنین درباره فیلمی مانند «تنگه ابوقریب» اعتقاد دارد که نوع متفاوتی از سینمای جنگ است. میلادی در ادامه کار قصد دارد فیلم «عرق سرد» را هم راهی اکران در استرالیا کند. فیلمی که به ممنوعیت حضور یکی از بانوان فوتبالیست تیم ملی در بازی‌های خارجی می‌پردازد؛ ممنوعیتی که توسط همسرش و با سوءاستفاده از قانون صورت گرفته است و در جشنواره فیلم فجر دو سال قبل هم حواشی زیادی داشت. شرکت میلادی حدود 10 سال است که در استرالیا فعالیت می کند و در 5 سال اخیر هم اقدام به نمایش فیلم‌های ایرانی کرده است. او جمعا در 8 فیلم سابقه نویسندگی، کارگردانی و تهیه‌کنندگی دارد.
جشنواره با حمایت چه کسی برگزار می‌شود؟
میلادی در همان مراسمی که هفته گذشته در منزل سفیر استرالیا برگزار شده، اعلام کرده جشنواره فیلم‌های ایرانی استرالیا و به تبع آن مرکز دریچه سینما یک نهاد مستقل فرهنگی است و از سوی هیچ نهاد دیگری در داخل یا خارج از ایران حمایت نمی‌شود. با این اوصاف از ظواهر امر چنین بر می‌آید که این مرکز صرفا با سرمایه شخصی میلادی راه‌اندازی شده است. میلادی هدف از این کار خود را معرفی فرهنگ و سینمای ایران در فضای خارج از ایران معرفی کرده است.
تلاش جام‌جم برای ارتباط با میلادی و گفت‌و‌گو با او به جایی ختم نشد. در روزهای آینده سعی خواهیم کرد با او به گفت‌و گو بنشینیم.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها