تلاش واشنگتن برای صدور قطعنامه علیه ایران ناکام ماند

شکست آمریکا در شورای حکام آژانس

نشست شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای بررسی موضوع ایران شامگاه پنجشنبه در حالی به پایان رسید که تلاش‌های آمریکا طی 2 ماه گذشته برای تصویب قطعنامه‌ای در این شورا علیه ایران، ناکام ماند.
کد خبر: ۴۶۲۴۶۶

به گزارش ایرنا از مقر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در وین، تلاش سفیر آمریکا و یکی دو کشور اروپایی برای صدور قطعنامه علیه ایران به قدری بود که حتی با اعمال فشار آنها نشست شورای حکام آژانس در روز چهارشنبه متوقف و به روز پنجشنبه موکول شد تا آنها بتوانند از طریق رایزنی با سفرای دیگر کشورها به اهداف خود دست یابند. ولی این بار با دیپلماسی فعال ایران در آژانس و مخالفت چین و روسیه و همچنین اعضای جنبش عدم تعهد با صدور قطعنامه علیه ایران، نتیجه به گونه‌ای رقم خورد که آمریکا و هم‌پیمانانش انتظار آن را نداشتند.با این حال، نمایندگان این چند کشور معدود، دست بردار نبودند و چون در زمینه تصویب قطعنامه ناکام شده بودند، تلاش کردند بیانیه‌ای تند را به امضای 6 کشور یا همان گروه 1+5 برسانند. اما صدور بیانیه تند علیه ایران هم با «نه» چین و روسیه مواجه شد و در نهایت دستاورد چند کشور معدود غربی در شورای حکام یک بیانیه ضعیف با امضای 6 کشور درباره ایران بود. گروه 1+5 در بیانیه‌ای که در نشست شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ارائه شد از ایران خواست که اجازه بازرسی از پارچین را به بازرسان آژانس بدهد. 6 کشور آمریکا، انگلیس، فرانسه، آلمان، چین و روسیه در این بیانیه از ایران خواسته‌اند بدون هیچ‌گونه پیش شرطی، وارد گفت‌‌و‌گویی جدی درباره برنامه هسته‌ای خود شود.

آنها در این بیانیه بر حمایت از دستیابی به راهکاری دیپلماتیک درباره موضوع هسته‌ای ایران تاکید و آمادگی خود را برای از سرگیری گفت‌وگوها با ایران اعلام کردند.

آمادگی ایران برای مذاکرات «بدون قید و شرط»

هنوز ساعتی از ارائه بیانیه گروه 1+5 در شورای حکام نگذشته بود که علی‌اصغر سلطانیه، سفیر و نماینده ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی پاسخ این بیانیه را در سخنرانی خود در شورای حکام داد.

سلطانیه در این سخنرانی گفت: جمهوری اسلامی ایران در گذشته مکررا اعلام کرده است که برای حل مسائل خواهان مذاکرات منصفانه است. ایران رویکرد تعامل را اتخاذ کرده، از کنار گذاشتن زبان تهدید استقبال می‌کند و ملاحظه جدی هر پیشنهادی را مدنظر قرار داده است با این اعتقاد که دو طرف بتوانند به توافقی که مبتنی بر حقوق بین‌الملل باشد؛ نائل آیند.

پیروزی دیپلماسی ایران

سفیر و نماینده دائم ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در خصوص ارزیابی اش از نشست شورای حکام به ایرنا گفت: نشست شورای حکام آژانس شاهد شکست دیپلماسی آمریکا در مقابل دیپلماسی ایران بود. سلطانیه با اشاره به حمایت جنبش عدم تعهد از برنامه هسته‌ای ایران در شورای حکام تصریح کرد: بیانیه جنبش عدم تعهد که بیش از 100 کشور جهان را نمایندگی می‌کند در حمایت از برنامه هسته‌ای ایران به عنوان یک سند مهم در تاریخ آژانس ثبت خواهد شد. وی با اشاره به محکومیت ترور دانشمندان هسته‌ای ایران توسط جنبش عدم تعهد خبر داد که خانواده‌های شهدای هسته‌ای ایران به این سبب از اعضای این جنبش تشکر و قدردانی کرده‌اند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها