روشهای شناخت گوشت سالم از ناسالم

«ماهی» سبزی پلو مسمومتان نکند

یکی از رسوم غذایی اغلب ایرانیان، آغاز سال نو با «سبزی پلو و ماهی» است. اگر قصد خرید ماهی در این روزهای پایانی سال را دارید و نمیتوانید ماهی سالم را از ناسالم تشخیص دهید، خواندن یک راهنمایی ساده از مسمومیت شب عید نجاتتان خواهد داد.
کد خبر: ۵۵۰۷۱۱

 

هنگام خرید ماهی یا هر گوشت دیگری به این نکات توجه کنید:
 

*     گوشت ماهی: چشم ماهی فاسد، حالتی گود و تو رفته دارد و فشار انگشت بر آن، سبب ایجاد فرورفتگی می‌شود؛ پوستی کدر، تیره رنگ و گاه چسبنده دارد و بوی تازگی از آن به مشام نمی‌رسد اما ماهی سالم، رنگی درخشان و شفاف داشته، سطحی لیز دارد و بویژه رنگ قرمز روشن و سطح غیرلزج آبشش آن نشان می‌دهد که گوشتی سالم را در دست گرفته‌اید.

 

*     گوشت قرمز: گوشتی که در شرایط غیربهداشتی تولید و توزیع شده، بویی زننده می‌دهد و از رنگ غیرطبیعی و سطح لیز و مرطوبش قابل تشخیص است. هر چه بو و لیزی آن بیشتر باشد، فاسدتر است.

*     گوشت مرغ: پوست مرغ تازه کشتار در شرایط بهداشتی و اصولی، چروکیده نیست و پارگی و کوفتگی ندارد. رنگ آن زرد متمایل به کهربایی و در ناحیه ران، شفاف و سفیدِ متمایل به صورتی است. امتداد استخوان سینه آن سفید و بدون شکستگی است و اگر با انگشت سطح آن را اندکی فشار دهید سفت و محکم است. گوشت مرغ فاسد یا ذبح شده در شرایط غیربهداشتی، رنگی تیره و کبود دارد و بخصوص در ناحیه ران، خونریزی‌های زیر پوست، شکستگی استخوان و ضربدیدگی معلوم است. هر چه از زمان کشتارش گذشته باشد رو به رنگ خاکستری و حتی سبز روشن می‌گذارد که در این حالت باید مستقیما روانه زباله‌دان شود.

منبع: جام جم/ رشید حسام

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۱
vahid
Netherlands
۱۲:۴۱ - ۱۳۹۵/۱۲/۱۴
۰
۰
بسیار عالی و كاربردی هست.ممنون از نكته های مهمی كه توضیح دادید.
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها