سال پر مدال و بدون دوپینگ برای وزنه‌برداری

تیم ملی وزنه‌برداری جوانان ایران، نخستین‌بار قهرمان جهان شد. تیم ملی بزرگسالان ایران نیز نخستین‌بار روی سکوی سوم دنیا ایستاد. البته فدراسیون وزنه‌برداری سال 1390 را با یک هدف بزرگ‌تر آغاز کرد؛ کسب هر 6 سهمیه المپیک که این مهم نیز در پایان مسابقات جهانی پاریس محقق شد. وزنه‌برداری ایران با این عناوین و افتخارات در شرایطی قدم به سال 1391 می‌گذارد که ظاهرا به تمام اهداف ترسیم‌شده‌اش برای سال 1390 رسیده است.
کد خبر: ۴۶۲۷۱۹

اولین مسابقات رسمی‌ سال 90 در فروردین بود که تیم ملی بزرگسالان کشورمان برای حضور در مسابقات قهرمانی آسیا عازم شهر تانگ‌لینگ چین شد. کسب 3 مدال طلا، 8 نقره و یک برنز توسط بهداد سلیمی، بهادر مولایی، کیانوش رستمی، مرتضی رضاییان و مجید عسکری و ایستادن روی سکوی سوم آسیا سرآغازی بود برای موفقیت‌های بعدی پولادمردان در سال جاری. اردیبهشت امسال تیم 4 نفره نوجوانان ایران راهی مسابقات جهانی پرو شد و با کسب 6 مدال نقره و یک برنز جهانی توسط علیرضا کاظمی‌نژاد، میلاد اورنگی و عماد باقری از آمریکای مرکزی به کشور بازگشت.

پس از آن، یکی از بزرگ‌ترین موفقیت‌های وزنه‌برداری در پنانگ مالزی به دست آمد؛ جایی که تیم ملی جوانان ایران، برای اولین بار قهرمان جهان شد. کسب 6 مدال طلا، 8 نقره و یک برنز از مسابقات جهانی مالزی، پولادمردان جوان ایرانی را با 577 امتیاز بالاتر از چین و روسیه قرار داد. کیانوش رستمی، سعید محمدپور، بهادر مولایی، علیرضا کاظمی‌نژاد، مجید عسکری و جابر بهروزی در مالزی برای کاروان وزنه‌برداری ایران مدال به‌دست آوردند، ضمن این‌که کیانوش رستمی‌ در پایان رقابت‌ها به عنوان بهترین وزنه‌بردار جوان جهان معرفی شد.

بعد از مسابقات جهانی جوانان نوبت به درخشش تیم ملی بزرگسالان ایران در مسابقات جهانی پاریس رسید. شاگردان کورش باقری در این رقابت‌ها که مرحله نهایی کسب سهمیه المپیک هم به شمار می‌رفت، صاحب 5 مدال طلا، 2 نقره و 4 برنز شدند تا ضمن کسب هر 6 سهمیه المپیک، برای نخستین بار پس از چین و روسیه، روی سکوی سوم وزنه‌برداری دنیا قرار بگیرند. بهداد سلیمی ‌و کیانوش رستمی، ‌طلایی‌های تیم ملی در پاریس بودند، سجاد انوشیروانی روی سکوی دوم ایستاد و سعید محمدپور هم سوم شد.

از دیگر افتخارات وزنه‌برداری در سال 90 باید به دومین قهرمانی متوالی تیم ملی حفاری ایران در رقابت‌های جام باشگاه‌های آسیا اشاره کرد. این تیم که از چهره‌های سرشناسی چون جابر بهروزی، رسول تقیان، سهراب مرادی، نواب نصیرشلال، اصغر ابراهیمی، محمدرضا براری و بهادر مولایی و رضا آشوری‌زاده سود می‌برد با کسب 15 مدال طلا، 8 نقره و یک برنز، مقتدرانه روی سکوی قهرمانی آسیا ایستاد.

اما در بحث رکوردشکنی هم سال 90 سال پرباری برای وزنه‌برداری ایران بود. 4 رکورد نوجوانان ایران، 9 رکورد جوانان ایران و 5 رکورد بزرگسالان ایران، در کنار 3 رکورد نوجوانان، جوانان و بزرگسالان آسیا و همین‌طور یک رکورد بزرگسالان جهان همگی در سال 90 توسط وزنه‌برداران کشورمان جابه‌جا شد که البته گل سرسبد آنها همان رکوردشکنی بهداد سلیمی ‌با مهار وزنه 214 کیلوگرمی‌ در حرکت یکضرب دسته فوق‌سنگین مسابقات جهانی پاریس بود.

در مجموع وزنه‌برداری ایران سال 1390 صاحب 69 مدال جهانی و آسیایی شد که 29 مدالش طلا، 32 مدالش نقره و 8 مدالش برنز بود.

در کنار همه این افتخارات فدراسیون وزنه‌برداری در بحث مبارزه با دوپینگ هم سال موفقیت‌آمیزی را سپری کرد، چراکه به رغم حضور مستمر در عرصه رقابت‌های آسیایی و جهانی، نمونه دوپینگ هیچ یک از وزنه‌برداران مثبت اعلام نشد.

با این عملکرد طبیعتا انتظارها هم از رشته مدال‌آور وزنه‌برداری بالا رفته و حالا همه می‌خواهند ببینند 6 وزنه‌بردار کشورمان در مسابقات المپیک 2012 لندن چه مدال‌هایی را برای کاروان ورزش ایران به ارمغان خواهند آورد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها