حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر معظم انقلاب اسلامی، در پیام نوروزی خود، سال 1390 را به عنوان سال «جهاد اقتصادی» نامگذاری کردند. به گزارش دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، متن کامل پیام ایشان به این شرح است:
کد خبر: ۳۹۳۲۲۹

بسم‌الله‌الرحمن‌الرحیم

یا مقلّب القلوب و الابصار، یا مدبّر اللّیل و النّهار، یا محوّل الحول و الاحوال، حوّل حالنا الی احسن الحال.

عید سعید نوروز و فرا رسیدن بهار و سال نو را به همه هم‌میهنان عزیزمان در سراسر کشور و همچنین به همه ایرانیانی که در کشورهای دیگر، در سراسر جهان ساکن هستند و همچنین به ملت‌های دیگری که برای نوروز ارزش و احترام قائل هستند، تبریک عرض می‌کنم. به‌خصوص تبریک می‌گویم به افراد و خانواده‌هایی که در خدمت کشور، در خدمت انقلاب و در خدمت نظام قرار دارند؛ خانواده شهیدان عزیز، جانبازان و خانواده‌های آنها، خانواده مامورانی که در این روزها که همه در خانه‌های خود مجتمعند، آنها سر کارهای حساس و مهم خود حضور دارند و از حضور در خانواده‌های خود محرومند. امیدوارم به فضل و رحمت الهی ان‌شاءالله ملت ایران سال شاد و سرشار از برکت و نعمت را در پیش داشته باشند و در همه میدان‌ها موفق و سربلند و پیروز باشند.

البته حوادث تلخی که در برخی از کشورها نسبت به مردم انجام می‌گیرد ـ در بحرین نسبت به مردم عزیز آنجا، در یمن، در لیبی ـ عید را بر ما گوارا نمی‌کند و مانع از این است که انسان شادی عید را به تمامه احساس کند. امیدواریم خداوند متعال برای این ملت‌ها ـ ملت بحرین، ملت یمن، ملت لیبی ـ فرج عاجلی برساند و دشمنان ملت‌ها را با عقوبت خود مجازات کند.

عید نشانه حرکت طبیعی انسان در طول سال و ماه و روز و شب است و چون این حرکت باید به سمت کمال و تعالی باشد، هر عیدی یک مقطعی است برای این‌ که انسان بتواند یک مرحله جدیدی را آغاز کند. ما ملت ایران به توفیق الهی و به فضل پروردگار در سال 89 توانستیم کارهای بزرگی را انجام دهیم. ما سال 89 را به نام «سال همت مضاعف و کار مضاعف» نامگذاری کردیم. خوشبختانه در سرتاسر سال، این شعار تحقق عملی پیدا کرد. می‌توانم ادعا کنم که یکی از شعارهایی که در طول این سال‌ها بیشترین بهره را از توجه مردم و مسوولان و عمل آنها و انطباق وضعیت کشور با خود دارا بود و برد، همین شعار «همت مضاعف و کار مضاعف» بود، که واقعا ملت و دولت خوشبختانه در این کار، در این حرکت سالانه، همت مضاعف و کار مضاعف را نشان دادند. ما در زمینه‌های اقتصادی، در زمینه‌های سیاسی، در زمینه حضور عظیم و پرشکوه مردم در عرصه‌های مختلف سیاسی و انقلابی، در عرصه علم و فناوری و در عرصه سیاست خارجی، در بخش‌های مختلف، خوشبختانه کارهای بزرگی را شاهد بودیم که هم مسوولان کشور، قوه مجریه، قوه مقننه و قوه قضاییه انجام دادند؛ به‌خصوص قوه مجریه در این دوران یکساله کارهای بزرگی را انجام دادند که از جمله آنها همین مساله حساس و بزرگ هدفمندی یارانه‌ها‌ست، که این کار بزرگ را شروع کردند و امیدواریم ان‌شاءالله با موفقیت کامل این کار به انجام برسد.

آنچه که من از مجموع احساس می‌کنم، این است که کشور ما بحمدالله در جاده پیشرفت و تعالی حرکت خوبی را آغاز کرده است. البته این حرکت که روز‌به‌روز هم شتاب بیشتری گرفته است، ناشی از زحمات و تلاش‌های مسوولان و ملت در طول سالیان متمادی است؛ اما خوشبختانه این حرکت هرچه گذشته است، شتاب بیشتری پیدا کرده است. مثلا در عرصه تولید علم، طبق آمارهایی که مراکز متخصص جهانی و مراکز بین‌المللی اعلام می‌کنند، مشارکت کشور ما در پیشرفت علمی و تولید علم در دنیا بیش از 11 درصد است؛ در حالی که ما یک درصد مردم دنیا هستیم و کشوری که بعد از ما در این منطقه بیشترین نصیب را داشته است، کمتر از 6 درصد پیشرفت داشته است. بنابراین پیشرفت کشور در عرصه‌های مختلف بحمدالله خیلی خوب بوده است. این حرکت شتاب‌آلود و همراه با جدیت و همت، ان‌شاءالله بایستی ادامه پیدا کند.

آنچه که در عرصه مجموعه مسائل کشور انسان مشاهده می‌کند، که در سال 90 باید ما آن را وجهه همت خودمان قرار بدهیم، این است که از جمله اساسی‌ترین کارهای دشمنان ملت ما و کشور ما در مقابله با کشور ما، مسائل اقتصادی است. البته در عرصه فرهنگی هم فعالند، در عرصه سیاسی هم فعالند، در عرصه انحصارات علمی هم فعالند، اما در عرصه اقتصادی فعالیت بسیار زیادی دارند. همین تحریم‌هایی که دشمنان ملت ایران زمینه‌سازی کردند یا آن را بر علیه ملت ایران اعمال کردند، به قصد این بود که یک ضربه‌ای بر پیشرفت کشور ما وارد کنند و آن را از این حرکت شتابنده باز بدارند. البته خواسته آنها برآورده نشد و نتوانستند از تحریم‌ها آن نتیجه‌ای را که انتظار داشتند، بگیرند و تدابیر مسوولان و همراهی ملت بر ترفند دشمنان فائق آمد؛ اما دنبال می‌کنند. لذا این سال جاری را که از این لحظه آغاز می‌شود، ما بایستی متوجه کنیم به اساسی‌ترین مسائل کشور، و محور همه اینها به نظر من مسائل اقتصادی است. لذا من این سال را «سال جهاد اقتصادی» نامگذاری می‌کنم و از مسوولان کشور، چه در دولت، چه در مجلس، چه در بخش‌های دیگری که مربوط به مسائل اقتصادی می‌شوند و همچنین از ملت عزیزمان انتظار دارم که در عرصه اقتصادی با حرکت جهادگونه کار کنند، مجاهدت کنند. حرکت طبیعی کافی نیست؛ باید در این میدان، حرکت جهشی و مجاهدانه داشته باشیم.

توجه دارید که ما الان در این ساعت داریم وارد سومین سال دهه پیشرفت و عدالت می‌شویم. البته هم در زمینه پیشرفت و هم تا حدود زیادی در زمینه عدالت کارهای خوبی انجام گرفته است، لیکن حرکت ما باید به نحوی باشد که بتوانیم این دهه را به معنای حقیقی کلمه مظهر پیشرفت و مظهر استقرار عدالت در کشورمان قرار بدهیم. خوشبختانه با این حرکتی که در دنیای اسلام به ‌وجود آمده است، انسان احساس می‌کند که این دهه به توفیق پروردگار برای منطقه هم دهه پیشرفت و دهه عدالت خواهد بود.

امیدواریم خداوند متعال شما ملت عزیز را، شما مسوولان عزیز را، شما جوانان مؤمن و خوش‌روحیه و فعال و بااستعداد را مشمول لطف خود و مشمول ادعیه زاکیه حضرت بقیه‌الله (ارواحنا فداه) قرار بدهد. یاد شهدای عزیزمان را، یاد امام بزرگوار را گرامی می‌داریم و امیدواریم خداوند به برکت ارواح طیبه این بزرگواران، ملت ایران را مشمول رحمت و فضل و برکت و رضوان و غفران خود قرار دهد.

بازدید رهبر انقلاب از پارس جنوبی

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر معظم انقلاب اسلامی، در اولین هفته کاری سال نو، از طرح‌های تولید و توسعه صنایع «نفت، گاز و پتروشیمی» در منطقه پارس جنوبی در عسلویه بازدید کردند.

میدان گازی پارس جنوبی، 47 درصد ذخایر گاز ایران را که حدود 8 درصد کل ذخایر گاز جهان می‌شود، در خود جای داده است.در ابتدای سفر یکروزه رهبر انقلاب اسلامی، مسوولان منطقه پارس جنوبی، موقعیت کلی صنایع مختلف این منطقه را با استفاده از ماکت و نقشه تشریح کردند. براساس توضیحات مسوولان، در این منطقه مهم صنعتی ـ اقتصادی، تاکنون 10 فاز به طور کامل به تولید رسیده و 19 فاز دیگر در دست طراحی یا اجراست. واحدهای به تولید رسیده در مجموع روزانه 210 میلیون مترمکعب گاز شیرین، 40 هزار بشکه میعانات با ارزش گازی و 200 تن گوگرد تولید می‌کنند. ارزش میدان پارس جنوبی، معادل 120 سال صادرات نفت ایران است.

رهبر انقلاب اسلامی در ادامه سفر به منطقه پارس جنوبی، بیش از 2 ساعت از واحدهای مختلف صنعتی این منطقه بازدیدکردند. در طول بازدید، مسوولان واحدهای مختلف توضیحات لازم را بیان می‌کردند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در دیدار مهندسان، تکنسین‌ها و کارگران صنعت نفت در منطقه پارس جنوبی و جمعی از خانواده‌های معظم شهیدان این منطقه، با اشاره به نامگذاری سال جدید به نام سال جهاد اقتصادی، خاطرنشان کردند: ملت ایران، 32 سال در مقابل زورگویان جهانی ایستادگی کرده است و این جهاد و مبارزه به شکل پیچیده‌تر، عمیق‌تر و حساس‌تر در عرصه اقتصادی ادامه خواهد یافت.

ایشان، آشنایی و دلبستگی ملت ایران به فرهنگ جهاد را از رموز پیشرفت مستمر کشور در عرصه‌های دفاعی، علمی و سیاسی دانستند و افزودند: تفاوت جهاد اقتصادی، با تلاش اقتصادی این است که جهاد اقتصادی، با توجه به حضور دشمن در عرصه مقابله با پیشرفت کشور و ملت معنا پیدا می‌کند و درواقع مبارزه‌ای است که آحاد مردم و مسوولان در آن سهیم‌اند.

رهبر انقلاب اسلامی، با اشاره به تلاش سلطه‌گران برای کارشکنی در راه پیشرفت ملت ایران افزودند: کار عظیمی که در منطقه پارس جنوبی صورت گرفته نوعی جهاد اقتصادی فی‌سبیل الله است؛ چراکه با نیت «اعتلای اسلام و کلمه حق» و افزایش عزت و پیشرفت ملت ایران انجام شده است.

ایشان با تشکر از همه متخصصان، کارکنان و فعالان طرح‌های تولید و توسعه پارس جنوبی افزودند: این‌گونه کارهای جهادی به علت اتکای به تولید دانش بنیان، می‌تواند شکوفایی پایدار کشور را تضمین کند.

ایشان، پیشرفت مستمر ملت ایران را در 32 سال اخیر نشانه تحقق وعده تخلف‌ناپذیر پروردگار مبنی بر پیروزی جهاد فی‌سبیل الله دانستند و افزودند: ملت و مسوولان بخش‌های گوناگون کشور، امسال جهاد و مبارزه اقتصادی فی‌سبیل الله را با تمام توان دنبال می‌کنند و خداوند نیز به این مبارزه برکت خواهد داد.

رهبر انقلاب اسلامی «تکیه بر استعداد نسل جوان و توانایی‌های خودی»، احساس بی‌نیازی از بیگانگان و یاری جستن از چشمه جوشان اراده ملت را، راه علاج همه دردها و مشکلات خواندند و در تبیین مصادیقی از جهاد و مبارزه اقتصادی افزودند: مصرف درست و پرهیز از اسراف و تبذیر ـ ایجاد فرهنگ کار و تلاش للّه و تعلیم این فرهنگ کارگشا به جوانان ـ حرکت در جهت پیشرفت و عدالت و «تلاش بی‌وقفه برای حل مشکلات و رفع نیازهای مردم»، اجزایی از مجموعه جهاد همگانی ملت و مسوولان ایران در سال جهاد اقتصادی است.

ایشان اتحاد کلمه، همدلی، همکاری، احساس برادری و مجاهدت عمومی را رمز همیشگی فائق آمدن ملت بر دشمنان اسلام و ایران خواندند و خاطرنشان کردند: مسیر ارتقای عزت و عظمت ملت ایران همچنان ادامه خواهد یافت.حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با ابراز خرسندی از بازدید از طرح‌های منطقه پارس جنوبی و تاکید بر ضرورت مطالعات عمیق علمی در عرصه نفت و گاز افزودند: این کارهای بسیار عظیم نشان می‌دهد «احساس توانایی»، سرمایه اصلی ملت ایران است و ملت با اتکای به این روحیه، هرکاری را اراده کند انجام خواهد داد.

رهبر انقلاب اسلامی، نفت و گاز را ثروت عمومی ملت ایران خواندند؛ اما افزودند: نیروی انسانی «بااستعداد، علاقه‌مند و توانا»، سرمایه عظیم و اصلی کشور در دستیابی به قله‌های رفیع پیشرفت و تعالی است.

ایشان همچنین در بخش دیگری از سخنانشان، تاریخ مردم استان بوشهر را لبریز مجاهدت در راه استقلال و عزت ملی برشمردند و افزودند: خوشبختانه فضای عمومی کشور فضای کار و تلاش و همدلی است و ملت ایران فراموش نمی‌کند که مجاهدت و ایثار «شهیدان، جانبازان و ایثارگران»، فرصت تاریخی پیشرفت را در اختیار او قرار داده است.

در آغاز این دیدار، آیت‌الله صفایی بوشهری، نماینده ولی‌فقیه در استان و امام جمعه بوشهر ضمن خیرمقدم به رهبر انقلاب اسلامی گفت: استان بوشهر یکی از عرصه‌های مهم جهاد اقتصادی است و مردم این استان با وحدت، تلاش و جدیت، در این میدان هم مانند دیگر میدان‌های جهاد و مبارزه موفق خواهند بود.

آقای میرکاظمی، وزیر نفت هم بار دیگر از طرف کارکنان صنعت نفت به رهبر انقلاب اسلامی خوشامد گفت و افزود: تمام تلاش همکارانم در صنعت نفت، پیشبرد اهداف بلند توسعه و عدالت است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها