پیشخوان

روایت 12 جلدی از سیره صحیح پیامبر (ص)

در ارتباط با پیامبر مهربانی حضرت محمد‌مصطفی(ص) آثار مکتوب فراوانی منتشر شده است که حوزه‌های مختلف پژوهشی، اندیشه و همچنین شعر و داستان را در بر می‌گیرد.
کد خبر: ۵۲۹۳۵۹

یکی از کتاب‌های ماندگار با مضمون زندگی و پیام پیامبر اسلام(ص) که امسال رونمایی شد، مجموعه 12 جلدی «سیره صحیح پیامبر اعظم(ص)» تألیف علامه سیدجعفر مرتضی‌عاملی و ترجمه دکتر محمد سپهری است که با نظارت گروه تاریخ و تمدن پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی توسط انتشارات سوره مهر روانه بازار کتاب شد.

این کتاب در 12 جلد به بررسی زندگی و سیره پیامبر اعظم(ع) در مقاطع مختلف می‌پردازد و در مقدمه این کتاب می‌خوانیم: کتاب الصحیح من سیره النبی الاعظم(ص) تبیین‌کننده سیره رسول خدا(ص)، به مثابه یک منبع ذیقیمت معرفت‌شناختی که مسلمانان می‌توانند همه اعمال، رفتار و گفتار خود را از آن الگو‌برداری کنند، به نقد و ارزیابی عالمانه حدیث در حوزه تاریخ و سیره می‌پردازد.

نویسنده این کتاب، علامه سید‌جعفر مرتضی‌عاملی که آثار قابل تقدیر دیگری نیز در همین حوزه دارد، بی‌تردید کتاب حاضر خود را به جهاتی کامل‌ترین، مفصل‌ترین و محوری‌ترین پژوهش خویش در قلمرو نقد و ارزیابی حدیث قرار داده است. الصحیح از سوی محافل علمی، مورد توجه اندیشمندان حوزه و دانشگاه قرار گرفته و جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران در زمینه سیره رسول اکرم(ص) را هم به خود اختصاص داد.

نویسنده علاوه بر سبک ویژه در سیره نگاری که بر آموزه‌های کلامی و نقد و ارزیابی حدیث در حوزه تاریخ مبتنی است، در این زمینه اصول و مبانی راهبردی نوینی به خواننده ارائه می‌دهد؛ دیدگاه‌های ابتکاری ارزشمندی در شماری از حوادث و وقایع مهم و سرنوشت ساز تاریخ اسلام دارد. همین ویژگی‌های منحصر به فرد است که الصحیح را از دیگر کتاب‌های قدیم و جدید سیره ممتاز کرده است. از این بابت نیز می‌تواند الگوی مناسبی برای پژوهشگران و محققان باشد.

پیام وپیامبر (ص)

یکی دیگر از آثار مرتبط با رسول گرامی اسلام که امروز مطالعه آن را در صفحه کتاب به شما پیشنهاد می‌کنیم سلسله گفت‌وگو‌هایی پیرامون سیره و شخصیت پیامبر(ص) در قرآن، تاریخ و روایات با عنوان «پیام و پیامبر» است.

این کتاب که پیرامون منش، سیره وشخصیت پیامبر(ص) در قرآن، تاریخ و روایات است به اهتمام حامد حقیقت‌شناس گیلانی در 35 گفتار تهیه و تدوین شده است.

مولف در این مجموعه برای تحلیل ابعاد گوناگون شخصیت و زندگانی پیامبر(ص) علاوه بر گزینش موضوعات مفید و متنوع، به سراغ شخصیت‌هایی رفته است که در بحث‌های مطرح شده صاحب نظر بوده و بسیاری از آنان در محورهای مورد گفت‌و‌گو تالیفاتی هم ارائه کرده‌اند.

گفت‌وگو با آیت‌الله جعفر سبحانی از مراجع تقلید با عنوان «تاملی در حیات تبلیغی پیامبر(ص)»، آیت‌الله ابوالقاسم خزعلی عضو مجلس خبرگان و رئیس بنیاد بین‌المللی الغدیر با عنوان «پیامبر(ص) و دستاوردهای فرهنگی، تبلیغی حج» و حجت‌الاسلام و المسلمین کاظم صدیقی، رئیس دادگاه عالی انتظامی قضات با عنوان «روش‌های فرهنگی ـ ارتباطی رسول‌الله(ص)» از مطالبی است که توسط برخی از مراجع و شخصیت‌های روحانی در این کتاب به رشته نگارش درآمده است.

گفت‌وگوهایی با حسن بنیانیان، رئیس پیشین حوزه هنری با غلامعلی افروز، رئیس سازمان نظام روان‌شناسی کشور، با عماد افروغ با عنوان «ارتقای معرفت نبوی در جامعه»، با سیدمهدی شجاعی باعنوان «جایگاه پبامبر(ص) در ادبیات فارسی» و درج دیدگاه‌های محمدعلی مجاهدی، شاعر پیشکسوت آیینی باعنوان «شعر نبوی، سرشاخه شعر دینی» از دیگر مطالب  این کتاب است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها