در‌ حال ‌حاضر ‌بسیاری از جاده‌های ارتباطی استان، مناسب نیست و اماکن اقامتی و پذیرایی ‌‌استاندارد نیز وجود ندارد

کرمان از نبود زیرساخت‌های ‌گردشگری رنج می‌برد

با وجود نقش اساسی گردشگری در اشتغال‌زایی و کسب درآمد در جامعه، این صنعت در استان کرمان برای توسعه و رسیدن به جایگاه واقعی، مسیری طولانی پیش روی خود دارد.
کد خبر: ۴۶۰۳۶۹

یکی از مشکلات و کمبودهای اصلی صنعت گردشگری استان کرمان فراهم نبودن زیرساخت‌های مورد نیاز این صنعت است که باعث توسعه نیافتن صنعت گردشگری در کرمان شده است. در حال حاضر با توجه به پهناور بودن استان کرمان و پراکندگی آثار تاریخی و جاذبه‌های طبیعی، بسیاری از جاده‌های ارتباطی استان، مناسب نیست و اماکن اقامتی و پذیرایی استاندارد در نقاط مختلف وجود ندارد.

همچنین نبود نگاه کلان و بین ‌بخشی به صنعت گردشگری باعث شده در بسیاری از مناطق نمونه گردشگری به دلیل نبود تعامل و همکاری دستگاه‌های ذی‌ربط با سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان، زیرساخت‌هایی همچون آب، برق و جاده برای سرمایه‌گذاری بخش خصوصی فراهم نشود.

از سوی دیگر با وجود تلاش‌های فراوان سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان برای جذب سرمایه‌گذار، کاغذبازی اداری و طولانی شدن پروسه پرداخت تسهیلات بانکی باعث شده مسیر سرمایه‌گذاری در بخش گردشگری یا طولانی شده یا به بن‌بست منتهی شود.

ضعف بدنه صنعت گردشگری

محمد جهانشاهی، کارشناس گردشگری درباره مشکلات صنعت گردشگری استان کرمان و ضرورت فراهم کردن زیرساخت‌های لازم برای آن می‌گوید: گستردگی جاذبه‌های گردشگری استان، روند رو به رشد تعداد گردشگران داخلی، نبود رشد فرهنگی مناسب، ضعف بدنه علمی و کاربردی فعالان صنعت گردشگری و فراهم نبودن زیرساخت‌های لازم باعث شده که توسعه گردشگری از مسیر پایداری خارج شود، بنابراین در مرحله اول شناخت کامل این مشکلات، درک تاثیر‌گذاری این صنعت و نیاز مبرم به برنامه‌ریزی و نگاه کارشناسی با محوریت گردشگری پایدار باید به طور جدی پیگیری شود.

وی می‌افزاید: برای توسعه صنعت گردشگری در استان کرمان باید براساس امکانات و ظرفیت‌های موجود برنامه‌ریزی و زیرساخت‌های لازم را فراهم کرد که تحقق این امر تعامل و همکاری همه‌جانبه تمامی دستگاه‌های ذی‌ربط را می‌طلبد.

در عین حال با وجود چالش‌ها و موانع متعدد بر سر راه توسعه صنعت گردشگری در استان کرمان، سرپرست سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری این استان از فراهم کردن برخی زیرساخت‌ها در بخش گردشگری استان خبر می‌دهد.

هادی ایرانمنش با اشاره به این‌که سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان در زمینه تامین زیرساخت‌های گردشگری و سرمایه‌گذاری در این حوزه عملکرد موفقی داشته، می‌گوید: استان کرمان به سبب برخورداری از امتیازات فراوانی همچون تنوع آب و هوایی، جاذبه‌های طبیعی، تاریخ و تمدن کهن، آثار باستانی، مذهبی و صنایع دستی می‌تواند یکی از قطب‌های گردشگری کشور به شمار رود.

وی با اشاره به وجود مناطق نمونه گردشگری متعدد در این استان تصریح می‌کند: در زمینه تامین زیرساخت‌های گردشگری در 41 منطقه نمونه گردشگری استان کرمان فعالیت‌های موثری صورت گرفته است. ایرانمنش کارآفرینی را به عنوان یکی از دستاوردهای اجرای پروژه‌های گردشگری عنوان می‌کند و می‌افزاید: با اجرای پروژه‌های گردشگری در مناطق نمونه استان کرمان فرصت‌های شغلی بسیاری برای مردم بومی منطقه ایجاد خواهد شد.

ساماندهی هتل‌ها و مراکز اقامتی

سرپرست سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان همچنین با اشاره به ساماندهی هتل‌ها، مجتمع‌های بین‌راهی و سرویس‌های بهداشتی در نقاط مختلف استان خاطرنشان می‌کند: ما باید با برنامه‌ریزی‌های مناسب نیازهای مسافران و گردشگران را تامین کنیم. وی ساخت و تکمیل کمپ ورودی شهر کرمان و منطقه بن در هنزا، پیشرفت صد درصدی احداث جاده دسترسی به منطقه نمونه گردشگری رشیدفرخی و پیشرفت 50 درصدی احداث جاده منطقه نمونه گردشگری ده‌لولوکوهپایه را از جمله فعالیت‌های در دستور کار معاملات سرمایه‌گذاری این سازمان عنوان می‌کند و می‌افزاید: امسال کمپ ورودی شهرستان‌های انار، منوجان و رفسنجان با همکاری شهرداری و فرمانداری این شهرستان‌ها ایجاد شده است.

ایرانمنش می‌افزاید: ایجاد کمپ‌های ورودی مناطق گوغر و خبر شهرستان بافت نیز در مرحله عقد قرارداد برای مطالعه و طراحی است.

وی با اشاره به تکمیل کمپ گردشگری شهر شهداد در سال 89 می‌افزاید: ایجاد کمپ منطقه بزنجان و ایجاد زیرساخت‌های مجتمع‌های بین‌راهی شهرستان‌های شهر بابک، انار، سیرجان، جیرفت، عنبرآباد و روستای میمند، ساماندهی منطقه نمونه گردشگری دلفارد جیرفت و تکمیل زیرساخت‌های روستاهای هدف گردشگری سیرچ و میمند از دیگر اقدامات صورت گرفته است.

وی در مورد فراهم کردن زیرساخت‌های گردشگری در منطقه نمونه سرچشمه و ساخت دفتر اطلاع‌رسانی شهرستان انار می‌گوید: سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان در تلاش است زیرساخت‌های گردشگری در این استان را تکمیل کند و نقایص را برطرف سازد.

استان کرمان در فلات ایران از قدیمی‌ترین کانون‌های مدنیت است و کشف دست‌آفریده‌های متنوع سنگی، سفالی و فلزی از هزاره‌های پنجم پیش از میلاد مسیح، ویرانه‌های شهر دقیانوس جیرفت، وجود آثار تاریخی بسیاری همچون بزرگ‌ترین بنای خشتی جهان (ارگ بم)،‌ باغ شاهزاده ماهان، بزرگ‌ترین شهر کلوخی جهان (کلوت‌های شهداد)‌، مجموعه‌ها و مکان‌های تاریخی متعدد، صنایع دستی مختلف و صدها جاذبه طبیعی گردشگری گواه این مدعاست که کرمان می‌تواند پذیرای خیل عظیمی از گردشگران داخلی و خارجی باشد و از رونق ویژه‌ای برخوردار شود. اما با وجود تمامی این مزیت‌هایی که ذکر شد استان کرمان نتوانسته به جایگاه واقعی خود در صنعت گردشگری کشور دست یابد.

حکمت قاسم‌خانی ‌/‌ جام‌جم کرمان

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها