بیابان‌زدایی 70 هزار هکتار از اراضی فارس

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان فارس گفت: پروژه‌های بیابانزدایی در سطح بیش از 70 هزار هکتار اراضی بیابانی استان، اجرایی شده است.
کد خبر: ۴۸۷۹۱۳

سید کاظم بردبار بعدازظهر امروز در جمع خبرنگاران افزود: اعتبار مورد نیاز برای اجرای این طرح‌ها بالغ بر 70 میلیارد ریال است.

بردبار این طرح را شامل نهالکاری، مدیریت هرزآب، بذرکاری و بذرپاشی، بوته کاری، حفاظت و قرق دانست و گفت: تاکنون این عملیات در 6 درصد از سطح مناطق بیابانی استان از جمله شهرستان‌های لارستان، لامرد، فراشبند، خنج، نی ریز، زرین‌دشت و مهر اجرا شده است.

وی مجموع مناطق بیابانی استان را یک میلیون و 139 هزار هکتار عنوان و اضافه کرد: هم اکنون 700 هزار هکتار از مراتع فارس در آستانه بیابانی شدن قرار دارد.

وی با بیان این‌که در سال‌های اخیر ریزگردها مشکلات زیادی را برای جنگل‌های استان به وجود آورده‌اند، افزود: متاسفانه ریزگردها با نشستن بر روی درختان پهن برگ باعث اختلال در سیستم سوخت و ساز این درختان و در نتیجه خشک شدن جنگل‌ها را فراهم می‌کنند و این در حالی است که فارس میزبان یکی از غنی ترین رویشگاه‌های اصلی گونه منحصر به فرد بلوط در کشور است و از لحاظ وسعت جنگل در صدر کشور قرار دارد.

بردبار با بیان این‌که یکی از مهم‌ترین مشکلات سال‌های اخیر را که موجب وارد شدن صدمه به جنگل‌های زاگرس شده است، هجوم بی‌سابقه ریزگردها بیان و خاطرنشان کرد: متاسفانه خسارات و آسیب‌های ناشی از تولید ریزگردها در سطح کشور و استان فارس تاثیراتی منفی مختلفی رادر سطح شهرها، مناطق مسکونی، جاده‌ها، تاسیسات، مزارع و باغات برجای گذاشته است.

وی با تاکید بر لزوم حفظ منابع طبیعی استان و توجه جدی مسوولین در این زمینه افزود: هر گونه دخالت نابه‌جای انسان در اکوسیستم جنگلی موجب بهم خوردن تعادل در این مجموعه می‌شود و در نهایت ناپایداری اکوسیستم را به همراه خواهد داشت که به ضرر انسان‌ها است.

وی همچنین شناسایی و تهیه نقشه 29 منطقه حساس و9 منطقه کانون بحرانی فرسایش بادی، شناسایی و تهیه نقشه گنبدهای نمکی و محدوده‌های تحت تاثیر آنها در سطح استان، اجرای پروژه‌های بیابانزدایی به ترتیب اولویت در مناطق برداشت، حمل و رسوب فرسایش بادی و نهایتا ترویج طرح‌های مشارکت مردمی با گونه‌های بیابانی سازگار با شرایط منطقه را از مهم‌ترین اقدامات انجام گرفته در این زمینه عنوان کرد.

بردبار گفت: امیدواریم درآینده نزدیک با هماهنگی هواشناسی فارس بتوانیم از تصاویر ماهواره‌ای استفاده کرده و روزانه و دقیق منشاء ریزگردها و تولید گرد و غبار را شناسایی کرده و در جهت تثبیت این مناطق گام برداریم. (ایسنا)

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها