غذای ایرانی: عدس پلو با گوشت چرخ‌کرده

مواد لازم برای ۴ نفر- برنج ۳ پیمانه| عدس ۱/۵ پیمانه| گوشت چرخ کرده ۸۰۰ گرم| پیاز بزرگ ۲ عدد| تخم مرغ ۱ عدد| کشمش پلویی ۱ پیمانه| پسته و خلال بادام هر کدام ۱/۲ پیمانه| زردچوبه ۱ قاشق غذا خوری| چاشنی لیمو فلفل به میزان دلخواه| ادویه مخلوط به میزان دلخواه| ادویه دارچین به میزان دلخواه| کره ۱۰۰ گرم| زعفران، روغن و نمک به مقدار لازم.
کد خبر: ۶۵۴۵۰۰

طرز تهیه:
ابتدا عدس ها را تمیز شسته و با آب و کمی نمک می پزیم، سپس آنها را در یک آبکش ریخته و کنار می گذاریم. (توجه داشته باشید که عدس ها نبید له شوند).
پیاز ها را رنده کرده به گوشت چرخ کرده اضافه و با تخم مرغ و چاشنی لیمو فلفل و زردچوبه به خوبی مخلوط کرده و ورز می دهیم تا مواد کمی به صورت چسبناک در آید.
سپس مواد را به صورت کوفته های خیلی کوچک در می آوریم (کوفته قلقلی) و کوفته ها را در ماهیتابه با کمی روغن داغ سرخ می نماییم.
در زمانی که کوفته ها در حال آماده شدن است در یک قابلمه بزرگ آب و مقداری نمک ریخته و پس از جوش آمدن برنج را به آن اضافه کرده و می گذاریم تا برنج ها نرم شوند سپس در آبکش ریخته و کمی آب سرد روی آن می ریزیم.
کشمش ها را نیز شسته با کره تفت می دهیم. حال مواد آماده دم کردن است.
در یک قابلمه ی بزرگ کمی آب و روغن و دو کفگیر برنج، یک کفگیر عدس و مقداری کوفته ریزه و کمی کشمش به اضافه ی ادویه ی مخلوط (پلویی) و دارچین و یک قاشق غذا خوری زعفران آبکرده می ریزیم و به همین ترتیب مواد را روی هم می ریزیم.
در انتها درب قابلمه را گذاشته و روی شعله با حرارت زیاد قرار می دهیم. پس از ۵ الی ۷ دقیقه درب قابلمه را برداشته دم کنی را می گذاریم و شعله ی گاز را کم کرده و به مدت ۱ ساعت غذا را دم می کنیم. برای تزئین غذا می توانید در هنگام سرو، روی آن را با خلال پسته و بادام به شکل دلخواه تزئین نمایید.|یمونا

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
روز ادای دین

سفیر ایران در لبنان در گفت‌و‌گوی اختصاصی با روزنامه «جام‌جم» از پیام‌های مراسم با شکوه بیروت می‌گوید

روز ادای دین

ابتلای شعر به روزمرگی

دبیر علمی جشنواره شعر فجر در گفت‌و‌گو با «جام‌جم» تأکید کرد آیین‌نامه این رویداد ادبی نیاز به تجدیدنظر دارد

ابتلای شعر به روزمرگی

نیازمندی ها