جام جم آنلاین: اجلاس سران کشورهای عضو سازمان همکاریهای اقتصادی کشورهای آسیا و حوزه اقیانوس آرام « اپک » که در شهر هانوی ، پایتخت ویتنام برگزارشده بود ، از کره شمالی مصرانه خواسته است برنامه هسته ای خود را متوقف کند.
کد خبر: ۱۱۶۶۰۰
به گزارش شبکه بی بی سی ، 21 رهبر کشورهای آسیا اقیانوسیه روز یکشنبه 19 نوامبر در آخرین روز گردهمایی خود گفتند ، آنها در مورد خاتمه آزمایش های هسته ای کره شمالی اتفاق نظر دارند ، با این حال آنها در مورد صدور یک بیانیه کتبی به توافق نرسیدند.
آمریکا، کره جنوبی و ژاپن در تلاش بودند شرکت کنندگان در اجلاس اپک را به حمایت از تحریم های سازمان ملل متحد علیه آزمایش هسته ای کره شمالی ترغیب کنند؛ اما چین گفت برای از سرگیری گفتگوهای شش جانبه در مورد بحران هسته ای کره شمالی تلاش بیشتری باید صورت بگیرد. در پایان اجلاس اپک یک بیانیه شفاهی ،که جزئیات آن علنی نشده است ، صادرشد که تاثیرگذاری بیانیه کتبی را ندارد.
رهبران آسیا - اقیانوسیه روز شنبه 18 نوامبر در نشست خود در هانوی به تلاش برای از میان بردن موانع بر سر مذاکرات تجارت جهانی متعهد شدند.
پیش نویس بیانیه سران اپک خاطر نشان کرده بود که رهبران کشورهای حاضر در این نشست، آمادگی خود را برای از میان بردن موانع موجود بر سر به نتیجه رسیدن گفتگوها اعلام کرده اند. مذاکرات سازمان تجارت جهانی در ماه ژوئیه به علت عدم توافق کشورها بر سر موضوع یارانه ها به شکست انجامید.
این پیش نویس خاطر نشان کرد که کشورهای عضو اپک تعرفه های صنعتی خود را کاهش می دهند و از کشورهای صنعتی پیشرفته نیز خواهان آن شده اند که در میزان یارانه های خود به بخش کشاورزی تغییراتی گسترده دهند.
عبدالله احمد بداوی، نخست وزیر مالزی از اینکه نشست های اپک طی سال های اخیر تنها به مسایل امنیتی پرداخته، ابراز نارضایتی کرده و گفت که این نشست باید مجددا به مسایل اقتصادی بپردازد.