موسوی گرمارودی: برای بزرگداشت زکریا اخلاقی با سر آمدم

تجلیل از سهراب سپهری عمامه‌دار

بیست و پنجمین «شب شاعر» به بهانه پاسداشت حجت‌الاسلام زکریا اخلاقی با حضور اهالی ادب و هنر و فرهنگ در نخلستان سازمان اوج برگزار شد؛ مراسمی که آخرین سخنرانش مرتضی امیری اسفندقه بود، از اخلاقی به عنوان سهراب سپهری یاد کرد که عمامه دارد و آراسته به پوشش ارجمند روحانیت است.
کد خبر: ۹۰۹۹۹۰

به گزارش روابط‌عمومی سازمان هنری رسانه اوج، در ابتدای این مراسم حمیدرضا شکارسری، شاعر و منتقد ادبی غزل اخلاقی را فرازمانی و فرامکانی خواند که گرد اتفاقات سیاسی و اجتماعی روی آنها نمی‌نشیند.

در ادامه این مراسم، حجت‌الاسلام سیدعبدالله حسینی گفت: وقتی امروز از شعر حوزه صحبت می‌شود، اولین اسمی که در ذهن هر کسی متبادر می‌شود، نام زکریا اخلاقی است.

حسینی ضمن اشاره به یک خاطره تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب شعر ایشان را بخوبی می‌شناسند و با آن آشنا هستند و در توصیف ایشان فرمودند که ایشان هم مانند آقای شفق و آقای بهجتی، شعرای مکتب یزد هستند که اشعار خوبی هم دارند.

جواد محقق هم در بخش دیگری از بیست و پنجمین شب شاعر گفت: زکریا اخلاقی در میان علمایی که شأن شعری دارند از نظر زبان و جنس کار، یکی از چهره‌های استثنایی و ممتاز شعر حوزه است.

سیدعلی موسوی گرمارودی، از چهره‌های برجسته ادبیات کشورمان هم با اشاره به این‌که برای سخنرانی به این مراسم نیامده بود، اما به اصرار مجری و علیرضا قزوه پشت میکروفن حاضر شد، گفت: من برای ادای احترام به این شخصیت علمی و شاعر ملی در این مجلس شرکت کردم و وقتی خبردار شدم که بزرگداشتی برای حجت‌الاسلام اخلاقی برگزار شده با سر آمدم.

آخرین سخنران مدعو این مراسم، مرتضی امیری اسفندقه بود که با قرائت شعری مرتبط با زکریا اخلاقی، سخن خود را آغاز کرد و گفت: یک بار با اخلاقی مشغول قدم زدن بودیم که بیتی را خلق‌الساعه تقدیم او کردم و گفتم «این کیست که این‌گونه شبیه خُم باده است / سهراب سپهری است که عمامه نهاده است!»

او افزود: خدمتی که شعر اخلاقی به موسیقی شعر فارسی کرده، بسیار مهم است؛ انتخاب ردیف، قافیه و وزن‌های بدیع و فوق‌العاده و حسن مطلع‌های سخت و نایاب که همواره در شعر او به چشم می‌آید. این یکی از دلایلی است که اگر کسی بخواهد از شعر فارسی حرف بزند، باید به آن بپردازد. به خودم اجازه نمی‌دهم درباره محتوا و روح شعر اخلاقی سخن بگویم، ولی در حوزه پیکره نیز خدمتی که شعر او به شعر انقلاب اسلامی کرده درخور توجه است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها