مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی خواستار کمک مردم به این پرندگان شد

6000 درنا و مرغابی در محاصره برف

به دنبال بارش برف سنگین و سرمای شدید در اراک، 6000 قطعه درنای خاکستری مهاجر و انواع مرغابی‌ها در زیستگاه تالاب میقان در شمال غربی این شهر غافلگیر شده و در محاصره برف قرار گرفتند.
کد خبر: ۶۳۵۰۴۸

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی در این باره گفت: در هفته اخیر دو بارش سنگین برف در اراک رخ داده که به تبع آن ارتفاع برف در مناطق مختلف تالاب به 10 تا 30 سانتی‌متر رسیده و پوشش کامل سطح زمین امکان دسترسی پرندگان به غذا را از بین برده و سرما و گرسنگی آنها را در معرض تلف شدن قرار داده است.به گفته امیر انصاری، آخرین برآوردها حاکی از آن است که 2000 قطعه درنای خاکستری مهاجر و بیش از 4000 قطعه انواع مرغابی شامل گونه‌های آنقوت، سرسبز و پنجه و تعدادی غاز به دلیل ماندن طولانی در آب سرد قدرت پرواز را از دست داده و در معرض خطر یخ‌زدگی هستند.به گزارش ایرنا، وی توضیح داد: لاشه تلف شده بیش از 50 قطعه درنای خاکستری و مرغابی در حواشی این تالاب مشاهده شده که عمدتا از سوی حیوانات وحشی دریده شده‌اند و هشت درنای زخمی و سرمازده نیز از سوی گروه‌های امداد و محیط‌بانی طبیعی تحت مداوا و مراقبت قرار گرفته‌اند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی افزود: در نامه‌ای به ستاد بحران استانداری مرکزی درخواست کمک فوری برای خرید دانه و علوفه برای حیات وحش و پرندگان شده است.

انصاری توضیح داد: ساکنان بومی روستاهای حاشیه کویر میقان نیز در این مدت پابه‌پای محیط‌بانان و گروه‌های محیط زیست برای تأمین آذوقه و امنیت درناها و دیگر پرندگان همکاری داشته‌اند و از آنان تقاضا می‌شود در صورت مشاهده هر گونه شکار یا زنده‌گیری پرندگان، مراتب را به محیط‌بانان اطلاع دهند.

آلودگی ویروسی در قوهای سرخرود

از سوی دیگر مرگ تعداد زیادی از قوهای مهاجر در منطقه سرخرود مازندران در روزهای گذشته این تصور به‌وجود آورد که این قو‌ها براثر گرسنگی و نبود غذا ازبین رفته‌اند، ولی به‌دنبال تحقیقات و بررسی‌های پزشکی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران مشخص شد که این قوها براثر ابتلا به نوعی ویروس ازبین رفته‌اند که حتی احتمال انتقال این ویروس به انسان نیز وجود دارد.

عضو انجمن حمایت از حیوانات با تائید آلودگی ویروسی این قوها به مهر گفت: بازدیدهای مکرر انجمن حمایت از حیوانات از قوهای مهاجر منطقه سرخرود نشان می‌دهد تعدادی از قوهای تلف شده در این منطقه به نوعی ویروس آلوده هستند و احتمال انتقال این ویروس به انسان وجود دارد و محیط‌بانان منطقه باید آموزش‌های لازم را ببینند.

به گفته نرگس روحانی، برای تعیین نوع ویروس از لاشه قوهای تلف شده در منطقه نمونه‌برداری و به دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران انتقال داده شد و براساس نظر متخصصان و اعضای هیات علمی این دانشکده، آلودگی قوها به ویروس قطعی است.البته تعیین نوع این ویروس منوط به بررسی‌های تکمیلی آزمایشگاه سازمان دامپزشکی است که قرار است تا پایان این هفته توسط این آزمایشگاه اعلام شود.

وی تصریح کرد: براساس بررسی‌های انجمن، حواشی این منطقه تا شعاع حدود پنج کیلومتری هیچ مرغداری وجود ندارد لذا براساس آزمایش‌های ابتدایی سازمان دامپزشکی این ویروس از نوع آنفلوآنزای مرغی نیست. وی یادآور شد: با توجه به نمونه‌برداری از لاشه‌های تلف شده معلوم شد این قوها از ذخیره چربی مناسبی برخوردارند بنابراین مشکلی از نظر تغذیه نداشته‌اند.

روحانی اظهارکرد: با توجه به قابل انتقال بودن این ویروس به انسان، سازمان محیط زیست باید آموزش‌های لازم به محیط بانان منطقه و همچنین جمع‌آوری و معدوم کردن بهداشتی لاشه‌های آلوده را هر چه سریع‌تر در دستور کار قرار دهد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها