بزرگداشت مهدی‌آذریزدی از دیگر رویداد‌های مراسم پایانی پنجمین دوره این جشنواره بود

شعرخوانی نوه امام (ره) در جشنواره ادبی یار و یادگار

آیین پایانی پنجمین دوره جشنواره فرهنگی، ادبی «یار و یادگار» در حالی برگزار شد که شعرخوانی سیدعلی خمینی، نوه حضرت امام(ره) و نکوداشت مـهــدی آذریزدی از رویداد‌های‌جالب این مراسم بود.
کد خبر: ۴۶۳۶۶۳

به گزارش خبرنگار جام‌جم، جشنواره یار و یادگار که برای پنجمین سال متوالی با دبیری «حمید هنرجو» برپا شد؛ ویژه‌برنامه‌ای فرهنگی برای گرامیداشت یاد و خاطره مرحوم حاج‌احمد خمینی، یادگار امام است و هر سال به آثار مرتبط با اندیشه، شخصیت و خانواده امام(ره) می‌پردازد و امسال هم رویکرد ویژه‌ای به شخصیت حاجیه‌خانم ثقفی‌بروجردی، همسر امام راحل داشت.

در این مراسم که به میزبانی حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی برگزار شد علاوه بر معرفی برگزیدگان در بخش‌های مختلف، جمعی از شاعران و چهره‌های فرهنگی ـ هنری کشور همچون عباس براتی‌پور، عبدالجبار کاکایی ، شیرینعلی گلمرادی، عبدالرضا عبدالهی، علی داوودی، سهراب هادی و سینا علیمحمدی به یاد مرحوم حاج‌احمد خمینی(ره)، یادگار امام، اشعاری را قرائت کردند.

ماهیت جوششی هنر

در این مراسم سیدعلی خمینی، نوه بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی ابتدا به سخنرانی پرداخت و با اشاره به این‌که هنر در ذات خود ماهیتی جوششی دارد و نه سفارشی گفت: هویت هنرمند برخاسته از جوشش نفسانی اوست و با سفارش پدید نمی‌آید.

او تاکید کرد: ما برای ترویج آموزه‌های دین، پیام انقلاب‌ و گرامیداشت شخصیت‌های برجسته ناگزیر از دست به دامن شدن به هنر و هنرمندان هستیم.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدعلی خمینی ادامه داد : یک رابطه دوسویه میان هنر و دین‌شناسی وجود دارد، اما ضرورت دارد برای ابلاغ پیام و این ارتباط دوسویه از ابزارها و امکان‌های تازه و به‌‌روز استفاده کنیم.

امام(ره)، مربی مسلمانان واقعی

حجت‌الاسلام‌والمسلمین حشمتی، معاون هنری موسسه حفظ و نشر آثار امام خمینی(ره) هم دیگر سخنران این مراسم بود؛ او گفت: در آیه شریفه قرآن آمده است که بیت‌ها و خانه‌هایی در روی زمین هستند که خداوند تصمیم گرفته این خانه‌ها را بلندمرتبه و رفیع کنند و در آن مدام ذکر، ورد و زمزمه خدا باشد. بی‌شک یکی از آن بیوت، بیت حضرت امام(ره) است.حشمتی ادامه داد: امام راحل(ره) شاهکار این بیت و خالق انقلاب اسلامی و تربیت‌کننده صدها هزار شاگرد و مسلمان واقعی به شمار می‌روند.

سیداحسان قاضی‌زاده، مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران هم در این مراسم و در سخنانی کوتاه امام(ره) را قهرمان عصر حاضر توصیف کرد و گفت: در دورانی که بشر عهد ازلی و فطری خود را فراموش کرده بود، امام خمینی(ره) بزرگ‌ترین قهرمان عصر خود شد.

او افزود: در بحبوحه جاهلیت قرن بیستم، نهضتی به رهبری امام برای کاشتن بذر ایمان، اتحاد، آزادی و استقلال در ذهن و دل امت اسلامی به پا شد؛ نهضتی که علیه بت‌های جدید و مشرک این روزگار فریاد می‌کشید.

بزرگداشت آذریزدی و اهدای جوایز

در بخش دیگر این مراسم با نمایش مستندی در گفت‌وگو با مهدی آذریزدی از این داستان‌نویس فقید با عنوان پدر ادبیات داستانی کودک و نوجوان در ایران تجلیل و لوح تقدیری به مسوول دبیرخانه بنیاد مهدی آذریزدی اهدا شد. جوایز پنجمین دوره جایزه «یار و یادگار» هم با حضور سیدعلی خمینی، محمود دعایی و حمید هنرجو (دبیر جشنواره) به برگزیدگان اهدا شد.

براساس رای هیات داوران در بخش نثر ادبی و مقاله‌ این جشنواره هیچ اثری با عنوان برگزیده معرفی نشد.

در بخش شعر و ترانه رتبه اول به «هوای کوی جماران» اثر زهرا شعبانی از خوزستان اختصاص پیدا کرد.

در بخش ادبیات کودک و نوجوان هم رتبه اول به طیبه سامانی برای مجموعه‌ای از سروده‌های مرتبط با امام(ره) و انقلاب اسلامی اهدا شد و در بخش داستان هم از 2 اثر داستانی «بابای خوش‌قول» و «وقتی ماهی‌ها خواب هستند» اثر مونا اسکندری از همدان تقدیر شد.

شعر سیدعلی خمینی برای امام راحل(ره)

دیر آمدی و دیر نماندی شهاب‌وار

آتش زدی به خرمن شب آفتاب‌وار

می‌دانم آخر آن نگه پرشراره‌ات

آتش زند به دفتر عقلم شراب‌وار

در خاک‌دان نماند که از نسل قله بود

مردی که پر کشید از اینجا عقاب‌وار

دریا ببین که آب حیات همیشه را

از التهاب خویش گرفتم سراب‌وار

در یادواره شهدا باز می‌وزد

عطر حضور سبز خمینی گلاب‌وار

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها