در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
وجود تعداد 51 فدراسیون ورزشی که علاوه بر گسترده کردن حوزه ورزش قهرمانی و بار مالی زیادی که بر بدنه ورزش ایران تحمیل میکند، در کنار برخی موازیکاریها، وزارت ورزش را بر آن داشت تا طرح کوچکسازی را مورد توجه قرار دهد. کاهش تعداد فدراسیونهای ورزشی در روزهای پایانی هفته گذشته با ادغام فدراسیون ناشنوایان و بیماریهای خاص و انحلال فدراسیونهای کونگفو، آمادگی جسمانی و پرورش اندام و تبدیلشان به انجمن ورزشی کلید خورد. اتفاقی که گفته میشود با چراغ سبز وزیر ورزش به حمید سجادی آغاز شده و طی چند مرحله اجرایی خواهد شد و به احتمال فراوان فدراسیونهایی چون ورزشهای سهگانه، چوگان، سوارکاری، تیراندازی، تیر و کمان، نجات غریق، نابینایان و اسکواش را در بر خواهد گرفت.
هرچند که به دنبال تبدیل فدراسیون بدنسازی و پرورش اندام به انجمن، دیروز ورزشکاران و دستاندرکاران این رشته با تجمع مقابل ساختمان وزارت ورزش و جوانان، اعتراض خود را به این تصمیم ابراز داشتند، اما بدیهی است وزارت ورزش از این تصمیم خود دست به عقبنشینی نخواهد زد و این رشته باید در قالب انجمن، زیرمجموعه فدراسیون انجمنهای ورزشی فعالیت کند.
به دنبال تجمع دیروز، جلسهای میان حمید سجادی، معاون حرفهای و قهرمانی وزارت ورزش و جوانان و حسن افضلی، نایبرئیس و احمد بلاسی، دبیر فدراسیون پرورش اندام برگزار شد. در این رابطه حسن افضلی با اشاره به نشست خود با سجادی گفت: آنها در این نشست دلایل خود را تشریح کرده و از انحلال 10 فدراسیون دیگر و تبدیل شدن آنها به انجمن خبر دادند. ضمن اینکه سجادی ظرف امروز و فردا برای من به عنوان رئیس انجمن حکم بزند و قرار است با همان ساختار گذشته به فعالیتمان ادامه دهیم.
موضوعی که البته محمد علیپور، رئیس فدراسیون انجمنهای ورزشی آن را رد میکند. اوبه «جامجم» گفت: این سه فدراسیون به انجمن تبدیل شدهاند و احکام سرپرست آنها را ما صادر میکنیم. در این رابطه ما هیچ مشکلی نداریم چون وظیفه فدراسیون ما حمایت، ارزیابی و نظارت بر عملکرد این انجمنهاست.
ترس از مشکلات مالی و سیر نزولی
رئیس فدراسیون انجمنهای ورزشی در شرایطی از طرح کوچکسازی در ورزش حمایت و استقبال میکند که برخی از کارشناسان ورزش از جمله حسن میرزاآقابیگ، معاون پیشین تربیت بدنی استان تهران این اقدام را نسنجیده میداند. او به «جامجم» گفت: اصولا این ادغام و انحلالها را کار درستی نمیدانم، چرا که به جای آنکه در جهت تقویت فدراسیونها گام برداشته و زمینه خودکفایی مالی آنها فراهم شود با اقداماتی از این دست این رشتهها تضعیف خواهند شد. حتم دارم در این شرایط مشکلات مالی دامن این انجمنها را میگیرد.
آقابیگ با تاکید بر اینکه این رشتهها خود قادرند امور خود را بچرخانند، افزود: «در حال حاضر 17 انجمن زیرمجموعه فدراسیون انجمنهای ورزشی هستند و یقین بدانید غیر از 3ـ2 انجمن، دیگر انجمنها قابلیت فعالیت در چارچوب یک فدراسیون مستقل را دارند. به نظر من معنای کوچکسازی تلفیق نیست، بلکه میتوان کوچکسازی را با سوق دادن فدراسیونها به سمت تامین منابع مالی خود و خصوصی شدن آنها معنا کرد، نه اینکه چندین و چند فدراسیون را در یک فدراسیون ادغام کرد و آنها را در ورطه سیر نزولی گرفتار ساخت. »
این در حالی است که محمد علیپور، رئیس فدراسیون انجمنهای ورزشی وجود هرگونه مشکل مالی در این فدراسیون را رد میکند.
تحولی به سود ورزش ایران
از سوی دیگر، شاهرخ شهنازی، یکی از مدیران باسابقه ورزش و عضو هیات اجرایی کمیته ملی المپیک، یکی از کارشناسانی است که این طرح را به سود ورزش کشور می داند. شهنازی در این رابطه به «جامجم» گفت: بیتردید این اقدام که در جهت کوچکسازی مدیریت ورزش است، میتواند منشا تحولات مثبت باشد، چرا که در این صورت و با تمرکز مدیریتی امور این رشتهها به شکل مطلوبتری پیش میرود. معتقدم در ادغام فدراسیونها 2 نکته به صورت دقیق و کارشناسی باید مورد توجه قرار گیرد. نخست اینکه به جایگاه بینالمللی آن رشته توجه شود؛ چیزی که کونگفو و آمادگی جسمانی در سطح جهان فاقد آن بودند، یعنی فدراسیون مستقل ندارند. دومین نکته نیز ادغام فدراسیونهایی است که به نوعی موازیکاری میکنند. بنابراین در عین اینکه موافق این قضیه هستم، معتقدم نباید به صورت شتابزده و کار کارشناسی پیش رفت.
امید توفیقی / گروه ورزش
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور مطرح شد