به گزارش جام جم سرا یک کارشناس ارشد تغذیه با اشاره به اینکه شیرینیها، کاکائو و شکلات دارای انرژی و چربی بالا هستند خاطرنشان کرد: بهتر است در این شب وعده شام از میان غذاهای سبک انتخاب شود و بین شام تا مصرف تنقلات دو ساعت فاصله بیفتد تا امکان هضم و جذب تنقلات وجود داشته باشد.
مریم زارعی در گفتوگو با فارس افزود: به جای غذاهای چرب و شیرین و پرنمک مانند انواع شیرینیها و آجیل شور و تنقلات بدون ارزش تغذیهای، باید از میوههای تازه و مغزهای بینمکی مانند پسته، بادام، فندق، بادامزمینی و سایر مغزهای غیر شور استفاده شود. به جای تنقلاتی مثل چیپس، پفک و لواشک از آجیلها و مغزهای کم نمک و بوداده نشده استفاده شود و از مصرف آجیلهای با رنگ مصنوعی خودداری شود. در این گونه شبها به دلیل تنوع خوراکیها برخی افراد از خوراکیهای مختلف و به مقدار زیاد میخورند که سبب بروز سوءهاضمه میشود؛ در حالی که حتی در مصرف میوه و خشکبار سالم هم باید حد اعتدال را رعایت کرد.
وی گفت: انار و هندوانه سرشار از ویتامین C و موادمعدنی مانند پتاسیم و منیزیم بوده که پای ثابت سفره ایرانی در شب یلدا محسوب می شوند اما بیماران کلیوی باید کمتر هندوانه بخورند.
این کارشناس ارشد تغذیه به دیابتی ها توصیه کرد: این افراد بهتر است قسمتهایی از هندوانه را که کمتر شیرین است و به پوست هندوانه نزدیکتر است انتخاب کنند و از برگه آلو و آلو خشک به جای توت خشک و کشمش استفاده کنند.
وی مصرف مایعات را راه مناسبی برای کمک به دفع بهتر مواد مصرفی در شب یلدا دانست و افزود: مصرف مغزهای چرب مانند پسته، بادام و گردو برای آنهایی که تری گلیسیرید خونشان بالاست مناسب نیست.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد