سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
امروز به پرسش ما دکتر دریانی، فوق تخصص گوارش و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران پاسخ میدهد.
رعایت راهکارهای ساده تغذیهای در افطار و سحر میتواند روزهداران را برای دریافت منافع بدنی و بهرهمندی از مزایای روحانی این ماه مبارک یاری کند.
البته ماه رمضان امسال به دلیل مصادف شدن با روزهای گرم و طولانی تابستان دارای حساسیت و سختی بیشتری است که با یک برنامه تغذیهای درست، هنگام افطار و سحر میتوانیم بدون هیچگونه مشکلی از مزایای آن بهره ببریم و به مشکلاتی مانند ضعف بدنی، افت فشار، تشنگی و گرسنگی نیز دچار نشویم.
افراد روزهدار برای اینکه در طول ایام ماه مبارک رمضان دچار مشکلات گوارشی نشوند، باید نحوه تغذیه مناسبی داشته باشند، چرا که انتخاب تغذیه و نحوه میل کردن آن اهمیت زیادی دارد.
بر این اساس در شروع افطار افراد روزهدار باید از آب ولرم و فرنی استفاده کنند. متاسفانه برخی افراد بویژه جوانان به علت گرما، افطار را با خوردن آب سرد و نوشابه آغاز میکنند.
در حالی که ورود نوشابه به معده باعث اتساع معده و سیری زودرس میشود بنابراین به روزهداران توصیه میشود که افطار را با خرما که سرشار از انرژی است و با آب ولرم شروع کنند.
همچنین توصیه میکنیم که روزهداران در زمان افطار از نان و پنیر و گردو استفاده کنند؛ گردو
HDL (چربی مفید) خون را بالا میبرد و بسیار مفید است.روزهداران وعده سحر را کامل میل کنند و از خوردن غذای پرچرب و شور بپرهیزند. همچنین از خوردن زولبیا و بامیه که بسیار چرب است و قند فراوانی دارد پرهیز کنند.
روزهداران وعده سحری را به هیچ عنوان حذف نکنند، زیرا ادامه دادن به این روال در طول ماه رمضان سبب افت بدنی و تحلیل عضلانی خواهد شد.
روزهداران در ماه رمضان میوههای آبدار و سبزیجات بیشتری مصرف کنند تا در طول روز دچار تشنگی نشوند.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
علی اصغر هادیزاده، رئیس انجمن دوومیدانی فدراسیون جانبازان و توانیابان در گفتوگو با «جامجم» مطرح کرد