طی یک بررسی درباره مواد غذایی مانند همبرگر، سیب زمینی سرخ کرده، گوشت قرمز و همچنین لبنیات پر چرب مشخص شد این مواد باعث کم شدن کیفیت اسپرم میشوند.
به گزارش جام جم سرا به نقل از ایران مطلب، این بررسی نشان داد هرچه مردان میزان بیشتری از این چربیهای اشباع شده بخورند با احتمال بیشتری ممکن است تعداد اسپرمهای آنها و میزان فعالیت اسپرم کاهش یابد. بر عکس، مردانی که غذاهای حاوی چربیهای سالمتر مانند اسیدهای چرب امگا ۳ که در ماهی وجود دارند، مصرف میکردند، تعداد بیشتری اسپرم سالمتر و فعالتر داشتند.
در این بررسی مردان با بیشترین میزان مصرف چربیهای اشباعشده نسبت به مردان با کمترین میزان مصرف چربی اشباعشده، ۴۱ درصد تعداد اسپرم کمتری داشتند.
به گفته پژوهشگران، این یافتهها نشان میدهد که رابطهای میان عوامل قابلتغییر سبک زندگی مانند تغذیه و توان باروری مردان وجود دارد. هنوز معلوم نیست علت این رابطه میان انواع چربیها و کیفیت اسپرم چیست اما انواع مختلف چربی به صورتهای مختلفی در بدن سوختوساز پیدا میکنند.
چربیهای غیر اشباع بخش مهمی از غشای سلولی اسپرمها را تشکیل میدهند و ممکن است بر توانایی اسپرم در بارور کردن تخمک اثر بگذارند. این نوع چربیها همچنین ممکن است تولید هورمونهای جنسی را نیز تحریک کنند.
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد