مرسی که در نخستین سالگرد پیروزی در نخستین انتخابات دمکراتیک پس از سه دهه دیکتاتوری حسنی مبارک، با اعتراضات گسترده مردمی مواجه بود، در نهایت از سمتش برکنار و در حصر خانگی قرار گرفت، اما با تشدید درگیریهای خونین بین هواداران مرسی و دولت برآمده از کودتای نظامیان، مرسی به زندان و سپس برای محاکمه به دادگاه آورده شد. محاکمه مرسی و دیگر شخصیتها و رهبران جماعت اخوانالمسلمین در کنار محاکمه حسنی مبارک و فرزندانش در مصر همچنان ادامه دارد. مرسی هنوز خود را رئیسجمهور قانونی مصر میداند. دولت مصر بیست و پنجم دسامبر رسما اخوانالمسلمین را یک گروه تروریستی اعلام کرد.
طی سال گذشته، طرفداران مرسی بارها دست به تظاهرات زده و با نیروهای امنیتی مصر درگیر شدند. در برخی از این درگیریها مانند میدان رابعهالعدویه 120 نفر کشته و 4500 نفر زخمی شدند. این کشتار به رمزی برای ادامه مخالفتها با نظامیان حاکم تبدیل شد و هماکنون نیز تظاهراتکنندگان مصری به نشانه رابعهالعدویه تصویر یک دست را با چهار انگشت (رابعه) با خود حمل میکنند.
سال گذشته در مصر یکبار دیگر قانون اساسی اصلاح و قانون تازهای نوشته شد که کمیتهای 50 نفره به ریاست عمرو موسی آن را تهیه کرد. این قانون در چهاردهم و پانزدهم دی ماه به رفراندوم گذاشته شد و 98 درصد از رایدهندگان به آن آری گفتند. در این همه پرسی کمتر از 40 درصد واجدان شرایط شرکت داشتند. گرچه قرار بود پس از تدوین قانون انتخابات پارلمانی در مصر برگزار شود، اما سرانجام دولت اعلام کرد در بهار سال 93 انتخابات ریاست جمهوری را برگزار خواهد کرد.
هوش مصنوعی یکی از قدیمیترین عادتهای ما در اینترنت را تغییر داده است
جامجم آنلاین بررسی کرد
در گفتوگو با جامجم آنلاین عنوان شد
در گفتوگو با جامجم آنلاین تشریح شد
جامجم آنلاین بررسی کرد
در گفتوگو با جامجم آنلاین مطرح شد