به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایرنا ، فشار خون عارضه ای است که تقریبا از هر سه فرد بزرگسال، یک تن به آن مبتلاست و عامل اصلی بیماری های قلبی عروقی، کلیوی، سکته مغزی و اختلالات چشمی محسوب می شود.
فشار خون نیرویی است که توسط جریان خون به دیواره رگ ها وارد می شود تا خون در سراسر رگ ها و بدن جریان یابد. اگر این نیرو افزایش پیدا کند و در طول زمان ثابت باقی بماند، بدن با مشکلات زیادی روبرو می شود. کنترل فشار خون فرآینده پیچیده ای نیست و به راحتی می توان با اجتناب از مواد غذایی و عوامل تحریک کننده بر آن چیره شد.
خوراکیهایی که باید محدود کنید
-غذاهای کنسروی، آماده و فرآوری شده
این غذاها حاوی مقادیر قابل ملاحظه ای نمک، مواد نگهدارنده و ادویه هستند و سبب افزیش فشار خون می شوند. نمک این غذاها بیش از حد مجاز است.
-انواع شیرینی و کیک
کیک و شیرینی منبع شکر و چربی های اشباع است که علاوه بر افزایش وزن، یکی از مهمترین دلایل افزایش فشار خون محسوب می شود.
-رب و سس گوجه فرنگی کنسرو شده
رب و سس گوجه فرنگی کنسروشده حاوی مقادیر بالای نمک است و استفاده از آن برای بیماران مبتلا به فشار خون به هیچ وجه توصیه نمی شود.
-مشروبات الکلی
مشروبات الکلی یکی از مهمترین دلایل افزایش فشار خون و صدمه به سیستم قلب و عروق است.
-لبنیات پرچرب
-غذاهای چرب
-شور و ترشی های پرنمک
-گوشت قرمز
راهکارهای کاهش فشار خون
-میزان نمک در وعده های غذایی را کاهش دهید
-وزن خود را کاهش دهید.
- به طور مرتب ورزش کنید.
- از مواد معدنی مفید مانند پتاسیم، کلسیم و منیزیم بیشتر استفاده کنید.
سیب زمینی، موز، سبزیجات سبز پر رنگ، بادام، گوجه فرنگی، انواع کلم و قارچ حاوی این مواد معدنی مفید هستند.
-از مصرف دخانیات اجتناب کنید.
-در معرض دود سیگار قرار نگیرید.
-از استرس و تنش دوری کنید.
-روزانه حداقل هشت لیوان آب بنوشید.
-فشار خون خود را به صورت روزانه بررسی کنید.
-مصرف کافئین را به حداقل کاهش دهید.
-از غذاهای گیاهی استفاده کنید.
-شکلات تیره و کم شیرین بخورید.
-خواب کافی داشته باشد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد