فردا

سرناها در سیمره می‌نوازند

جشنواره ملی «سورناوا» سُرنا نوازی با هدف روحیه، گسترش فرهنگ شادی و امید و با رویکرد همدلی و همبستگی در میان اقوام ایرانی برگزار می‌شود آن هم از فردا و برای دو روز در دره‌شهر (سیمره کهن) استان ایلام و بزرگ‌ترین رخداد سالیانه با زمینة ساز سُرنا در کشور خواهد بود.
کد خبر: ۱۱۳۴۵۹۰

بیش از 250 اثر از هنرمندان 20 استان کشور به دبیرخانه این جشنواره رسیده؛ 40 اثر موسیقایی و مقاله پذیرفته شدهاند و قرار است مقالهها بعلاوه گزارش تحلیلی مجموعه فعالیتهای انجام شده در این جشنواره، به‌‌صورت کتاب جشنواره در دسترس دانشجویان و دوستداران موسیقی قرار گیرد. ایسنا خبر داده که در این کتاب پژوهشگران مناطق گوناگون ایرانزمین، به جایگاه این ساز کهن پرداختهاند، چراکه ساز سرنا به سبب پیشینة بسیار کهنش، میتواند سازی ملی بهشمار آید. کاربرد این ساز در پهنه بسیار گستردهای از فرهنگها و کشورهای گوناگون، فراوان و بسیار است.

به گفته دبیر علمی این جشنواره اجرای برترینهای سرنا نوازی و گرامیداشت پیشکسوتان موسیقی نواحی ایران از دیگر برنامههای اجرایی جشنواره «سورناوا» است. استادانی چون همتعلی رضایی، علیدوست فلاحتی، مرادعلی نجاتپور و همچنین استاد حسین فرجی که از خوانندگان مطرح اقوام زاگرسنشین هستند و همگی نقش بسزایی در پاسداری و گسترش موسیقی این دیار داشتهاند، در این جشنواره تقدیر میشوند.

محمدرضا درویشی پژوهشگر نامآشنای کشورمان، مهمان افتخاری این جشنواره خواهد بود و نیز پروین بهمنی ـ هنرمند پیشکسوت ـ آرمین فریدی، دامون شش بلوکی و احسان عبدیپور.

همچنین قرار است، کتابی با نام «سرنا» بر اساس مقالات این پژوهشگران و فعالیتها شرکتکنندگان منتشر شود تا دستاوردهای جشنواره مدون شود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها