اوایل دهه 1960 میلادی رژیم‌های غذایی مدیترانه‌ای با ظهور خود توانستند انقلابی را در کشورهای مختلف همچون فرانسه، ایتالیا، پرتغال، اسپانیا و بسیاری از کشورهای دیگر به وجود آورند که مهم‌ترین پیامدهای آن افزایش طول عمر و بهره بردن از تناسب اندام دلخواه است. از این رو بهتر است قدری بیشتر با این رژیم غذایی آشنا شوید.
کد خبر: ۳۴۲۰۰۵

اصول کلی رژیم غذایی مدیترانه‌ای

ـ جایگزینی جدی روغن‌های سالم به جای روغن‌های اشباع. به این معنا که اگرچه چربی‌ها 25 تا 35 درصد کل انرژی را در این رژیم تشکیل می‌دهند، اما تمام این چربی‌ها از چربی غیراشباع تامین می‌شوند که در ادامه مصداق‌های آن ارائه می‌شود.

ـ غذاها از خوردنی‌هایی تهیه شود که حالت فصلی داشته باشند که هم از تازگی بهره‌مند باشند هم از تنوع لازم.

ـ جایگزینی جدی پروتئین‌های سفید به جای قرمز که این موضوع از اهمیت جدی برخوردار است.

ـ لبنیات باید از انواع کم‌چرب آن مصرف شود.

به این نکات توجه شود

ـ در هفته سعی شود کمتر از 2 عدد تخم‌مرغ میل نشود و ترجیحا زرده آن دور ریخته شود و تنها از سفیده استفاده شود.

ـ در روز به عنوان میان وعده مقادیر اندکی مغزهای درختی میل شود که چربی این مغزها سبب نوعی بی‌اشتهایی و سیری نسبی می‌شود.

ـ نوشیدن آب انگور قرمز در حد روزانه یک لیوان در برنامه روزانه گنجانده شود.

ـ مصرف روزانه 250 تا 350 گرم سبزیجات سبز تیره مانند کلم بروکلی،‌ نخودفرنگی و اسفناج.

ـ مصرف روزانه 250 تا 350 گرم سبزیجات زرد و نارنجی مثل هویج، فلفل دلمه‌ای قرمز و کدو حلوایی.

ـ مصرف روزانه یک یا چند بار میوه‌های حاوی ویتامین C در حد روزانه 150 تا 200 گرم مانند: پرتقال، انبه و توت‌فرنگی.

ـ مصرف روزانه 10 تا 12 بار مواد غذایی حاوی اسید‌های چرب غیراشباع همچون زیتون، فندق، آووکادو، روغن ذرت، روغن کنجد، روغن دانه انگور و روغن کانولا.

ـ در هفته 3 وعده 250 تا 300 گرمی از ماهی به جای گوشت قرمز استفاده نمایید. البته اگر این روزها بتوانید مرغ‌های سالم و با چربی کم نیز پیدا کنید، بد نیست اما باز هم تاکید ما به استفاده از ماهی به عنوان گوشت سفید است.

دکتر شیرین فرجی گودرزی

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها