آیا تا به حال به این موضوع فکر کرده‌اید که چرا نمک می‌تواند ماندگاری موادغذایی را افزایش دهد؟ در حقیقت نمک با کاهش آب موجود در بافت مواد غذایی از فساد آنها جلوگیری می‌کند.
کد خبر: ۴۵۳۱۸۰

وقتی بین یک محلول نمکی غلیظ و یک محلول نمکی رقیق، یک غشای نیمه‌تراوا قرار می‌گیرد مولکول‌های کوچک می‌توانند به آسانی از آن عبور کنند. آب تحت فرآیند اسمز از محلول رقیق‌تر به محلول غلیظ‌تر منتقل می‌شود.

مواد غذایی از سلول‌های زنده‌ای ساخته شده‌اند که در سطح آنها یک غشای نیمه‌تراوا وجود دارد، بنابراین وقتی شما روی سطح مواد غذایی نمک می‌پاشید یک محلول نمکی غلیظ در سطح سلول‌ها ایجاد می‌شود. به این ترتیب تحت تاثیر فرآیند اسمز، آب از داخل بافت ماده غذایی به سطح آن منتقل می‌شود.

با کاهش میزان آب موجود در بافت مواد غذایی، باکتری‌ها و عوامل میکروبی که موجب فساد و تجزیه مواد غذایی و کاهش ماندگاری آنها می‌شوند، نمی‌توانند به حیات خود ادامه دهند و از بین می‌روند و به همین علت با این روش می‌توان زمان ماندگاری مواد غذایی را افزایش داد.

ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها