بنیاد ملی خواب آمریکا گزارش داده است که حدود ۹۰ میلیون فرد بالغ آمریکایی در خواب خروپف میکنند.
به نقل از ساینس، خروپف زمانی رخ میدهد که ماهیچههای گلو از حالت انقباض خارج (یا اصطلاحاً ریلکس) میشوند و زبان در قسمت انتهایی حفره دهان قرار میگیرد؛ بنابراین، مجاری انتهای گلو باریک و مرتعش میشوند. این فرآیند سبب تولید صدا در زمان تنفس میشود.
خروپف برای سایر افراد خانواده به اندازهای آزاردهنده است که معمولاً دچار اختلال خواب و مشکلات عصبی میشوند.
تحقیقات نشان میدهد که رژیم غذایی و استفاده از غذاهای چرب، به دلیل ایجاد تورم در بافت گلو و سینوسها، مهمترین دلایل بروز خروپف به شمار میروند. با این حال، برخی از مواد غذایی نیز از بروز خروپف جلوگیری میکنند:
جایگزین کردن شیر گاو با شیر سویا یکی از مهمترین روشهای کاهش خروپف است. استفاده از شیر معمولی به دلیل وجود لاکتوز، میتواند در افرادی که از اختلال عدم تحمل لاکتوز رنج میبرند، منجر به ایجاد حساسیت و تورم بینی و بافت گلو شود؛ به علاوه شیر گاو و محصولات لبنی تولید شده از آن، با افزایش مخاط در مجرای تنفسی، احتمال خروپف را افزایش میدهند. شیر گاو بشدت خلط آور است.
بر اساس مطالعات انجام گرفته، ترکیب آب جوش و بخار گیاهان استفاده شده در چای، سبب کاهش خلط و مخاط مجاری تنفسی و بینی میشود. چای نعنا یکی از بهترین گزینههای کاهش خروپف است.
عسل دارای خواص ضد باکتریایی و ضد التهابی است که منجر به کاهش مخاط در اطراف حنجره میشود. عسل گزینهای مناسب برای کاهش التهاب در بافتهای بینی و گلو است. ترکیب عسل و چای قبل از خواب، از ایجاد صدای خرخر گلو و خروپف جلوگیری میکند.
زردچوبه از باریک شدن مجاری تنفسی و ایجاد التهاب جلوگیری میکند و بافت گلو را نرم میکند.
خوردن ماهی به جای مصرف گوشت قرمز هم یکی دیگر از مهمترین روشهای جلوگیری از التهاب و تورم گلو است.
پیاز با خواص ضد التهابی و ضد احتقان، سبب باز شدن مجاری تنفسی و رفع التهاب بافتهای گلو میشود. (ایرنا)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد