از علائم، درمان و نحوه ایجاد و ابتلا به نقرس چه می‌دانید؟

شاید شما هم مبتلا شوید؛ «نقرس»، پولدار و بی‌پول نمی‌شناسد!

توصیه‌های تغذیه‌ای به مبتلایان نقرس

جام جم سرا: به گفته یک کار‌شناس تغذیه، از جمله مهم‌ترین مسائل در رژیم غذایی بیماران مبتلا به بیماری نقرس، اعمال برخی محدودیت‌ها در دریافت پورین غذایی، خصوصا در مرحله حاد بیماری است.
کد خبر: ۷۷۸۴۵۳
توصیه‌های تغذیه‌ای به مبتلایان نقرس

نگین رمضانی اظهار کرد: نقرس یک ناهنجاری در متابولیسم پورین است که علامت مشخصه آن، سطوح غیرطبیعی و بالای اسید اوریک خون و رسوب اورات سدیم در بافت‌های نرم و استخوانی نظیر مفاصل، غضروف‌ها و تاندون‌ها است و رژیم غذایی محدود از پورین (نوعی اسید آمینه) به عنوان یک کمک فرعی برای درمان دارویی جهت کاهش ترشح اسید اوریک می‌تواند در کنترل این بیماری کمک‌کننده باشد.

مسئول واحد تغذیه مرکز درمانی آموزشی امام خمینی (ره) اهواز افزود: این رژیم به عنوان یک عامل کمکی در بیماری نقرس و سایر ناهنجاری‌های موثر بر متابولیسم پورین تجویز می‌شود و برای پایین آوردن سطح اوریک در بدن طراحی شده است.

وی با اشاره به انواع منابع غذایی حاوی پورین گفت: منابع غذایی سرشار از پورین نظیر جگر، مغز، دل و قلوه و کله‌پاچه گوسفند، مخمر (ماءالشعیر)، عصاره گوشت، اندام‌های غده‌ای، ماهی و غذاهای دریایی، گوشت، لوبیا، نخود، زردچوبه، قارچ، گل کلم و اسفناج با توجه به شرایط بیمار محدود می‌شود.

رمضانی با اشاره به لزوم پرهیز از مصرف منابع غذایی حاوی پورین در هنگام حملات حاد نقرس عنوان کرد: مصرف این غذا‌ها در حمله حاد نقرس، مجاز نیست و هنگامی‌ که مرحله حاد فروکش می‌کند، فرد مجاز به مصرف یک سهم غذایی ۶۰ گرمی ‌از این غذا‌ها خواهد بود. بیماران می‌توانند غذاهایی را که اساسا عاری از پورین است همچون نان و غلات، شیر و فرآورده‌های لبنی، تخم‌مرغ، میوه‌‌ها، ‌ سبزی‌ها و نوشیدنی‌های غیرالکلی را به دلخواه مصرف کنند.

این کار‌شناس تغذیه با اشاره به راهکارهای تغذیه‌ای برای افزایش دفع اسیداوریک در بیماران نقرسی گفت: برای افزایش دفع اسید اوریک لازم است که بیماران، رژیم غذایی سرشار از کربوهیدرات (مانند نان، برنج، ماکارونی، غلات و …) و کم‌چربی داشته باشند و خصوصا در وعده‌ شام از خوردن غذاهای سنگین و زیاد پرهیز کنند.

وی کنترل وزن استاندارد را از دیگر نیازهای بیماران مبتلا به نقرس دانست و افزود: کنترل و حفظ وزن مطلوب برای این بیماران از اهمیت خاصی برخوردار است بنابراین باید سعی کنند با رعایت رژیم غذایی متعادل و انجام حرکات ورزشی و خصوصا پیاده‌روی وزن خود را در حد ایده‌آل حفظ کنند.

رمضانی مبتلایان به بیماری نقرس را به مصرف آب فراوان توصیه و اظهار کرد: برای رقیق کردن ادرار و تسریع در دفع اسید اوریک و پیشگیری از رسوب اسید اوریک در کلیه‌ها و تشکیل سنگ‌های کلیوی، نوشیدن آب و مایعات به مقدار فراوان برای این بیماران توصیه می‌شود، به طوری که روزانه نوشیدن حدود ۳ لیتر مایعات برای این بیماران ضروری است، ضمن این‌که بیماران باید از نوشیدن نوشیدنی‌های حاوی الکل اجتناب کنند، زیرا الکل دفع اسید اوریک توسط کلیه‌ها را مهار می‌کند.

مسئول واحد تغذیه مرکز درمانی آموزشی امام خمینی (ره) اهواز گفت: داشتن وزن ایده‌آل و رژیم غذایی مطلوب و مناسب می‌تواند تا حدود زیادی بیماران را از مصرف دارو و عوارض حاصل از بیماری محفوظ نگه دارد. (ایسنا)

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها