احمدی نژاد :

برخی به تسویه حساب فکر نکنند

رئیس جمهور با اشاره به تخلف صورت گرفته در شبکه بانکی کشور گفت: خوشبختانه خود سیستم متوجه این موضوع شد هر چند دیگران گفتند که ما آن را کشف کردیم و ما هم استقبال می کنیم در عین حال همه باید با هم باشیم. وی افزود: از طرفی نباید این طور باشد که عده ای گمان کنند که وقت تسویه حساب با احمدی نژاد فرارسیده است.
کد خبر: ۴۳۲۶۴۴

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از واحد مرکزی خبر، دکترمحمود احمدی نژاد سه شنبه شب در گفتگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما گفت: در طول تاریخ جنگ‌ها، ‌درگیری‌ها و تعصبات به بشر ضربه وارد کرد به مرور پس از آن نگاه‌ها جهانی، و اندیشه هایی برای اصلاح وضع جهان و ایده تشکیل سازمان ملل مطرح شد.
 
رئیس جمهورافزود: سازمان ملل یک دستاورد بشری، و مرکز مدیریت عالم و حل و فصل عادلانه مسائل است .

وی گفت : این ایده خیلی خوب است اما یک اشکال بزرگ دارد و آن این است که هنوز محقق نشده است .

رئیس جمهور اظهار داشت : این سازمان پس از جنگ دوم اروپا تشکیل شد و تا حدود 35 سال فرصت هایی برای افرادی که می خواستند آنجا ایده هایی مطرح کنند وجود داشت .

وی به تضعیف شوروی سابق اشاره کرد و گفت : آمریکایی ها پس از فروپاشی شوروی مدعی شدند که یک نظم بیشتر وجود ندارد و صاحب آن آمریکاست و در این موقع بود که سازمان ملل تبدیل به یک موجود کاملا بی خاصیت شد .

احمدی نژاد افزود : در سازمان ملل بحث هایی درباره محیط زیست مطرح شد البته نه اینکه محیط زیست مهم نباشد اما اینکه چه کسی آن را خراب می کند مهم تر است .

رئیس جمهور گفت : آمریکایی ها موضوعات را طراحی، و سخنران ها همان حرف ها را تکرار می کردند.

وی با اشاره به اینکه ملت ایران ملت بزرگی است، اظهار داشت:‌ نمی توانیم درباره مسائل جهان بی تفاوت باشیم؛ حتی اگر بی‌تفاوت باشیم آنها بی تفاوت نیستند .

احمدی نژاد افزود: بالاخره ما تحت تاثیر مدیریت جهانی هستیم و شان ملت ایران اقتضا می کند که در مدیریت جهانی حضور داشته باشد و این حضور موثر باشد .

رئیس جمهور گفت : ما با آن ایده که هم مدیریت جهان نقد شود و هم ایده مدیریت نوین جایگزین آن شود به سازمان ملل رفتیم .

وی با اشاره به اینکه ساختارهای سازمان ملل به این سادگی قابل اصلاح نیست اظهار داشت : مبانی حرف های ما در هفت دوره حضور یکی بود اما با قالب ها و رویکردهای مختلف در این دوره ها شرکت کردیم .

احمدی نژاد افزود: در سازمان ملل و در ساختار مدیریت جهانی دو حرف و دو جبهه و دو عامل بیشتر نیست ‌که یکی ایران است و دیگری آمریکا.

وی ادامه داد: به خصوص در پنج سال اخیر مشخص شد که دو جا بیشتر حرف ندارند و دو جا بیشتر قدرت مدیریت ندارند، یکی آمریکاست و یکی ایران.

رئیس جمهور گفت : البته آنها مسلط بودند و ما باید می رفتیم و حرف خود را می زدیم؛ در این هفت سال این اتفاق افتاد .

وی به وضع امسال حضور خود در سازمان ملل اشاره کرد و افزود: امسال به دلیل بحران اقتصادی جهانی، مسائل منطقه ای و شمال افریقا و مسائل داخلی از اهمیت خاصی برخوردار بود .

رئیس جمهور گفت : نه اینکه تنها حضور فیزیکی داشته باشیم بلکه درباره مسائل منطقه ای و جهانی حرف داریم البته تحلیل های زیادی وجود دارد و ما درباره اینها حرف داریم .

احمدی نژاد افزود : حتی امسال طوری طراحی کرده بودند که ایران را منزوی کنند .

وی به برخی اقدامات در داخل کشور قبل از سفر به نیویورک اشاره کرد و گفت : افرادی هستند که دائماً گرد یأس می پاشند و حرف های بی ربط می زنند .

رئیس جمهور اضافه کرد : دو سال پیش ، قبل از سفر به نیویورک موضوع خانم سکینه محمدی را مطرح کردند و سال قبل مسئله هسته ای را به میان آوردند اما امسال سکوت کردند و می خواستند با سکوت خود فضا را در اختیار بگیرند و حتی نمی خواستند که حرف های ما مطرح شود.

احمدی نژاد گفت : اما بعدا خودشان متوجه شدند که نمی شود و بعد آمدند در نوبت مصاحبه قرار گرفتند .

وی به مقابله نطق خود و رئیس جمهور آمریکا اشاره کرد و افزود: آنها می خواستند از موضع حاکم جهانی صحبت کنند و نطق ما تشریح وضع جهان بود.

رئیس جمهور گفت: در واقع دو نطق در مقابل هم بود؛ مسئله فلسطین را همه مشتاقانه دنبال می کردند تا حل شود و سازمان ملل که این همه مدعی است حداقل حق را به فلسطین بدهد.

وی افزود: یا نطق ما باید در اوج باشد یا نطق آنها و امسال این بسیار آشکارتر شد.

احمدی نژاد به توجه سایر کشورها به مسائل مطرح شده در نطق خود اشاره کرد و افزود: هر چند بداخلاقی هایی وجود داشت اما موضوعی که مطرح کردیم بسیار مورد توجه قرار گرفت .

رئیس جمهور گفت: ما سوال کردیم که چه کسی برده داری و استعمار را به راه انداخت هر چند که این موضوعات روشن است و در تاریخ ثبت شده است و پرسیدن آن جرم نیست .

احمدی نژاد ادامه داد: ما پرسیدیم چرا آقایی را که گفتید مسئول اتفاقات 11 سپتامبر است کشتید و آیا نباید او محاکمه می شد؟

وی اظهار داشت : ما سوالات جدی درباره هولوکاست ،‌اقتصاد جهانی و شورای امنیت مطرح کردیم.

علت اصلی بیداری اسلامی حرکت ملت ایران است

رئیس جمهورگفت: امروز فضای افکار عمومی جهان به شدت متأثر از ملت ایران و منتظر شنیدن حرف های نو از ملت ایران است.
 
احمدی نژاد افزود: از عوامل اصلی بیداری اسلامی در منطقه حرکت ملت ایران است و در آمریکا نیز اندیشه شهروندان آمریکایی بسیار به اندیشه ملت ایران نزدیک شده است.

وی اضافه کرد: البته نه این که حرف های ما مطلقاً درست باشد، ما نیز تعدیل هایی داشته ایم و باید متناسب با شرایط زمانی تعدیل هایی نیز داشته باشیم اما افکار عمومی آنها واقعاً به مواضع ملت ایران نزدیک شده است.

رئیس جمهور افزود: در جلسه ای که در امریکا با حضور گروه های اجتماعی برگزار شد حدود16نفر صحبت کردند که صحبت های آنان بر آمده از همان شور انقلابی و آرمانی است و نزدیک به همان ادبیاتی است که30ملت ایران به کار برده است.

وی گفت: ما باید حضور در سازمان ملل متحد را محکم حفظ و بدخواهان را در همان جا زمین گیر کنیم.

مجری برنامه در خصوص مواضع مطرح شده درباره رابطه با آمریکا و نوع تعامل و مذاکره با آنها که در برخی رسانه ها مطرح شده بود سؤال کرد که احمدی نژاد پاسخ داد؛ موضع ما در قبال آمریکا روشن است.

وی افزود: ما می گوییم رابطه با آنها به شرایط عادلانه و انسانی مشروط است، رابطه باید بر اساس احترام و عدالت باشد نه این که کسی خود را در موضع برتر قرار دهد، یک طرفه رابطه را قطع کند یا برای وصل آن امتیاز ویژه بخواهد زیرا هیچ گاه ملت ایران زیر بار چنین رابطه نمی رود.

وی افزود: ما همواره طرفدار رابطه ایم و رابطه ما با آمریکا رابطه ای مشروط است، ما نگران نیستیم از این که با یک آمریکایی صحبت کنیم، ما همواره اهل گفتگو هستیم و من گفتم که در سازمان ملل متحد حاضرم با آقای اوباما مناظره کنم زیرا آن قدر از موضع ملت ایران مطمئن بودم که حتی گفتم نزد رسانه ها مناظره می کنیم.

رئیس جمهور افزود: ما حرف هایی می زنیم که فکر می کنیم حق است اگر آنها منطق حقی دارند ارایه کنند ما می پذیریم اما تاکنون ارایه نکرده اند.

وی افزود: آنها به طور خاص موضوعی را مطرح کردند که در خلیج فارس یک خط تلفن مستقیمی بین نیروهای نظامی ما باشد که برخوردی پیش نیاید و من گفتم ما از هر اقدامی که مانع برخورد باشد استقبال می کنیم.

احمدی نژاد افزود: اما راه اساسی این است که شما ناوهایتان را بیرون ببرید اگر شما نگران امنیت خلیج فارس هستید خلیج فارس که مشکلی نداشته است و کشورهای منطقه خودشان امنیت آن را برقرار می کنند، چه کسی از شما دعوت کرده است که بیایید در منطقه، بیرون بروید تا زمینه هر نوع برخوردی از بین برود.

وی اضافه کرد: اگر چه من معتقدم که این موضوعی که برخی شبکه های آنها طراحی کرده بودند موضوعی انحرافی بود اما آن قدر موضع ما قوی بود چه در مسائل منطقه و بین المللی و چه در مسائل سوریه، مصر، لیبی و دخالت ناتو که آنها سؤالاتی را در نظر گرفته بودند تا ذهن ها را منحرف کنند در حالی که مسئله خلیج فارس مسئله روشنی است.

احمدی نژاد گفت: وقتی ما با اساس حکومت آمریکا در چنین شرایطی قرار داریم نیروهای نظامی بیایند و چه بگویند؟ گرچه می شود سیستم های هشدار دهنده ای درست کرد که برخورد بی جهتی بوجود نیاید اما راه حل اساسی این است که آنها از منطقه بیرون بروند.

برنامه ریزی دقیق دولت برای ایجاد 5ر2 میلیون شغل

احمدی نژاد درباره فلسفه سفرهای استانی هیأت دولت گفت: ما یک نظام اداری داریم که با منطق ایرانی طراحی نشده و به مرور زمان هم دست کاری و به موجودی بزرگ تبدیل شده است.

رئیس جمهور با بیان این که بارها طرح هایی برای اصلاح نظام اداری داده شده است، افزود: قبل از ریاست جمهوری من هم مدیر بودم و هم مطالعه داشتم؛ بارها طرح هایی برای اصلاح نظام اداری کشور ارایه شد اما این اصلاح صورت نگرفت.

احمدی نژاد گفت: بروکراسی  که ما داریم چند ویژگی دارد از جمله این که نمی گذارد به آن دست بزنیم و دوم این که بسیار گسترده شده است.

رئیس جمهور، طولانی کردن مسیر اجرا و مانع بودن در برابر پیشرفت کشور را از جمله ویژگی های دیگر نظام اداری حال حاضر در کشور بیان و اضافه کرد: در برابر این نظام اداری یک راه این بود که اول این سیستم را اصلاح می کردیم بعد می رفتیم سراغ کارها و راه دیگر حرکت در مسیر پیشرفت و در عین حال اصلاح سیستم اداری آن هم با کمک مردم بود که ما راه حل دوم را انتخاب کردیم.

احمدی نژاد با بیان این که دولت در این سفرها به سمت مردم می رود و برنامه هایشان را مطالبه می کند، گفت: سفر استانی فقط سفر دولت به یک استان نیست بلکه ما از نزدیک اجرای تصمیمات را مدیریت می کنیم و این یک مدل مدیریتی است.

رئیس جمهور افزود: اجرای این مدل مدیریتی سخت اما خوشبختانه مؤثر بوده است و ما در هر بخشی به لحاظ زمانی مقایسه می کنیم و در برخی موارد تا چند برابر شاهد رشد هستیم.

احمدی نژاد افزود: الان ما وزیری نداریم که از روی کاغذ تصمیم بگیرد چرا که معتقدیم اجرای عدالت و محرومیت زدایی زمانی مؤثر واقع می شود که آدم از نزدیک مشکلات ببیند و لمس کند.

رئیس جمهور با بیان این که سفر دور چهارم هیأت دولت سفر آخر این دولت خواهد بود گفت: در حال جمع بندی تصمیمات هستیم و تاکنون برخی از آنها اجرا شده، برخی در مسیر اجرا و برخی هم با موانعی مواجه شده است که سعی خواهیم کرد آن موانع را برطرف کنیم.
احمدی نژاد افزود: در برخی استان ها برخی مسائل از قلم افتاده است که در دور چهارم سفرها این ها را هم در برنامه می آوریم.

رئیس جمهور گفت: برنامه ما این است که زمانی که مدت دولت تمام شد دغدغه ای برای اجرای این طرح ها و تصمیمات باقی نمانده باشد.

احمدی نژاد در ادامه در پاسخ به سؤالی درباره ایجاد دو و نیم میلیون شغل در کشور گفت: واقعاً ایجاد دو و نیم شغل در ظرفیت ایران هست و می شود آن را اجرا کرد البته ما معتقدیم با نشستن در اتاق های گرم این مهم محقق نمی شود.

رئیس جمهور با بیان این که دولت برای ایجاد دو و نیم میلیون شغل برنامه ریزی دقیقی کرده است گفت: سعی کرده ایم همه کارآفرینان را همراهی، موانع را برطرف و منابع را فراهم کنیم.

احمدی نژاد افزود: جلسه شورای عالی اشتغال و شورای استان ها دائماً برگزار می شود و هفتگی گزارش می گیریم.

رئیس جمهور گفت: در این خصوص در چند ماه اخیر فضای نامساعدی در کشور داشتیم که ممکن است بعضی ها را دلسرد کند اما امیدوارم به هدف دو و نیم میلیون شغل برسیم.

احمدی نژاد افزود: نیمه اول سال، نیمه طراحی و استارت زدن است گر چه در حال حاضر ما بیش از43درصد ایجاد دو و نیم میلیون شغل در کشور در شش ماه نخست محقق شده است و این راه هم باید توجه کنیم که قانون بودجه 18 خرداد در اختیار ما قرارگرفت.

رئیس جمهور گفت: در نیمه اول سال تقریباً در همه بخش های تولیدی با افزایش و رشد قابل توجهی مواجه بودیم که از جمله می توان به پروانه های بهره برداری، پروانه های تأسیس، مجوزهای ساخت و میزان سرمایه گذاری ها اشاره کنیم که این ها نشان می دهد ما در حال حرکت به سمت هدفمان هستیم.

احمدی نژاد افزود: یک سیستم آمارگیری منظمی هم داریم که در نیمه دوم سال آرام ، آرام آمارها را برای مردم اعلام خواهیم کرد.

نمره 20 رئیس جمهور به مردم

رئیس جمهور در ادامه سخنان خود در پاسخ به این سؤال که چه نمره ای به اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها می دهید و آیا از اجرای آن راضی هستید گفت: راضی به معنای 20 که حتماً نه، ما فکر می کنیم که همیشه از ملت عقبیم و در مقایسه با دیگران که این کار را انجام دادند باید به ملت نمره 20 بدهیم.
 
احمدی نژاد افزود: در ایران تقریباً‌ همه مدعیان به خصوص کسانی که در مقابل دولت حرفه ای شده اند می گفتند که حداقل 60 درصد تورم داریم و آشوب ها و بحران های اجتماعی نیز اتفاق خواهد افتاد اما من این را واقعاً‌ باور نداشتم و در جلسات کارشناسی این موضوع را اثبات کردم ضمن اینکه می گفتم شما ملت ایران و ظرفیت های آن را نمی شناسید و نمی دانید.

وی گفت: اکنون حدود 6 درصد افزایش قیمت داریم که نزدیک 2 درصد آن مربوط به تورم جهانی است.

احمدی نژاد با اشاره به اینکه کاهش مصرف در بخش انرژی کاملاً مشهود است افزود: مصرف بنزین در 9 ماهه قبل هدفمندی یارانه ها 63 میلیون لیتر بود که اکنون به 59 میلیون لیتر رسیده است و اگر آن را سالیانه حساب کنیم از این هم پایین تر می آید در حالی که یک میلیون و 600 هزار خودرو و بیش از 700 هزار موتورسیکلت اضافه شده است.

وی گفت: اگر روند مصرف سال 85 را در نظر بگیریم الان مصرف بنزین به حدود 127 میلیون لیتر رسیده بود.

رئیس جمهور اضافه کرد: تعداد خودروها در سال 84 ، شش میلیون بود اما اکنون نزدیک به 14 میلیون رسیده و تعداد موتورسیکلت ها نیز حدود دو و نیم برابر شده با این حال مصرف پایین آمده است.

وی گفت: میزان مصرف تا پایان سال کمتر از 59 میلیون لیتر خواهد شد چون مسافرت های نوروزی و تابستانی انجام شده است.

آقای احمدی نژاد اظهار داشت: وضعیت در مصرف برق و گازوئیل هم همین بوده است الان روزی 10 میلیون لیتر فرآورده به یکی از کشورهای همسایه صادر می کنیم در حالی که ما واردکننده همین فرآورده ها بودیم.

رئیس جمهور تأکید کرد: روند وحشتناک مصرف واقعاً کنترل شده است در حالی که همه صاحبنظران اقتصادی می گفتند اگر روند مصرف همچون گذشته بود در پایان برنامه پنجم دیگر نفتی برای صادر کردن نداشتیم در حالی که الان روند افزایش مصرف نه تنها متوقف شده بلکه کاهش پیدا کرده است.

وی افزود: ما نه تنها بحران اجتماعی نداشتیم بلکه نشاط اجتماعی هم داشتیم.

رئیس جمهور گفت: در بخش عدالت اجتماعی نیز فاصله ها کمتر شده و ضریب جینی در اول سال 37 صدم بود که الان زیر 36 صدم است و تا پایان سال به زیر 35 صدم می رسد و این به آن معناست که فاصله های طبقاتی در حال کم شدن است و این اتفاق بزرگی در کشور ماست.

احمدی نژاد بر ضرورت اصلاح ساختارها تأکید کرد و افزود: یکی از عوامل خراب شدن ساختارهای تولید همین یارانه های همگانی بود و این باید اصلاح شود.

وی گفت: خوشبختانه روند اصلاح شروع شده است اما تولید ما هم اکنون نیز از یارانه ها استفاده می کند.

رئیس جمهور افزود: در حالی که قیمت گازوئیل را 350 تومان قرار داده ایم اما به بخش صنعت ، حمل و نقل و کشاورزی 150 تومان می دهیم و برق 70 تومانی را به صنعت 40 تومان و به بخش کشاورزی 10 تومان و گاز 120 تومانی را 40 تومان می دهیم.

احمدی نژاد گفت: یارانه قطع نشده است و هنوز یارانه وسیعی می دهیم اما تصوری در ذهن برخی هست که پولی را مستقیم به برخی افراد بدهیم که این بر خلاف هدف هدفمندی یارانه هاست.

وی افزود: یارانه روی تسهیلات بانکی را مشروط به اصلاح ساختارها می دهیم.

آقای احمدی نژاد با اشاره به ارائه دو نوع تسهیلات به بخش تولید گفت: یک بخش از تسهیلات مربوط به تسهیلات انرژی بود که عده زیادی آن را دریافت کردند و برخی ها هم نیامدند آن را بگیرند و نوع دیگر تسهیلات مربوط به اصلاح ساختارها بود که عده ای آن را دریافت کردند و عده ای نیز در حال دریافت آن هستند که البته در این بخش مقداری عقب هستیم.

وی افزود: مشکل منابع نداریم اما مثلاً وزارت نفت 60 سال یک جور کار کرده و حالا باید پول هایی را که اضافه شده است بیاورد و بدهد؛ همیشه این طور بود که وقتی قیمت اضافه می شد پول آن در سیستم می چرخید بنابراین اصلاح این ساز و کارها زمانبر است و برخی مقاومت های اداری نیز هست.

احمدی نژاد گفت: مثلاً شرکت آب و فاضلاب پول می گرفته و مصرف می کرده است اما حالا باید پول ها به خزانه بیاید و سهم هدفمندی از آن جدا شود و دوباره برگردد و اینها مقداری زمانبر است اما کارها روی روال پیش می رود.

وی افزود: منابعی که در اختیار تولید است منابع بالایی است و دولت در این شش سال تقریباً‌ خودش را از این منابع بانکی بیرون کشیده است مگر در جاهایی جزئی؛ مثلاً دو سال پیش باید مقداری کالای خوراکی برای ایام خاص وارد می کردیم یا به این علت که دشمن فشار آورده بود و منابع را بسته بود و کشتی ها را محدود می کرد؛ برای عبور از برخی شرایط دولت مجبور شد طبق قانون بودجه وام بگیرد یا بعضی بنگاه های ویژه دولت هستند که هنوز واگذاری نهایی نشده است.

احمدی نژاد گفت: تسهیلات اکنون در اختیار بخش خصوصی است و در نیمه دوم سال حمایت ها از بخش تولید افزایش پیدا خواهد کرد.

وی افزود: برخی ها می گویند تولید خوابیده و‌ مملکت خوابیده است چون گفتن این مسائل کنتور ندارد.

رئیس جمهور به مقایسه برخی آمارهای پنج ماهه نخست امسال در مقایسه با مدت مشابه سال قبل پرداخت و گفت: مجوزهای تأسیس بنگاه که وزارت صنعت، معدن و تجارت صادر می کند در مقایسه با مدت مشابه سال قبل 28،4 اضافه شده و میزان سرمایه گذاری در بخش صنعت و معدن نیز 62،5 درصد افزایش یافته است.

وی افزود: اشتغال فقط در بخش صنعت در مقایسه با پارسال 44،6 رشد داشته و همین رشد در مسکن و بخش عمرانی نیز بوده است.

رئیس جمهور گفت: تعداد پروانه های بهره برداری 4،3 دهم درصد ، سرمایه گذاری در پروانه بهره برداری صادره 45،72 درصد و اشتغال ثبت شده در این پروانه ها 17،5 درصد رشد داشته است.

وی افزود: برخی آمارها باعث خوشحالی مردم می شود که به برخی ها از آنها اشاره می کنم.

رئیس جمهور گفت: فولاد خام در این مدت 16،4 ، محصولات فولادی 12،9 ، شمش آلومینیوم 8،4 ، شمش روی 14،3 ، سیمان 19،2 ، کاشی و سرامیک 24 ، شیشه و جام 15،5 و ظروف شیشه ای 13،7 ، روغن نباتی 12،4 و الیاف 15 درصد رشد تولید داشته است.

برخی به تسویه حساب فکر نکنند

رئیس جمهور گفت: قوای سه گانه برای ریشه کنی فساد اقتصادی مصممند و درباره فساد اخیر همان طور که اعلام کردم باید به جرم هر کسی در هر مقامی که هست رسیدگی شود.

احمدی نژاد با اشاره به تخلف صورت گرفته در شبکه بانکی کشور افزود: خوشبختانه خود سیستم متوجه این موضوع شد هر چند دیگران گفتند که ما آن را کشف کردیم و ما هم استقبال می کنیم در عین حال همه باید با هم باشیم.

وی اضافه کرد: از طرفی نباید این طور باشد که عده ای گمان کنند که وقت تسویه حساب با احمدی نژاد فرارسیده است، ‌چرا آنها دولت و عناصر دولت را متهم می کنند؟

رئیس جمهور گفت: حدود شش سال است که من در مورد نظام بانکی صحبت می کنم و بسیار مورد شماتت قرار گرفته ام ، بالاخره من یک مواردی را می دیدم .

وی افزود: ما اصلاح نظام بانکی را در دستور کار قرار داده ایم و قبل از پایان کار دولت کارهای اساسی آن را آغاز خواهیم کرد . آقای احمدی نژاد گفت: من بارها با ادبیات ساده می گفتم که چرا عده ای می توانند ببرند و عده ای نمی توانند .

وی افزود : در عین حال سیستم بانکی الان دست دولت نیست و دولت قدرت مداخله در آن را ندارد و عده ای می گویند باید اجازه دهید تا بانک با بازار کار کند .

رئیس جمهور اضافه کرد : در جریان کاهش سود بانکی که جزو برنامه توسعه هم بود عده‌ای می گفتند چرا به صورت دستوری عمل می کنید ،‌ساز و کار بانک و بازار باید آزاد شود و حتی اجازه سهمیه بندی منابع بانکی را به دولت ندادند .

وی گفت : در زمینه تخلف مالی صورت گرفته در بانک صادرات نیز عده ای ال سی هایی را باز کردند در حالی که اعتقاد ما بر این بوده است که باید با کوچک ترین تخلف برخورد شود .

احمدی نژاد اظهار داشت : در حالی که دست ما در سیستم بانکی خیلی بسته است اما در بسیاری از خریدها و مقاطعه‌کاری‌ها نظارت ها اصلاح شده است .

وی افزود : ما به بانک مرکزی و وزارت اقتصاد فشار آوردیم که نظارت های خود را تقویت کند، چهار سال قبل گفتیم که همه گردش کارها باید روی میز رئیس بانک مرکزی و وزیر اقتصاد باشد اما آن قدر جوسازی کردند که این اتفاق نیفتد .

احمدی نژاد گفت : رئیس بانک مرکزی باید بتواند همه تراکنش‌ها را زیر نظر داشته باشد .

رئیس جمهور تاکید کرد: باید همه رفتارهای بانکی را درست و همه نظارت ها را تقویت کنیم .

وی افزود : اساس اصلاح نظام بانکی را در دستور کار داریم به هر حال هزار هزار میلیارد تومان پول در گردش است که الان به صورت ماشینی است و کل اینها در مرکز اطلاعاتی نمی آید تا وزیر اقتصاد و رئیس کل بانک مرکزی بتوانند با اختیارات خود نظارت کنند به طوری که اگر در یک شعبه کوچک دو میلیارد، ‌سه میلیارد شد سیستم هشدار دهد.

احمدی نژاد در بخش دیگری از این گفتگو اظهار داشت : از آرزوهای بزرگ ملت ایران این بوده است که نفت به سرمایه گذاری تبدیل شود؛ ارزش صادرات غیرنفتی در 60 سال حدود 7میلیارد بوده است که در این سال ها به 32 و 6 دهم میلیارد دلار رسیده است .

وی افزود : با صادرکنندگان جلسه داشتیم که صادرات غیر نفتی ما امسال به 45 میلیارد دلار و تاپایان سال 1391 به 60 میلیارد دلار برسد.

رئیس جمهور گفت : امسال صادرات غیر نفتی ما 39 و 52 صدم درصد رشد داشته است .

احمدی نژاد افزود : صادرات غیر نفتی ما در 6 ماهه اول امسال 20 میلیارد و 481 میلیون دلار بوده است که به فضل الهی تا پایان سال از مرز 45 میلیارد دلار عبور خواهد کرد .

رئیس جمهور گفت : واردات نیز کاهش یافته است به طوری که از لحاظ وزنی 25 درصد و از لحاظ ارزشی 5 و 2دهم درصد کاهش واردات داشتیم در حالی که قبلا نسبت صادرات به واردات یک پنجم بود در حالی که این نسبت به نصف رسید، امسال به 75 درصد می رسد و سال بعد به تعادل نزدیک می شویم .

وی افزود : همه این اتفاقات در فضای هدفمندی یارانه ها رخ داده است در حالی که در آغاز اجرای این قانون عده ای می گفتند اجرای آن رکود می آورد حال آنکه آمارها نشانه رشد است .

رئیس جمهور گفت : من از اصحاب حمل و نقل کشور که ستون فقرات اجرای این قانون شده اند ،همچنین از صنعتگران ، کشاورزان ، بازاریان و متصدیان خدمات تشکر می کنم.

وی افزود : مراجع اقتصادی جهانی که معمولا از ایران همواره به صورت منفی حرف می زدند در نشست پاییزه سال گذشته خود اطلاعیه دادند که کار بزرگی در ایران رخ داده است .

رئیس جمهور گفت: طرح اصلاح نظام گمرکی ، نظام توزیع ، نظام بانکی و بیمه به موازات هم پیش می روند و ما برای قانونی کردن آنها در نوبتیم .

وی با اشاره به تصویب لایحه گمرک در مجلس شورای اسلامی افزود: به محض آنکه این قانون به دست ما برسد اجرای آن را آغاز می کنیم زیرا اگر گمرکات اصلاح شود درآمدهای غیرنفتی 25 درصد افزایش می یابد .

رئیس جمهور گفت: اصلاح نظام مالیاتی مراحل پایانی خود را در دولت سپری می کند که پس از نهایی شدن به مجلس می دهیم،‌همچنین اصلاح نظام بیمه، شبکه توزیع و ارزش پولی را نیز آغاز کرده ایم .
وی افزود : در زمینه اصلاح نظام بانکی که تار و پود اقتصاد را پر کرده و هم بسیار پیچیده است در سه بخش اصلاح ساختاری، ‌رفتاری و قوانین و مقررات، مطالعات به پایان رسیده و لوایح آن در گروه های کارشناسی آماده شده است که پس از نهایی شدن در دولت، آن را به مجلس ارائه می کنیم .

احمدی نژاد گفت: اصلاحات ساختاری که صورت می گیرد تاثیر مستقیمی روی بهره وری نیروی کار و سرمایه دارد و ابتکارات ارزش پیدا می کند . وی افزود : با اجرای قانون هدفمندی یارانه ها رابطه دانشگاه با صنعت به سرعت افزایش یافت و صنعت به سرعت به مراکز پژوهشی مراجعه می کند و ما تلاش می کنیم رشد بهره وری را از چهار، پنج دهم درصد سالانه به یک درصد افزایش دهیم .

چه خبرتان است؛ چه شده است؛ چرا خودتان را از بین می برید؟

رئیس جمهور در ادامه گفتگوی خود با شبکه دو سیما با اشاره به وضع نابسامان اقتصاد جهانی گفت: اقتصاد ما در سنگین ترین شرایط تحریم اداره شده است.
 
احمدی نژاد افزود: وقتی رئیس جمهور آمریکا اعلام می کند ما تحریم های فلج کننده اعمال کردیم ، تصور این است که این تحریم ها حتما تاثیر گزار خواهد بود.

وی با بیان این که ابتکار عمل در دست ملت ایران است، ادامه داد: ملت ایران در شرایط تحریم هر روز کارخانه و جاده افتتاح می کند، ‌تولید و صادرات ایران بالا می رود و طرح های اساسی اجرا می شود و معنای آن حرکت زنده و رو به جلو ملت ایران است.

رئیس جمهور با اشاره به فضاسازی های اخیر گفت: متاسفانه برخی افراد توجه ندارند که فضا را خراب می کنند؛ اقتصاد فضایی نیست که به زودی ترمیم شود، اگر اعتماد از دست رفت زود برنمی گردد .

وی گفت : یک نفر در جایی تخلف کرده، تخلفش هم بزرگ بوده است و باید دستش را هم قطع کرد و اگر سیستم دنبال برخورد نبود جای گله داشت.

احمدی نژاد اظهار داشت: این ادعا غلط است که بگوییم اصلا اتفاقی نمی افتد اما جای افتخار است که سیستم خودش در مقابل این تخلف می ایستد.

رئیس جمهور ادامه داد: البته این اتفاق افتاده است گرچه من ناراحت هستم و ملت می داند که حتی من در مقابل یک ریال تخلف هم می ایستم.

وی گفت : فکر می کنم بعضی ها از ملت انتقام می کشند؛ ملت خوب عمل کرد و در مسائلی مانند هدفمند کردن یارانه ها نشان داد که اینده از ان این ملت و اهل تصمیمات بزرگ است.

احمدی نژاد ادامه داد: ملت توانایی آن را دارد که در صنعت، کشاورزی و پیشرفت های علمی در بالاترین قله ها بایستد.

وی افزود: عده ای هستند که می خواهند با دروغ پردازی و توهین به دولت از ملت انتقام بگیرند.

رئیس جمهور خطاب به کسانی که برخی صحبت ها را مطرح می کنند ، گفت: چه خبرتان است؛ چه شده است؛ چرا خودتان را از بین می برید؟

احمدی نژاد گفت: این کشور باید پرنشاط و امیدوار اداره شود و همه مردم باید بانشاط باشند و در ان زندگی کنند؛ چرا تخریب می کنید البته شما خودتان را تخریب می کنید.

وی افزود : ما به خاطر کشور اعلام کرده ایم که در سکوتیم و همه این حرف ها پاسخ دارد.

وی به شرایط موجود در جهان اشاره و اضافه کرد: اندیشه صهیونیست ها و آمریکایی ها این است که به خاطر نجات خودشان به ملت ایران ضربه بزنند و سوال این است که ما در داخل به چه چیزهایی مشغول شده ایم .

احمدی نژاد گفت: ما ساکتیم و نباید این کشور آسیب ببیند؛ این کشور، انقلاب، ملت و حیثیت آن امانتی تاریخی در دستان ماست.

رئیس جمهور گفت: برخی ها متوجه نیستند ؛ در همین سفر (سفر نیویورک) برخی ها سوالاتی می کردند؛ هجوم می آوردند و فکر می کردند چیزی گیرشان آمده است.

احمدی نژاد با طرح این سوال که این افراد کد حرف هایشان را از کجا می آورند؟ افزود: همین حرف هایی که در داخل می نویسند باعث می شود که آنها آن سوالها را بکنند البته ما از این موضوعات عبور کردیم و طلبکار هم شدیم و بعضا آنها منفعل شدند اما این خیلی بد است که ما از اینجا کد بدهیم.

رئیس جمهور گفت: یک بانک خصوصی ایجاد شده یا اصلا نشده و در گوشه ای تخلفی صورت گرفته، ‌دستگاه قضایی وارد شده است و سایر دستگاهها کمک می کنند و این باید ریشه کن شود.

آقای احمدی نژاد گفت : ما خود مدعی مبارزه با فساد هستیم اما بعضی ها منتظر فرصت بودند تا به دولت خنجر بزنند .

رئیس جمهور ادامه داد: یکی گفته بود "این دولت فاسدترین دولت تاریخ است " به خدا پدر ما به ما نان حلال داده است.

وی تصریح کرد: با این شیوه برخورد، چطور می شود کشور را اداره کرد؟؛ البته این شیوه شکست خورده است. ملت ایران؛ ملت عظیم، ‌متعالی و با تجربه ای است و آنها می خواهند ملت را بدبین کنند.

رئیس جمهور اظهار داشت: نمی گویم ضعف وجود ندارد ضعف از ما است نه از ملت ؛ اشکالات از سیستم اداره در قوای مختلف است و نباید از ملت انتقام گرفت.

مجری برنامه از رئیس جمهور درباره نشست روز گذشته سران قوا و علت رسانه ای نشدن موضوعات مطرح شده در این نشست سوال کرد که رئیس جمهور گفت : همانطور که می دانید نشست ما کاری است .

احمدی نژاد افزود : معمولاً مسئولان قوا وقتی یک کلمه می گویند هزار جور تفسیر می شود .

رئیس جمهور افزود: من معمولا در مقابل رسانه ها دست خود را به علامت پیروزی بالا می برم و این علامت پیروزی ملت ایران است اما تا این کار انجام می شود هزار نوع تفسیر در مورد همین مسئله مطرح می شود.

وی درباره جلسه روز گذشته گفت: موضوع تخلف بزرگ بانکی را مطرح کردیم و عنوان شد که این موضوع تا انتها پی گیری می شود و از برخورد با عوامل آن حمایت می کنیم تا این مسئله ریشه کن شود.

رئیس جمهور گفت: در این جلسه موضوع پیشبرد اصلاحات بانکی مطرح شد و ما باید این اصلاحات را جلو بیاندازیم و دنبال آن هستیم که مفاسد اقتصادی را ریشه کن کنیم .

افتتاح رسمی نیروگاه بوشهر با حضور کشورهای همسایه

رئیس جمهور گفت: به لحاظ استراتژیک توان غنی سازی 20 درصدی را داریم اما به لحاظ منطق اقتصادی برایمان گران تمام می‌شود.
 
احمدی نژاد در پاسخ به سوالی درباره پیش راه اندازی نیروگاه بوشهر و برنامه آینده هسته ای ایران افزود: برنامه هسته ای دو بخش است یکی تولید نیرو و دیگری غنی سازی و استفاده صلح آمیز در کشاورزی ، بهداشت، درمان و صنعت.

رئیس جمهور با بیان اینکه خوشبختانه نیروگاه بوشهر کلید خورد گفت: یک مراسم رسمی افتتاح هم داریم که در حال برنامه ریزی آن هستیم تا از همسایگان و مسئولانی از روسیه و جاهای دیگر حضور داشته باشند و آن را افتتاح کنیم.

احمدی نژاد افزود: این هزار مگاوات از 20 هزار مگاوات برق اتمی است که تا 1404 پیش بینی کرده ایم.

رئیس جمهور گفت: الان برای بقیه آن در حال گفتگو هستیم هر چند این گرفتار مسائل سیاسی شد چرا که یک نیروگاه نباید این قدر طول بکشد؛ قبلاً که یکی از کشورهای اروپایی بود و متأسفانه رها کرد و رفت و حدود 15 سال دوباره روی غلتک بیفتد زمان می برد و این شد و امیدواریم که بقیه آن به این سرنوشت گرفتار نشود.

وی با بیان اینکه غنی سازی ادامه دارد و در حال اجراست افزود: در بخش های مختلف از جمله پزشکی ، کشاورزی و صنعت در این باره هر روز تجهیزات جدید ساخته می شود.

رئیس جمهور گفت: فعلاً از غنی سازی و انرژی هسته ای شانزده، هفده کاربرد مهم شناسایی شده است که امیدواریم از همه اینها بتوانیم در ایران استفاده کنیم.

احمدی نژاد با اشاره یکی از مصاحبه هایش در سفر به نیویورک گفت: دیدم بعضی ها مطالبی گفته اند؛ من در مصاحبه در امریکا اعلام کرده ام به محض اینکه شما سوخت 20 درصد به ما بدهید ما 20 درصد را متوقف می کنیم؛ این حرف جدیدی نبود قبلاً هم گفته بودیم.

رئیس جمهور افزود: برخی ها گفتند عقب نشینی، در حالی که اصلاً این طور نیست؛ عقب نشینی معنا ندارد؛ ما از روز اول هم گفتیم که چون شما به ما سوخت نمی دهید این را می سازیم.

احمدی نژاد با بیان اینکه غنی سازی 20 درصد برای ما گران در می آید گفت: اگر این سوخت را به ما بدهند دیگر نیازی به تولید نداریم؛ ما سوخت سه و نیم درصد برای کارهای تحقیقاتی و نیروگاه هایمان می خواهیم.

رئیس جمهور افزود: گر چه کارخانه 20 درصدی را در حال حاضر راه اندازی کرده ایم اما در دنیا مشتری ندارد که ما ببریم و بفروشیم و دائم این کارخانه بخواهد کار کند.

احمدی نژاد گفت: الان اگر ما 100 تا 150 کیلو (سوخت) در رآکتور تهران بگذاریم 10 تا 15 سال کار می کند؛ طوری نیست که ما هر روز بخواهیم مصرف کنیم.

وی افزود: برای چه ما اینقدر خرج کنیم و صفحه سوخت هزینه کنیم؛ آماده اش را می خریم و استفاده می کنیم.

احمدی نژاد گفت: اگر می خواستیم صادر کنیم آنگاه برایمان می صرفید؛ این حرف را من در واقع برای خلع سلاح کردن آنها زدم چرا که آنها طوری در دنیا جا انداخته بودند که 20 درصد یعنی یک قدم به بمب نزدیک شدن که من گفتم الان مصرف 20 درصد برای رآکتور تولید داروست، اگر همین الان به ما (این سوخت) را بدهید ما متوقف می کنیم.

رئیس جمهور با اشاره به واکنش خبرنگاری که این موضوع را از وی شنیده بود افزود: او یک دفعه ماند و نمی دانست چه بگوید چرا که انتظار این پاسخ را نداشت.

احمدی نژاد گفت: در دنیا جوسازی می کنند که ایران می خواهد بمب بسازد و این پاسخ کاملاً روشن بود که ما اصلاً 20 درصد را می خواهیم چه کار؛ شما طبق قانون باید می دادید و ندادید و ما مجبور شدیم بسازیم.

سپر موشکی در وهله اول به ضرر ترکیه است

احمدی نژاد درباره استقرار موشک های ناتو در ترکیه گفت: ناتو در حال انجام دادن دو حرکت است؛ یکی تصرف رسمی کشورها که در این خصوص افغانستان را قبلاً‌ و لیبی را نیز هم اکنون تصرف کرده و حرکت دوم نجات رژیم صهیونیستی است.

رئیس جمهور با اشاره به تلاش ناتو برای نجات رژیم صهیونیستی افزود: گر چه ادعای آمریکایی ها درباره تحولات منطقه چیز دیگری است، اما آنها می خواهند حرکت مردم منطقه را به نفع خود مصادره کنند.

احمدی نژاد گفت: آقای اوباما دو ماه قبل گفته بود «This is a change» یعنی این همان تغییراتی است که من قول دادم؛ یک ادعایی کرده بود و به هیچ کدام عمل نکرد و حالا که مردم کاری کرده اند به حساب خودش زده است.

رئیس جمهور افزود: آقای اوباما در نطق سازمان مللش هم به طور تلویحی گفت ما این کارها را داریم انجام می دهیم؛ هر چه ادعا کنند هدف آنها از دخالت در مسائل منطقه، فعلا ً نجات رژیم صهیونیستی است.

احمدی نژاد با بیان اینکه ناتو دارد ساز و کارهای سیاسی و نظامی این تصرف را فراهم می کند گفت: سپر دفاع موشکی که آنجا قرار داده اند بیشتر در جهت دفاع از رژیم صهیونیستی است؛ آنها می خواهند اگر روزی علیه ایران اقدامی کردند موشک های ما به سرزمین های اشغالی نرسد.

رئیس جمهور افزود: ما به دوستان ترکیه ای گفتیم که این کار درستی نبود که شما اجازه دادید چرا که این در وهله اول به ضرر شماست ؛ اگرچه شما عضو ناتو هستید اما آنها دوست شما نیستند.

احمدی نژاد گفت: آنها نمی خواهند هیچ یک از کشورهای منطقه ما پیشرفته و قدرتمند باشد و می خواهند هم ابزار دستشان باشیم و هم فقیر، چرا که اگر پیشرفت کنیم زیر سلطه آنها نخواهیم بود.

رئیس جمهور تصریح کرد: اینها دنبال این هدفند اما طبق معمول اشتباه می کنند چرا که رژیم صهیونیستی رفتنی است.

وی گفت: آقای اوباما دو صفحه و نیم از نطق هشت صفحه ای اش را به دفاع از صهیونیست های بی آبرو اختصاص داد که هیچ کس آنها را نمی خواهد.

احمدی نژاد افزود: رژیم صهیونیستی رفتنی است و این سپرها واقعاً‌ نمی تواند مانع از سقوط این رژیم شود، همان طور که بمب اتم نتوانست جلو این امر را بگیرد.

در گذشته همه چشم‌شان به خزانه بود

احمدی نژاد درباره برنامه های دولت در سال جهاد اقتصادی افزود : برنامه های دولت بسیار گسترده است ؛ ما از آموزش ،‌پژوهش و فناوری برنامه داریم تا تولید و صنعت .

رئیس جمهور گفت : اما به طور خاص در بخش اقتصاد باید به سرعت به سمت یک اقتصاد علمی ، منضبط ، روزآمد و کارآمد برویم و این هم به دست خود اهالی اقتصاد محقق می شود.

احمدی نژاد با بیان اینکه خوشبختانه حرکت در این سمت سریع است افزود : ضمن اینکه از نظر اقتصادی باید بیاییم و در تراز ایران قرار بگیریم در حال حاضر اقتصاد ما در رتبه 17-18 دنیاست که برای زیر 12 هدفگذاری کرده ایم .

رئیس جمهور گفت : البته این مهم امسال محقق نمی شود و ما معتقدیم در طول برنامه پنجم می توانیم رتبه اقتصادمان را به حول و حوش 12 در جهان برسانیم .

احمدی نژاد با بیان اینکه قانون برنامه پنجم قانون خوبی است افزود: البته هنوز ماده مربوط به رئیس کل بانک مرکزی در مجمع تشخیص مصلحت نظام مانده است و به رغم تصریح مقام معظم رهبری هنوز به ما داده نشده است .

رئیس جمهور گفت : فکر می کنیم قانون برنامه پنجم و بودجه امسال قانون خوبی است .

احمدی نژاد افزود: در گذشته رسم این طور بود که همه چشم به خزانه دوخته بودند حتی کسی که می خواست تولید کند منتظر بود همه چیزش را دولت بدهد و با توجه به محدودیت خزانه این امر محقق نمی شد چرا که نمی توانیم همه نیازهای کشور را با خزانه برآورده کنیم .

رئیس جمهور گفت : طراحی که امسال شد و خوشبختانه مجلس محترم هم پذیرفت و کار جدیدی است این بود که ما گفتیم این پول دولت چاشنی و محرک باشد و مردم هم منابع خود را در کنار منابع دولت قرار دهند؛ ساز و کارهایی در کارهای عمرانی ، سرمایه گذاری و زیرساخت ها پیش بینی شد که منابع مردمی با منابع دولت تلفیق شود و کار به دست مردم انجام گیرد .

احمدی نژاد افزود : امسال حرکت آغاز می شود و موانع برطرف خواهد شد و در سال آینده این شکوفا می شود یعنی یک بودجه که برای صنعت و زیر ساخت ها می گذاریم درست در همان جا قرار می گیرد .

رئیس جمهور گفت : ساز و کار دیگری هم پیش بینی شد که بر اساس آن منابع اضافه دولت و اموال غیر منقول فراوان آزاد کنیم.

احمدی نژاد افزود : بعضی ها به این کار ایراد گرفتند البته این کار خیلی خوبی است به عنوان مثال یکی از وزارتخانه ها این کار را انجام داد و 8 ساختمان این وزارتخانه در تهران خالی شد بنابراین، این اقدام مثبتی است .

رئیس جمهور گفت : آن قدر زمین ها، ساختمان ها و امکانات دولتی هست که باید در اختیار مردم قرار گیرد و باعث تقویت منابع شود؛ این ساز و کار بسیار خوبی برای تقویت منابع است .

احمدی نژاد افزود : اصلاح ساختار بودجه و هزینه کشور در دستور کار دولت است تا وابستگی هزینه های مصرفی دولت به نفت کاهش یابد که در این 5-6 سال دارد دائم در حال کاهش یافتن است .

رئیس جمهور گفت : این کاهش وابستگی به نفت باید به سمت سرمایه گذاری سوق داده شود که در حال رخ دادن است .

احمدی نژاد با اشاره به الزامات سال جهاد اقتصادی افزود : جهاد اقتصادی یعنی هر کس در هر جا هست برای ایران کار کند؛ 75 میلیون باید به میدان بیایند حتی آدم های بداخلاق .

رئیس جمهور گفت: باید همه دست به دست هم دهیم و ایران را واقعا بسازیم چرا که ساختن و پیشرفت شایسته ایران است .

احمدی نژاد با بیان اینکه در حال حاضر شرایط برای ساختن ایران فراهم است و تحریم ها را دور زده ایم افزود: بعضی ها فشار می آورند و می گویند بگو چگونه از تحریم ها عبور کرده ایم و چرا مصوبات ستاد را منتشر نمی کنید که من به آنها پاسخ دادم آنها (خارجی‌ها) پول خرج می کنند تا بفهمند ما چه کار کرده ایم و اینجا (داخلی‌ها) فشار می آورند این اطلاعات را مجانی منتشر کنیم؛ بالاخره پاسکاری است و دارد اتفاق می افتد .

رئیس جمهور با بیان اینکه من آینده را خیلی خوب می بینم خطاب به ملت گفت : کل دولت بر عهدی که با شما بسته است وفادار خواهد ماند و صمیمانه از بزرگواری شما تشکر می کنم .

احمدی نژاد افزود : من به ایرانی بودن خودم افتخار می کنم و این نه به خاطر اینکه قوم برتر است بلکه به خاطر وجود چنین مردم خوبی است .

رئیس جمهور بار دیگر با تشکر از قشرهای مختلف مردم گفت : به لطف خدا همه مراحل سخت و فشارها را پشت سر خواهیم گذاشت و مراحل بعدی پیشرفت ایران از جمله هدفمندی یارانه ها را اجرا خواهیم کرد.

احمدی نژاد افزود : در کنار هم پیش خواهیم رفت و مراقبت می کنیم کسی زمین نخورد البته ما هم محدودیم.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها