مدیرعامل سازمان تعاون روستایی خواستار شد

صادرات محصولات خام کشاورزی، ممنوع

مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران خواستار جلوگیری از صادرات مواد خام کشاورزی شد و گفت: بسیاری از کشورها با واردات مواد خام کشاورزی و دامی و فرآوری آن، ارزش افزوده و منافع زیادی نصیب خود می کنند.
کد خبر: ۹۹۰۷۵۵

حسین صفایی افزود: منطق کشاورزی حکم می کند برای ارزش افزوده بالاتر محصولات کشاورزی روی صنایع تبدیلی و فرآوری سرمایه گذاری کنیم.

وی گفت: بر اساس مطالعات انجام شده تنها 41 درصد سود شیر نصیب دامدار و 59 درصد سود نصیب بخش فرآوری و تبدیلی شیر می شود.

وی افزود: باید برنامه ای منسجم و هدفمند برای افزایش ارزش افزوده بخش کشاورزی و دامی از طریق توسعه و تکمیل زنجیره غذایی در کشور اجرایی شود.

وی گفت: منطق کشاورزی حکم می کند زنجیره تولید از مزرعه تا سفره را تکمیل کنیم تا سود نهایی در بخش کشاورزی به جیب کشاورز روانه شود.

صفایی افزود: امروز تعریف فعالیت های کشاورزی با دهه های قبل به طور کاملا متفاوت شده چرا که تولید خام محصولات کشاورزی تنها ارزش اقتصادی آنان محسوب نمی شود بلکه این زنجیره غذایی است که ارزش نهایی محصولات کشاورزی را تعیین می کند.

* خرید محصولات قبل از تولید

مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران با بیان اینکه در بسیاری از کشورهای پیشرفته نظر فرانسه و اسپانیا محصولات کشاورزی قبل از تولید خریداری می شود افزود: در کشور ما کشاورز دغدغه فروش محصول خود را دارد و بسیاری از محصولات تولید هنوز به شکل توافقی و تضمینی خریداری نمی شود.وی گفت: هنوز در بسیاری از موارد محصول کشاورزی در بازار سرگردان است و قیمت گذاری منطقی نیز صورت نمی گیرد و در نهایت این کشاورز است که صدمه و زیان می بیند.صفایی بر تقویت تشکل های تعاونی با هدف خرید توافقی و تضمینی محصولات کشاورزی تاکید کرد و گفت: تعاونی ها باید در خدمت کشاورزان و تولیدکننده باشد.وی با بیان اینکه تشکل های تعاونی باید تقویت شوند اظهار داشت: سازمان تعاون روستایی در عرض سازمان شیلات و یا جهادکشاورزی نیست بلکه در طول آنان است از این رو همه باید خود را خدمتگزار کشاورز و تولیدکننده بدانند.

*ضرورت ساختار سازی و نظم بخشی در تعاون روستایی

مدیرعامل تعاون روستایی ایران بر ساختار سازی و نظم بخشی در تعاون روستایی تاکید کرد و گفت: این بخش به عنوان بخش نظارتی و حاکمیتی باید حلقه های مفقوده در فرآیند تولید را شناسایی و برای تقویت آنان سرمایه گذاری کند.وی گفت: تشکل های تعاونی باید زنجیره تولید را مدیریت و ساماندهی کنند و تا این موضوع حل نشود کشاورزی و تولید ما در جا خواهد زد و نتیجه این خواهد شد که کشاورزی ما سودآور و اقتصادی نباشد.

* خوزستان، قطب اول کشاورزی ایران است

مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران گفت: استان خوزستان با تولید سالانه 14.5میلیون تن محصولات کشاورزی، قطب اول و رتبه نخست را در تولید محصولات کشاورزی دارد از این رو مستلزم کار و تلاش بیشتر برای بهبود ارزش افزوده تولیدات کشاورزی است.

وی به طرح 550هزار هکتاری در استان خوزستان نیز اشاره کرد و گفت: از هم اکنون باید شرکت های سهامی زراعی در مجموعه این طرح عظیم شکل گیرد تا تولید محصولات کشاورزی با ضرر دهی رو به رو نشود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها