روز گذشته اعلام شد ولادیمیر ریباک، رئیس پارلمان اکراین تمام اختیارات و وظایف یانوکوویچ را به عهده دارد

اکراین در معرض خطر تجزیه

گرچه تحولات اخیر اکراین، برکناری ویکتور یانوکوویچ، رئیس‌جمهور این کشور از مقامش و آزاد شدن یولیا تیموشنکو، نخست‌وزیر پیشین اکراین را به همراه داشت، اما اکنون همه در مورد آینده این کشور دچار تردید و نگرانی شده و از این بیم دارند که اکراین به دو بخش طرفداران و مخالفان یانوکوویچ تبدیل شود؛ زیرا همچنان که مخالفان یانوکوویچ، مناطق غربی و مرکز اکراین را در اختیار دارند، گروه‌های طرفدار او نیز در مناطق شرقی مستقر شده و خود را برای رویارویی‌های آینده آماده می‌کنند.
کد خبر: ۶۴۹۱۳۸

به گزارش ایرنا، در حالی که غرب اکراین به اتحادیه اروپا نظر دوخته و مخالف یانوکوویچ است، شرق این کشور متمایل به روسیه بوده و از یانوکوویچ طرفداری می‌کند. در همین ارتباط، شبکه تلویزیونی یورونیوز صحنه‌هایی از زد و خورد حامیان رئیس‌جمهور برکنار شده اکراین با مخالفان درمنطقه کریمه واقع در شرق این کشور را به تصویر کشید. یورونیوز با توجه به تحولات اخیر در اکراین گزارش داد: رهبران مناطق شرقی بر مقابله با مخالفان یانوکوویچ تاکید و اعلام کردند در شرایط کنونی، خود کنترل مناطق تحت امرشان را به‌عهده خواهند گرفت.

در مقابل، بسیاری از افراد در منطقه شرقی دونتسک حمایت خود از یانوکوویچ را اعلام کرده‌اند. به گزارش الجزیره، تعدادی از فعالان طرفدار دولت در این منطقه گروهی تحت عنوان «دفاع دونتسک» تشکیل داده‌اند. اعضای این گروه با برگزاری کنفرانسی خبری در این منطقه گفتند هدف از تشکیل این گروه، حفظ نظم و قانون در این منطقه و جلوگیری از خشونت و افراطی‌گری است.

این اختلاف و دودستگی را حتی می‌توان در میان برخی از مخالفان دولت نیز مشاهده کرد. در همین زمینه، یورونیوز با نشان دادن تصاویری از میدان استقلال کی‌یف که برای شنیدن سخنان یولیا تیموشنکو گرد آمده بودند، گفت: بخشی از معترضان در این میدان تیموشنکو را نماینده خود می‌دانند؛ در حالی که بخش دیگر موافق او نیستند. تیموشنکو شنبه شب بلافاصله پس از آزادی از زندان در اولین سخنرانی خود، در حالی که روی ویلچر نشسته بود، خطاب به مردم حاضر در میدان استقلال کی‌یف گفت: تا زمانی که کارتان به پایان نرسیده است، نباید میدان استقلال را ترک کنید.

نگرانی اروپایی‌ها

در این میان، گرچه طرف‌های اروپایی و غربی از آزادی تیموشنکو ابراز خوشحالی کردند، اما نگرانی خود را در مورد آینده این کشور نیز ابراز داشتند.

در همین ارتباط، لوران فابیوس، وزیر امور خارجه فرانسه با استقبال از آزادی تیموشنکو در بیانیه‌ای بر لزوم حفظ وحدت و انسجام داخلی و پرهیز از خشونت در این کشور تاکید کرد. دونالد توسک، نخست‌وزیر لهستان که کشورش با اکراین صدها کیلومتر مرز مشترک دارد، اعلام کرد: نیروهایی تمامیت ارضی اکراین را تهدید می‌کنند. وی به ماهیت این نیروها اشاره نکرد. کاترین اشتون، مسئول دیپلماسی اتحادیه اروپا نیز مسئولان سیاسی اکراین را به اقدام مسئولانه برای حفظ تمامیت ارضی و وحدت این کشور فراخواند.

تعیین رئیس‌جمهور موقت

با فرار رئیس‌جمهور و از هم پاشیدن دولت، هم‌اکنون پارلمان اکراین به نهاد اصلی تصمیم‌گیری در این کشور تبدیل شده است. پس از آن‌که اعضای پارلمان عصر روز شنبه به برکناری یانوکوویج رای دادند، دیروز نیز اعلام کردند ولادیمیر ریباک، رئیس پارلمان اکراین تمام اختیارات و وظایف یانوکوویچ را به‌عهده می‌گیرد. همچنین اعضای پارلمان گفتند باید تا روز سه‌شنبه دولت وحدت ملی تشکیل شود.

مخالفان از جمله حزب وابسته به تیموشنکو در این میان تلاش می‌کنند تا سهم بیشتری در دولت آینده داشته باشند. در همین زمینه، نیکلای تومنکو، نماینده پارلمان اکراین از حزب مخالف باتکفشینا (وابسته به تیموشنکو) اعلام کرد: این حزب یولیا تیموشنکو، آرسنی یاتسنیوک و پیوتر پورشنکو، نمایندگان پارلمانی خود را برای تصدی سمت نخست وزیری معرفی می‌کند. گفته می‌شود پارلمان بزودی برای انتخاب نخست وزیر رای‌گیری خواهد کرد.

از سوی دیگر هنوز هیچ خبری در مورد محل حضور یانوکوویچ گزارش نشده است. تنها خبر منتشر شده در مورد او این بود که سرگئی آستاخوف، معاون سازمان مرزبانی اکراین اعلام کرد نیروهای این سازمان از پرواز هواپیمای حامل یانوکوویچ که قصد داشت از دونتسک به مقصد نامعلومی فرار کند، جلوگیری کردند. وی در گفت‌وگو با کانال پنجم تلویزیون اکراین گفت: گروهی ازافراد مسلح به کارکنان مرزبانی فرودگاه شهر دونتسک در ازای پرواز بدون مجوز خروج هواپیمای حامل یانوکوویچ رشوه پیشنهاد کرده بودند.

در خبر دیگری آنتون سیلوانف، وزیر دارایی روسیه عنوان داشت کشورش نسبت به پرداخت قسط دوم وام اعطایی به اکراین تا تشکیل دولت جدید در این کشور اقدام نمی‌کند و آن را به حالت تعلیق درآورده است. وی با بیان این‌که هفته گذشته درباره اعطای قسط دوم وام به اکراین به ارزش دو میلیارد دلار با مقام‌های این کشور گفت‌وگو شده بود، افزود: ما به دلیل تحولات اساسی سیاسی در این کشور باید بدانیم با چه دولتی همکاری می‌کنیم.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها