رقابت برای جذب مستقل‌ها

تعداد منتخبان راه‌یافته به مجلس دهم از هر کدام از دو جریان اصولگرا و اصلاح‌طلب (که در انتخابات عمدتا در قالب فهرست امید، بروز و ظهور داشتند) به گونه‌ای است که هنوز نمی‌توان هیچ‌یک از این دو جریان را پیروز قطعی انتخابات دانست؛ به همین دلیل در نشست‌هایی که این روزها برگزار می‌شود، هر یک از این دو جریان سعی دارد وزن خود را نسبت به رقیب، بیشتر نشان دهد و در این میان هم بسیاری از تحلیلگران، گرایش مستقل‌ها به هر یک از این دو جریان را تعیین‌کننده گرایش اصلی مجلس دهم می‌دانند.
کد خبر: ۹۰۲۷۴۵

اما این‌که نمایندگان مستقل در مجلس آینده به چه سمتی گرایش خواهند داشت و چگونه رفتار خواهند کرد، موضوع امروز ستون عینک است که در این باره با محمدعلی وکیلی، منتخب فهرست امید و امیر خجسته، منتخب فهرست اصولگرایان گفت‌وگو کرده‌ایم:

بیشتر مستقل‌ها جذب اصولگرایان می‌شوند

امیر خجسته، منتخب اصولگرای مردم همدان با بیان این‌که گرایشات سیاسی اعم از اصولگرا، اصلاح‌طلب یا مستقل هدفی جز رشد و توسعه سیاسی کشور ندارند و این مساله را یک اصل می‌دانند، تاکید کرد: بعد از برگزاری انتخابات و حضور منتخبان، ‌گرایشات مختلف بر این نکته اجماع دارند که حل مشکلات مردم باید اصل قرار گیرد.

رئیس کمیسیون شورا‌ها و امور داخلی مجلس نهم در گفت‌وگو با جام‌جم اظهار کرد: تجربه نشان داده که گرایش‌های مختلف با فرهنگ بالا می‌توانند با یکدیگر کار کنند و جار و جنجال و به جان هم انداختن گروه‌های سیاسی، کار کسانی است که عقیده به توسعه سیاسی نداشته و هدفی جز تفرقه ندارند.

وی با بیان این‌که مجلس دهم با وجود طیف‌های سیاسی مختلف می‌تواند به واقعیت‌های جامعه بپردازد و پیگیر حل مشکل معیشت و اشتغال مردم باشد، گفت: هر چند دو طیف اصلاح‌طلب و اصولگرا طیف‌های مشخص شده مجلس دهم هستند، اما تعداد زیاد مستقل‌های مجلس آینده نشان می‌دهد این گروه علاقه‌مند هستند که فعالیت‌های شاخصی در کنار گروه‌های سیاسی داشته باشند. خجسته افزود: بعد از صحبت با تعدادی از منتخبان مستقل، متوجه شدم که این طیف بیشتر به دنبال گروهای سیاسی‌ای هستند که واقعیت‌های جامعه را مطرح و برای رفع مشکلات هدف‌گذاری داشته باشند.

وی با بیان این‌که طی روز‌های اخیر دیده شده منتخبان مستقل در حال رایزنی و گفت‌وگو با برخی منتسبان به طیف‌های اصلاح‌طلب یا اصولگرا بودند تا بتوانند علاوه بر حضور در فراکسیونی مستقل در فعالیت‌های حزبی نیز مشارکت کنند، تصریح کرد: مستقل‌ها به دنبال یک تشکیلات برای مطرح شدن نظراتشان هستند و مرور زمان این اجازه را به آنان می‌دهد که نحوه فعالیت خود را مشخص کنند. وی با اشاره به این‌که در آینده و با یارکشی‌های سیاسی این احتمال داده می‌شود که گرایش سیاسی این افراد بیشتر مشخص شود، گفت: به عنوان یک اصولگرا تاکید می‌کنم باید تا انتخاب رئیس مجلس صبر کرد و بعد از آن فهمید که مستقل‌ها در جذب شدن به طیف‌های سیاسی کدام یک را انتخاب می‌کنند.

نماینده همدان یادآور شد: تا اینجا درمورد ریاست مجلس دهم اجماع بر ریاست دکتر لاریجانی است که شاید همین اجماع نشان از این داشته باشد که بیشتر مستقل‌ها جذب اصولگرایان خواهند شد.

بهره‌مندی مساوی 2 جریان از نمایندگان مستقل

محمدعلی وکیلی، منتخب فهرست امید مجلس دهم در مورد نقش تعیین‌کننده مستقل‌ها در تصمیمات مجلس دهم گفت: عنوان مستقل، به نظرم اصطلاحی است که بیشتر کاربرد آن به دوران تبلیغات انتخابات مجلس مربوط می‌شود، بنابراین پس از موفقیت و راهیابی یک نامزد به مجلس دیگر، عنوان مستقل برای نماینده راه‌یافته به خانه ملت کاربرد ندارد.

وی با بیان این‌که هر نامزدی که با عنوان مستقل در دوران رقابت‌های انتخاباتی وارد عرصه شد، صرفا در دوران قبل از راهیابی به مجلس از این عنوان استفاده می‌کرد، افزود: هر کدام از نامزدهایی که با این عنوان وارد میدان تبلیغات شدند از به‌کار بردن عنوان مستقل هدف و نیتی داشتند، اما در دوره پس از پیروزی و موفقیت، به نظر می‌رسد که به واسطه همراهی مستقل‌ها با یکی از فراکسیون‌های امید یا اصولگرا، نماینده‌ای با هویت مستقل نخواهیم داشت.

این منتخب مردم تهران در مجلس دهم با تاکید بر این موضوع که ما عملا نماینده‌ای بدون همسویی و گرایش به جریان‌های موجود نداریم، گفت: نمایندگان مجلس هر کدام، گرایش‌هایی به جریان‌های موجود شامل اصلاح‌طلبی،‌ اصولگرایی و اعتدالی دارند و وقتی هر کدام از نامزدهای انتخاباتی موفق به کسب کرسی‌های مجلس شدند، جذب یکی از فراکسیون‌های موجود خواهند شد. وی در عین حال با تقسیم‌بندی نمایندگان مجلس به دو گرایش امید و اصولگرایی تصریح کرد: هر کدام از این دو گرایش به لحاظ عددی به هم نزدیک هستند. گرایش هر کدام از نمایندگان مستقل به هر کدام از دو گرایش موجود مجلس می‌تواند وزن برتر را به یکی از این دو جریان بدهد.

وکیلی با اشاره به این‌که مکانیسم و تعامل هر کدام از دو جریان امید و اصولگرایی با نمایندگان مستقل در جذب آنها بسیار مهم است، تصریح کرد: متغیر دولت یکی از عوامل مهم برای جهت‌گیری نمایندگان مستقل و گرایش آنها به نمایندگان فهرست امید یا اصوالگرایان محسوب می‌شود.

وی پیش‌بینی کرد، در مجلس آینده هر کدام از دو جریان مطرح از همسویی نمایندگان مستقل به صورت مساوی بهره‌مند شوند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها