حالا وقت ناهار است و قرار است ساعتی فراغت به همراه سوختگیری صورت بگیرد. بشقاب غذا همیشه شادیبخش است، و بسیاری از خانمهای کدبانو برای کاملتر شدن این بزم، کاسهای سالاد هم در کنارش میگذارند و این را کامل میکنند.
تلفیق رنگ سبز خیار و قرمز گوجهفرنگی، گوشهای از تخته رنگ نقاشی طبیعت را در سفره ناهار به تصویر میکشد.
هم زیباست و هم خوشمزه! اما آیا تاکنون به این فکر افتادهاید که گوجهفرنگی سالادتان را در گلدان یا باغچه آپارتمانتان بکارید و سالادی با گوجهفرنگی کاشته شده توسط دستان توانمند خودتان را نوش جان کنید؟ اگر به باغبانی علاقه دارید میتوانید گوجه را در باکسهای گلکاری یا گلدانهای بزرگ بکارید و روزبهروز شاهد رشد و شکوفایی آن باشید.
همچنین میتوانید آن را در قسمتی از باغچه آپارتمان بکارید. در اینجا نحوه کاشت گوجهفرنگی را به شما آموزش میدهیم.
پرورش گوجه فرنگی در منزل
به دو طریق میتوانید گوجهفرنگی پرورش دهید؛ اولی کاشت نشاء و دومی کاشت بذر است. معمولا در این فصل در فروشگاههای لوازم کشاورزی نشای گوجهفرنگی پیدا میشود.
اگر برای باردهی گوجه عجله دارید میتوانید نشای آن را تهیه کرده و آن را در باکس، گلدان بزرگ جعبه میوه یا باغچه منزل بکارید.
هنگام کاشتن به اندازه کافی ریشه را زیر خاک قرار دهید و تقریبا فقط برگها را بیرون بگذارید. اما اگر به اندازه کافی صبر و حوصله دارید و علاقهمندید تکتک مراحل رشد بوته گوجهفرنگیتان را مشاهده کنید این مراحل را انجام دهید:
نخست گلدان یا باکس را پر از خاک مرغوب کنید. سپس کمی شیار داخل خاک ایجادکنید و بذرها را با کمی فاصله داخل آن بپاشید. اگر فضای کمی دارید زیاد بذر نپاشید چون هریک از اینها به صورت خزنده بزرگ شده و رشد میکند. به اندازه دوبرابر حجم بذر، روی آن خاک بریزید.
هر روز به آن آب بدهید. در این مرحله، بذر در شرایط حساسی قرار دارد، پس آبیاری باید با آبپاش انجام شود تا بذر جابهجا نشود. خاک گوجهفرنگی باید همیشه مرطوب باشد، اما بیش از حد آن را خیس نکنید. گوجهفرنگی به نور آفتاب هم احتیاج دارد. آن را در فضای نورگیر قراردهید.
بعد از سه هفته دانهها جوانه میزنند و شما شاهد رشد روزانه نشاء خواهید بود. بعد از گذشت حدود دو ماه بوته ابتدا گلهای ریز سفیدرنگ میدهد و بعد از آن گوجههای سبزرنگ ریز شکل میگیرند.
بتدریج گوجهها بزرگ میشوند درحالی که همچنان سبزرنگاند. هنگامی که گوجهفرنگی رشد لازم را پیداکرد کمکم رنگ آن از سبز به قرمز تغییر میکند. بالاخره آنقدر قرمز میشود که شما متوجه میشوید کاملا رسیده و آبدار و هنگام چیدن آن است.
هروقت گوجهفرنگیتان به این حد رسید آن را بچینید و با آن سالادی خوشمزه برای اعضای خانواده درست کنید.
گوجه گیلاسی
گرد کوچک دوستداشتنی. خواص آن مانند گوجهفرنگی است، اما مقاومت بالایی در مقابل گرمای تابستان دارد و نسبت به گوجهفرنگی دیرتر فاسد میشود. به همین دلیل است که استقبال زیادی در میوهفروشیها از آن شده و به صورت بستهبندی عرضه میشود.
تقاضای آن همواره زیاد بوده و هست. میتوانید آن را از وسط قاچ کنید و به همراه نان و پنیر صبحانه میل کنید.
بذر آن را مانند گوجهفرنگی بکارید و همان مراحل را دنبال کنید. برگهای آن کاملا شبیه گوجهفرنگی است.
میوهها کوچکاند و با همان اندازه کوچک به رنگ قرمز درمی آیند. این فصل آخرین فرصت برای کاشتن گوجه گیلاسی است.
ضمیمه چمدان جام جم
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
بهتاش فریبا در گفتوگو با جامجم:
رضا کوچک زاده تهمتن، مدیر رادیو مقاومت در گفت گو با "جام جم"
اسماعیل حلالی در گفتوگو با جامجم: